İştahsız Bir Bebek

200 görüntüleme
D

Dilek P.

5 Haziran 2026 00:32
Merhabalar, bebeğim 8 aylık olmak üzere kilosu 7250 civarında ve son 2 aydır 200-250 gr ancak alıyor. Hem meme hem ek gıda konusunda çok isteksiz. Zaten 3 aylıkken beri sadece uyurken emiyor ve biberon almıyor. Mamada vermeye çalıştım ama reddediyor. Ek gıdada da 4-5 kaşık sonrası istemiyor. Böyle bir süreç yaşayan oldu mu? Nasıl kilo alımını destekleyebilirim?
O

Ozlem

5 Haziran 2026 01:05
öğün saat aralarını açmayı deneyebilirsiniz. Aralarda atıştırmalık şeyler vermeyin bence. Benim kızımda 8 aylıkken 7400 dü 14 aylık olacağız. İnstada hastalanmayan çocuk sayfası var orada bir karısım var. Öğün sonrası verin diyorlar ama ben sadece kahvaltıda muhallebisine ekledim. Çorbalarında kıyma ilik suyu zeytinyağ tereyağ bol tel şehriye yada kuskus zenginleştirebilirsiniz. Benim kızımda az yiyor olabildiğince besin değerini artırmaya çalışıyorum. Şuan eskiye göre daha iyi yiyor ağzını açıyor en azından önceden hiç açmıyordu .Denemediyseniz önüne koyun o da yemeye çalıssın zamanla daha iyi olacaktır. Her gün imkanınız varsa sırayla et balık köfte tavuk verebilirsiniz. Siz yedirmeye çalısırken onun eline de bir kaşık verin oynarken yedirebilirsiniz. Yada kitaplara bakarak. Ben uzun dönem kucağımda balkonda etrafa bakarak yedirdim . Bir arkadasımız kaseye su koydum onunla oynarken yedirdim yazmıştı oda işe yaradı bizde . Belkide kan değerleriyle alakalı bi düşüklük var oda tahlillerde belli olur.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir