İştahsızlık

123 görüntüleme
A

Ayşe G. ..

24 Ağustos 2026 14:23
Merhaba

Kızım 3.100 gr 49 cm doğdu. İlk 7 ay kilo boy uzaması çok iyiyken 7. Aydan sonra kilo alımı durdu. 7 aylık iken 9 kilo olan bebeğim şuan 20 aylık şuan da 9,5 kg sadece anne sütü alıyor. 1 buçuk yaşında doktor kontrolü ile anne sütünü kestim ama aşırı iştahsız bir bebek. Doktorumuz bütün değerlerine baktı kilo alımı düşük dedi ama tahlillerde de bir sorun yok. Gastroentoloji bölümüne yönlendirdi doktor mama yazalım dedi kilo alımı yavaş ilerlemiş dedi 4 çeşit numune mama verdi deneyin ona göre yazalım dedi ama kızım mamaları da kullanmadı. Doktorda üzüm çekirdeği şurubu deyelim takviye olarak dedi ama bir işe yaramadı. Bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Ağustos 2026 14:52
Bebeğin iştahsızlık sorunu ve kilo alımındaki duraklama endişe verici. Öncelikle, 20 aylık bir bebek için 9,5 kg'lık bir kilo düşük kabul edilebilir.

Bebeğinizi emzirmeye devam ediyor olmanız ve kesintiye uğraması, bu tarz sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ancak doktorunuzun tavsiyesiyle kesintiye uğramıştır.

Kilo alımı ve iştahsızlık sorununu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Doktorunuzun önerdiği mamaları denemeye devam edin: Farklı markaların ve çeşitlerin denenmesi, bebeğinizin damak zevkine uygun olanı bulmanıza yardımcı olabilir.
2. Takviye gıdalar ekleyin: Doktora danışarak, püreler, meyve ve sebze püresi gibi gıdaları denemeye başlayabilirsiniz.
3. Beslenme sıklığını artırın: Bebeğinizi daha sık, küçük miktarlarda beslemeyi deneyin.
4. Doktorunuzla tekrar görüşün: Bebeğinizin kilo alımı ve iştahsızlık sorunu devam ediyorsa, doktorunuzla tekrar görüşün ve başka çözümler arayın.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

26 Ağustos 2026 22:19
Ek gıdaya geç mi basladiniz çok mu püre yaptınız benim kızımda cokk iştahsız ama hep öyleydi hiç aman aman kilo almadi sizinki başta hızlı gitmis sonra birşey olmuş olması lazım
A

Ayşe G. ..

26 Ağustos 2026 22:24
Ayşe Vural
Ek gıdaya geç mi basladiniz çok mu püre yaptınız benim kızımda cokk iştahsız ama hep öyleydi hiç aman aman kilo almadi sizinki başta hızlı gitmis sonra birşey olmuş olması lazım
5 buçuk aylık iken ek gıdaya geçtik. Çok püre de yapmadık aslında ek gıda serüvenini de doktor kontrolü ile geçiş yaptık. Ama hiçbir şekilde yemiyor ağzında tutuyor daha sonra da tükürüyor.
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

26 Ağustos 2026 22:39
Benimki 15 aylık bir görseniz halimi lokma sayıyorum ama farklı şeyler teklif edin derim sabah ekmek yumurta öğlen çorba meyveli yoğurt aksam pilav gibi bir de parkta yedirmeyi deneyin ordan bir arkadaş edinin benim öyle oldu onlar gelince daha çok yiyor
A

Ayşe G. ..

26 Ağustos 2026 23:17
Ayşe Vural
Benimki 15 aylık bir görseniz halimi lokma sayıyorum ama farklı şeyler teklif edin derim sabah ekmek yumurta öğlen çorba meyveli yoğurt aksam pilav gibi bir de parkta yedirmeyi deneyin ordan bir arkadaş edinin benim öyle oldu onlar gelince daha çok yiyor
Park fikri çok mantıklı bir de onu deneyeyim☺️ çok teşekkür ederim.
M

Meyra G. ..

26 Ağustos 2026 23:23
Benim kızım da on aylık anne sütü alıyor mama kabul etmedi nerdeyse hergun mama teklif ediyirum ama içmek istemiyor. Yemeklerde sizin ki gibi agzina aliyor geri çıkarıyor meyve püresi çorbalar yemekler hiç bir işe yaramıyor yakında ise başlayacağım ne yapacağım bilemiyorum çok çaresizim birde bizim boyda sıkıntı var kiloda yok ama boyu kısa yaşıtlarına göre
A

Ayşe G. ..

26 Ağustos 2026 23:25
Meyra Gökgöz
Benim kızım da on aylık anne sütü alıyor mama kabul etmedi nerdeyse hergun mama teklif ediyirum ama içmek istemiyor. Yemeklerde sizin ki gibi agzina aliyor geri çıkarıyor meyve püresi çorbalar yemekler hiç bir işe yaramıyor yakında ise başlayacağım ne yapacağım bilemiyorum çok çaresizim birde bizim boyda sıkıntı var kiloda yok ama boyu kısa yaşıtlarına göre
Doktora gidip tahlillerine baktırmış mıydınız?
M

Meyra G. ..

26 Ağustos 2026 23:27
Ayşe Gültekin
Doktora gidip tahlillerine baktırmış mıydınız?
Evet çok az demiri düşük Demir damlasına devam ediyorum onun dışında herşey normal ek gıdayı başından beri red ediyor emmeye gelince her dk emebilir
A

Ayşe G. ..

26 Ağustos 2026 23:31
Meyra Gökgöz
Evet çok az demiri düşük Demir damlasına devam ediyorum onun dışında herşey normal ek gıdayı başından beri red ediyor emmeye gelince her dk emebilir
Bizde de aynı şekildeydi hiçbir şey yemezdi sürekli emmek isterdi doktorumuzda kontrollü olarak bırakırsanız yemeğe yönelicektir dedi ama yok yani yine yemiyor. Sanırım bütün annelerin genel olarak durumu bu şekilde.
A

Ayşe G. ..

26 Ağustos 2026 23:34
Ayşe Gültekin
Bizde de aynı şekildeydi hiçbir şey yemezdi sürekli emmek isterdi doktorumuzda kontrollü olarak bırakırsanız yemeğe yönelicektir dedi ama yok yani yine yemiyor. Sanırım bütün annelerin genel olarak durumu bu şekilde.
Normal de Tv karşıtı birisiyim ama Tv ile yemek yiyor diyen ebeveynlerin yorumlarını görünce onu da denedim ama o da işe yaramadı bir de park fikrini deniyeceğim sizde isterseniz bir park bahçe balkon deneyebilirsiniz. Belki açık havada yerler.
M

Meyra G. ..

26 Ağustos 2026 23:35
Ayşe Gültekin
Yiyenlerde var onları görünce kendimi sorguluyorum daha çok moralim bozuluyor. Oğlum en azından çorbası içer meyvesini felan yerdi ama kızım böyle olunca çok endişeleniyorum birde ise başlayacağım artık mecbur
M

Meyra G. ..

26 Ağustos 2026 23:37
Ayşe Gültekin
Normal de Tv karşıtı birisiyim ama Tv ile yemek yiyor diyen ebeveynlerin yorumlarını görünce onu da denedim ama o da işe yaramadı bir de park fikrini deniyeceğim sizde isterseniz bir park bahçe balkon deneyebilirsiniz. Belki açık havada yerler.
Denedim parkta denedim abisi var üç buçuk yaşında onunla beraberken yedirmeye dikkat ediyorum iştaha gelsin diye ama yok hep beraber yemeğe oturuyoruz genelde ama istemiyor mama da içmiyor mama içse belki içim rahat edecekti ama oda yok
A

Ayşe G. ..

26 Ağustos 2026 23:51
Meyra Gökgöz
Yiyenlerde var onları görünce kendimi sorguluyorum daha çok moralim bozuluyor. Oğlum en azından çorbası içer meyvesini felan yerdi ama kızım böyle olunca çok endişeleniyorum birde ise başlayacağım artık mecbur
İster istemez moralimiz bozuluyor ama yiyenlere bakıp da moralinizi bozmayın çünkü her çocuğun gelişimi birbirinden farklıdır. Belki de bu geçici bir durumdur ama sabır edemiyoruz ana yüreği işte.
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

27 Ağustos 2026 04:23
Ayşe Gültekin
Park fikri çok mantıklı bir de onu deneyeyim☺️ çok teşekkür ederim.
Rica ederim 殺
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir