İştahsızlık
102 görüntüleme
K
Kamile ..
21 Mart 2026 23:54
Bebeğim 16 aylık mama yiyor ek gıdayı pek yemiyor ne yapmalıyım ? İlk ek gıda sonra mama veriyordum ek gıdayı az yiyor mamayıda az yiyince tam tersi yapmaya başladım ne önersiniz ? Vitamin olarak balık yağı ve erbtabın iştah açıcı vitaminini kullanıyorum fayda etmiyor önerilerinize çok açığım ..
O
Ozlem
22 Mart 2026 00:02
Kan değerlerine baktırdınız mı ? Öğün aralarının saatini açmayı denediniz mi ? Günde kaç kez mama teklif ediyorsunuz. Benim doktorum iştahsız olunca günde 4 kez süt teklif et daha fazla etme demişti. Belki mama miktarı çok geldiği için mamaya güvendiği için reddediyor olabilir
K
Kamile ..
22 Mart 2026 00:14
Kan değerlerine baktırmadım ama baktıracağım. 4 kez veriyorum mamayı günde. Öğün aralarını açtım evet ama işe yaramadı. Düzeldi mi peki sizin bebeğiniz iştahı arttı mı
O
Ozlem
22 Mart 2026 00:18
Benim bebeğim şuan 11 aylık inişli çıkışlı bi iştahı var diş çıkarma süreçleri oldugu için. Öğün aralarını 3-4 saatte bir yapıyorum. Ama en çok etkileyen bizde b12 oldu düşükmüş kızımın değeri onu kullanmaya başlayınca düzeldi sonra tekrar geri gitti diş çıkarıyoruz yine. Birde ek gıdayı ben balkonda yediriyorum etrafa bakarken daha güzel yiyor. Kan değerlerinize baktırırsanız doktorunuzla birlikte ona göre yol çizersiniz
A
Aysu ..
22 Mart 2026 00:21
Benim kızım 13 aylık kan değerlerine baktırdım normal ama aynı sizin gibi yemiyordu hiç.Çözümü şöyle buldum.Sabah bazen kahvaltıda hiçbir şey yemiyor zorlamıyorum ama zor da olsa çok az emzirip uyutuyorum.uyanınca mesela yoğurt yiyor sadece.akşama kadar feryat figan emmek istiyor sadece 1,2 kez az veriyorum.Akşam çok acıkmış olduğu için en azından akşamı yiyor.Böyle yapmassam tüm gün sadece bir kase yoğurtla duruyor ve asla yemiyor
K
Kamile ..
22 Mart 2026 00:24
Benim bebeğim şuan 11 aylık inişli çıkışlı bi iştahı var diş çıkarma süreçleri oldugu için. Öğün aralarını 3-4 saatte bir yapıyorum. Ama en çok etkileyen bizde b12 oldu düşükmüş kızımın değeri onu kullanmaya başlayınca düzeldi sonra tekrar geri gitti diş çıkarıyoruz yine. Birde ek gıdayı ben balkonda yediriyorum etrafa bakarken daha güzel yiyor. Kan değerlerinize baktırırsanız doktorunuzla birlikte ona göre yol çizersiniz
K
Kamile ..
22 Mart 2026 00:25
Benim kızım 13 aylık kan değerlerine baktırdım normal ama aynı sizin gibi yemiyordu hiç.Çözümü şöyle buldum.Sabah bazen kahvaltıda hiçbir şey yemiyor zorlamıyorum ama zor da olsa çok az emzirip uyutuyorum.uyanınca mesela yoğurt yiyor sadece.akşama kadar feryat figan emmek istiyor sadece 1,2 kez az veriyorum.Akşam çok acıkmış olduğu için en azından akşamı yiyor.Böyle yapmassam tüm gün sadece bir kase yoğurtla duruyor ve asla yemiyor
A
Aysu ..
22 Mart 2026 00:29
Evet bizimde öyle oluyor ve ben vicdan azabı çekiyorum yemiyor diye kendimde arıyorum bu sefer suçu 😥
K
Kamile ..
22 Mart 2026 00:37
Bende başta sizin gibiydim ama artık anne kafasından çıkarak düşünüyorum.Çünkü bi lokma için öyle çaba sarfediyorum ki yok yani çocuk yemek istemiyor.Sorunun bizle alakası olsa keşke de çözebilsek😬
A
Aysu ..
22 Mart 2026 00:42
Bide eşim tarafından baskı var yedirmiyorsun diye böyle olumca ben çıkamıyorum işin içinden.. Allahım anne ve çocuklara zeval vermesin çok zor 😞
K
Kamile ..
22 Mart 2026 00:44
Ay bizde de tam tersi eşim bana kızıyor çocuk yemiyor senle alakalı değil neden takıyorsun diye.Bu erkeklerin de ortası yok🤣
Yükleniyor...