İştahsızlık Çözüm
184 görüntüleme

Göktenur B.
19 Haziran 2026 13:43
Oğlum 10.5 aylık son 1 haftadır ağzına tek lokma koymuyor tam ek gıda düzene girmişti derken hepsi alt üst diş sürecine girdik diye düşündüm çünkü ateş ve ishal olduk ama dişte patlatmadı tüm iştahı kayboldu vitaminlerini düzenli kullanıyorum sevdiği sevmediği herşeyi önüne koydum belki kendi heveslenir yer diye mıncıklıyıp attı ona da tamam dedim püre tarzı biseyler deniyim dedim onuda yemiyor bişey verdiğimde parmağını ağzına sokup midesini bulandırıyor çıkarmaya çalışıyor yaşayan varmı nasıl atlattı nız seçici bı bebek değil herşeyi yerdi tabikide dolu dolu porsiyon yemesini beklemiyorum ama bı kaşık bile yemez oldu tavsiyelerinizi bekliyorum
O
Ozlem
19 Haziran 2026 15:33
Parmağını ağzına sokma hareketi dişlerden dolayı yapıyorlarmış benim kızımda çok yapıyor hatta elini oldugu gibi sokuyor öğürüyor . Diş çok etkiliyor iştahı. Dişini rahatlatacak şeyler yapabilirsiniz karanfil zeytinyağ karısımı vs. Öğün saat aralarınız nasıl bilmiyorum ama açabilirsiniz. Belki kaşığa hassasiyeti var el ile yedirmeyi deneyebilirsiniz. Diş dönemi biraz sabır gerektiriyor inşallah çabucak çıkarır

Göktenur B.
19 Haziran 2026 15:38
Parmağını ağzına sokma hareketi dişlerden dolayı yapıyorlarmış benim kızımda çok yapıyor hatta elini oldugu gibi sokuyor öğürüyor . Diş çok etkiliyor iştahı. Dişini rahatlatacak şeyler yapabilirsiniz karanfil zeytinyağ karısımı vs. Öğün saat aralarınız nasıl bilmiyorum ama açabilirsiniz. Belki kaşığa hassasiyeti var el ile yedirmeyi deneyebilirsiniz. Diş dönemi biraz sabır gerektiriyor inşallah çabucak çıkarır
N
Nazlı
19 Haziran 2026 15:42
Bazen bize de oluyor diş sancısı geçince yiyor sancılanınca aynı sürece başlıyoruz. Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten yorucu bir süreç ama böyle kabul etmeliyiz galiba. Biz yetişkinler de dişimiz ağrıdığında hiç yemek yiyemiyoruz. Sürekli böyle olmaz ama moral bozmayın. Bir de porsiyonlarınızı küçültün. Acıkmasını bekleyin. Ben öyle daha etkili olduğunu gözlemledim
O
Ozlem
19 Haziran 2026 15:45
Sizi çok iyi anlıyorum şuan bende aynı durumdan geçiyorum size ne kadar söylesemde 🫠ateşi kaçtı ki yani şuan ateş ishal durumu yaşıyormusunuz geçtimi. Ateşi 38 in üstündeyse enfeksiyonda olabilir devam ediyorsa hala. Bebekten bebeğe değişiyordur ama bizim diş çıkardığı dönemlerde iştahı bıçak gibi kesiliyor. Tam iştahı düzeldi diyorum hoop yeni bir diş başa sarıyoruz kısır bir döngü. Dediğiniz gibi süt mama ile destekleyebilirsiniz.

Göktenur B.
19 Haziran 2026 15:54
Sizi çok iyi anlıyorum şuan bende aynı durumdan geçiyorum size ne kadar söylesemde 🫠ateşi kaçtı ki yani şuan ateş ishal durumu yaşıyormusunuz geçtimi. Ateşi 38 in üstündeyse enfeksiyonda olabilir devam ediyorsa hala. Bebekten bebeğe değişiyordur ama bizim diş çıkardığı dönemlerde iştahı bıçak gibi kesiliyor. Tam iştahı düzeldi diyorum hoop yeni bir diş başa sarıyoruz kısır bir döngü. Dediğiniz gibi süt mama ile destekleyebilirsiniz.

Göktenur B.
19 Haziran 2026 15:55
Bazen bize de oluyor diş sancısı geçince yiyor sancılanınca aynı sürece başlıyoruz. Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten yorucu bir süreç ama böyle kabul etmeliyiz galiba. Biz yetişkinler de dişimiz ağrıdığında hiç yemek yiyemiyoruz. Sürekli böyle olmaz ama moral bozmayın. Bir de porsiyonlarınızı küçültün. Acıkmasını bekleyin. Ben öyle daha etkili olduğunu gözlemledim
O
Ozlem
19 Haziran 2026 20:43
Ateş ve ishal durumumuz geçti ateş hiç 38 görmedik doktora gittik diş olabilir dedi keyfide yerinde uykulari da iyi ama iştah kapandı iki dişimizi zaten çıkarmıştık 7. Ayda o zaman böyle olmamıştık şimdi ilk defa olunca acaba başka bsiey mi oldu diye endişe ediyorum sanırım bazen çok fazla takıyoruz kafaya
Yükleniyor...