İştah Gitmesi

240 görüntüleme
Z

Zeynep O. ..

7 Temmuz 2026 11:49
Meraba anneler. Bebeğim tam 9 aylık son 2 haftaya kadar ek gıda yemesi gayet güzeldi su an ağzını bile açmaz oldu. Alt dislermiz çıktı 1 ay önce su an da sanki çıkacak olan dişler var huzursuz salya akıyor kasıyor ne buluyorsa. İlk dişte iştahsızlık dışında herşey yine vardı ama iştahsızlık yoktu bu kez bu dişe bağlı bı iştahsızlık mi acaba. Dişe bağlıysa ne kadar süre devam ediyor
Y

Yüsra T. ..

7 Temmuz 2026 12:19
Merhaba Zeynep hanım benimde kızım 9. Ayda üstten dişleri çıkardı maalesef 1 ay kadar sürdü şu an 10 aylık olduk azını sıkıp açmıyordu epey zorlandım ben daha çok emzirdim emme sorunu yaşamadım ama katı gıdada istemedi özellikle pütürlü herşeyi diliyle itekleyerek çıkarıyor
Y

Yüsra T. ..

7 Temmuz 2026 12:22
Ben çoğu katıgıdayı cam rendeden geçiriyorum blender kullanmama rağmen diş döneminde edindiği bir huy pütürlü yicekleri reddetme. Birde en çok cicibebeyi seviyor ben cici bebeli tarifleri yapıyordum az da olsa yiyordu sizde sevdiği bir yiceği bulup onu çeşitlendirerek verebilirsiniz muhallebi, çorba, cicibebeli veya yoğurtlu tarifleri deneyebilirsiniz.
Z

Zeynep O. ..

7 Temmuz 2026 12:26
Yüsra Toydemir
Ben çoğu katıgıdayı cam rendeden geçiriyorum blender kullanmama rağmen diş döneminde edindiği bir huy pütürlü yicekleri reddetme. Birde en çok cicibebeyi seviyor ben cici bebeli tarifleri yapıyordum az da olsa yiyordu sizde sevdiği bir yiceği bulup onu çeşitlendirerek verebilirsiniz muhallebi, çorba, cicibebeli veya yoğurtlu tarifleri deneyebilirsiniz.
Yusra hanım benim kız da daha çok yoğurt karpuz yani soğuk şeylere ağzını açıyor ama yemek söz konusu olunca 1 kaşık bile yediremez oldum en başından beri böyle olsa tamam dicem de çok güzel yiyen bir bebek bir anda nasıl böyle oldu anlamadım sizin 1 ayın sonunda yemesi normale döndü mü korkuyorum bu süreç kalıcı hale dönecek diye
Y

Yüsra T. ..

7 Temmuz 2026 12:26
Birde sabırlı olun her yaptığınız tarifi gün içerisinde farklı zamanlarda teklif edin ısrarcı olmayın istemediğinden zorlamayın besin reddi yaşamayın şimdiden kolay gelsin kendinizi üzmeyin bu dönemde geçiyor
Z

Zeynep O. ..

7 Temmuz 2026 12:32
Yüsra Toydemir
Birde sabırlı olun her yaptığınız tarifi gün içerisinde farklı zamanlarda teklif edin ısrarcı olmayın istemediğinden zorlamayın besin reddi yaşamayın şimdiden kolay gelsin kendinizi üzmeyin bu dönemde geçiyor
İnşallah geçer çok teşekkür ederim ❤️
B

Berfin Ö.

7 Temmuz 2026 13:49
Zorlamayin dis doneminde normal. Genelde karpuz ayran meyve yemeyi tercih eder. Ozellikle cok yumusak seyler yer. 1 aya kalmaz geçer. Ne isterse onu verin. Arada yine teklif edin yemediklerini
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Temmuz 2026 15:19
Bizde 10 aylıkken yaşadık tüm diş belirtilerinin yaşadık ama diş çıkmadı iki hafta kadar ağzını açmadı ağzına yemek geldiği an eliyle çıkarmaya çalışıyordu ama geçti şükür iştahımız düzeldi hatta artık daha fazla yiyebiliyor sabırla bekleyin illaki geçici bı dönem
Z

Zeynep O. ..

7 Temmuz 2026 15:22
Berfin Öz
Zorlamayin dis doneminde normal. Genelde karpuz ayran meyve yemeyi tercih eder. Ozellikle cok yumusak seyler yer. 1 aya kalmaz geçer. Ne isterse onu verin. Arada yine teklif edin yemediklerini
2 hafta oldu düzelmedi sanki daha da kötüye gidiyor yemiyor bikac saat sonra gene veriyorum belki acikmistor diyorum yine açmıyor mama içiyor mama da az içiyor zaten ama ek gıdayı tamamen reddediyor gerçekten de sadece soğuk şeyler istiyor gibi
Z

Zeynep O. ..

7 Temmuz 2026 15:23
Göktenur Bektaş
Bizde 10 aylıkken yaşadık tüm diş belirtilerinin yaşadık ama diş çıkmadı iki hafta kadar ağzını açmadı ağzına yemek geldiği an eliyle çıkarmaya çalışıyordu ama geçti şükür iştahımız düzeldi hatta artık daha fazla yiyebiliyor sabırla bekleyin illaki geçici bı dönem
2 hafta oldu insan korkuyor alışkanlık oldu bu durum diye üzülüyorum ister istemez bide en başta güzel yiyen bebeğe insan alismisken şimdi hiç yememesi gerçekten üzüyor korkutuyor da
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Temmuz 2026 15:29
Zeynep Orhun
2 hafta oldu insan korkuyor alışkanlık oldu bu durum diye üzülüyorum ister istemez bide en başta güzel yiyen bebeğe insan alismisken şimdi hiç yememesi gerçekten üzüyor korkutuyor da
Bende sizin gibiydim biranda iştahı kapanınca çok korktum ya alışkanlık olursa dedim artık tam anlamıyla ek gıda nın öncelik olduğu döneme giriyoruz çünkü ama şükür geçti zorlamadim ama teklif ettim birde mesala açlık durumu önemli mesala benim oğlum sabah öğünü yemiyor sabah 6.30 da kalkıyor 9 olmadan geri uyuyor yarım saate olsa uyutuyorum uyandıktan sonra mesala ilk öğünü yapıyor uyansa bile önce yemek teklif ediyorum eğer emzirirsem yemiyor mesala
Z

Zeynep O. ..

7 Temmuz 2026 15:31
Göktenur Bektaş
Bende sizin gibiydim biranda iştahı kapanınca çok korktum ya alışkanlık olursa dedim artık tam anlamıyla ek gıda nın öncelik olduğu döneme giriyoruz çünkü ama şükür geçti zorlamadim ama teklif ettim birde mesala açlık durumu önemli mesala benim oğlum sabah öğünü yemiyor sabah 6.30 da kalkıyor 9 olmadan geri uyuyor yarım saate olsa uyutuyorum uyandıktan sonra mesala ilk öğünü yapıyor uyansa bile önce yemek teklif ediyorum eğer emzirirsem yemiyor mesala
Ben araya saatleri uzatıyorum da buna rağmen yine yemiyor dediğiniz gibi artık ek gıda öncelik tam mamayı azalttım diyorum tekrar mamayı çoğaltmaya baslicam nerdeyse çünkü yemek yemiyor mama da icmezse ne olur bilmiyorum inşallah düzelir bu durum
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Temmuz 2026 15:32
Zeynep Orhun
Ben araya saatleri uzatıyorum da buna rağmen yine yemiyor dediğiniz gibi artık ek gıda öncelik tam mamayı azalttım diyorum tekrar mamayı çoğaltmaya baslicam nerdeyse çünkü yemek yemiyor mama da icmezse ne olur bilmiyorum inşallah düzelir bu durum
İnşallah düzelir ben düzeleceğini umuyorum gönlünüzü ferah tutun
Z

Zeynep O. ..

7 Temmuz 2026 15:34
Göktenur Bektaş
İnşallah düzelir ben düzeleceğini umuyorum gönlünüzü ferah tutun
İnşallah çok teşekkür ederim 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir