İştah Açılması

174 görüntüleme
N

Nilay T.

Premium Üye
8 Ağustos 2026 07:36
Merhaba, 5 aydır bebeğimi emzirerek besliyorum. 2. Ayda iştahım inanılmaz açıldı vr çok fazla yemeye başladım kendimi durduramıyorum her an bir şeyler yemek istiyorum bu süreçte 6 kilo aldım gebeyken bile bu kadar hızlı kilo almamıştım bu durumu yaşayan dur diyebilen var mı 🥲
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Ağustos 2026 07:37
Emzirirken iştah açılması ve hızlı kilo alma konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. Bu durum emziren annelerin sıkça karşılaştığı bir sorun. Vücudun süt üretimi için ekstra enerjiye ihtiyaç duyuyor olması bu iştah artışının ve hızlı kilo almanın sebeplerinden biri.

Bununla birlikte, iştah açılması ve kilo almanın kontrol altına alınması gereken bir durum olduğunu da bilmelisin. Aşırı kilo alımı, annenin sağlığı için risk oluşturabilir.

Kilo alımını kontrol altına almak için şu önerilere dikkat edebilirsin:
1. Balanced Beslenme: Günlük öğünlerinde dengeli ve besleyici yiyecekler seç.
2. Sık ve Az Az Yemek: Gün içinde sık sık küçük öğünler yemek, aşırı açlık hissini ve kontrolsüz yemek yemeyi önleyebilir.
3. Susuzluğu Önleme: Bazen susuzluk, açlık hissi ile karıştırılabilir. Bol su iç.
4. Fiziksel Aktivite: Günlük rutinine hafif egzersizleri ekleyerek aktif kal.
5. Doktor ve Diyetisyenle Görüşme: Güvenli kilo kontrolü ve beslenme planı için bir uzmandan destek almayı düşün.

İştah açılması ve kilo alması konusunda endişelerinizi doktorunla paylaşarak, güvenli ve sağlıklı bir şekilde bu süreci yönetmeni sağlayacak öneriler alabilirsin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir