İştahsız

147 görüntüleme
M

Melike M.

30 Haziran 2025 19:39
10 aylık erkek bebek doğum kilosu 3 şu an kilosu 10 5 aylikken tadinlara basladim 5 aydir yemek yedirmeye çalışıyorum kaşığa agzini acmiyor eline verincede ağzına götürmüyor pütürlü yiyemiyor vs. Zorla yediriyorum agzini aça aça aglama kiyamet napicam ben yardim edin
M

Merve Y. Y.

6 Temmuz 2025 17:32
Benim kızım da 8 buçuk aylık. 6 aylıkken ek gıdaya başladık. Ama dediğiniz gibi yemiyor. Tadını beğendiği şeylerden bile iki üç minik kaşık alıyor sonra hemen çenesini kitliyor. En asla zorlamadım. Önlük takmadım ağzını silmedim zorla ağzını açmaya çalışmadım farklı tadlar denedim püre de sulu da denedim parmak gıda da denedim sandalyede denedim kucakta denedim oturakta denedim. Aç denedim tok denedim uykudan uyanıp kendi keyfi yerinde dedim yarı açken denedim 🤦🏻‍♀️ şarkılarla türkülerle oyunlarla. Babasıyla kendimiz yiyoruz ilgilenmiylruz ona da teklif ediyoruz kandırmaca gibi falan ama bir kaç sefer hariç 20-30 cc bile gıda yediremedim hiç bir zaman. 4-5 gün bir hafta falan bişey vermediğim de oldu unutsun belki hevesi gelir dedim tiksindi mi acaba dedim. Başladık daha beter oldu 🙈 Bilmiyorum böyle çocuklar nasıl düzeliyor
B

Betül Ç.

6 Temmuz 2025 18:13
Anne sütü ile doymuyorsa mama takviyesi yapın derim. Belki biberonda içebileceği şekilde kaşık maması hazırlayabilirsiniz. Kendi yaptığınız bebe bisküvisi + mama da olabilir. Tadım şeklinde ilerleyin bi müddet diğer gıdalara. Yanılmıyorsam Osman hoca da 1 yaşa kadar zaman verilebilir gibi bişey söylemişti. Zorladıkça ters teper diye düşünüyorum
B

Berivan Ö.

7 Temmuz 2025 07:01
Tamamen sizin gibiyiz 8 buçuk aylığız yıldm ben de anne sütü sadece. Ne yaparsam yapayım yediremiyorum ağzını kilitleyip kafasını salliyor çıldıracağım
G

Gufran T. ..

7 Temmuz 2025 08:34
Benim bebeğim de nereyse 10.aya kadar ek gıdayı reddetti. Anlattığınız gibi ben de her yolu denemiş ve çok yorulmuştum. 10.aydan sonra başladı yemeye. Gün geçtikçe yediği miktar artıyor. Zamana bırakın, bebek ihtiyacı doğrultusunda besleniyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir