İsmine Tepki Verme
362 görüntüleme
N
Nazlıcan T.
21 Ağustos 2026 07:05
Bebegim yaklaşık 10 aylık. 3 4 aydır ismini söyleyince bakıp tepki veriyordu ismini tanıyordu ama nerdeyse 2 3 haftadır hiç bakmıyor. Neden anlamıyorum. Sosyal gülümseme, göz teması, başka seslere dönüp bakma vs var. Bu durum normal mi
C
Cennet ..
21 Ağustos 2026 08:46
Duymak istemediği için duymuyordur endişelenmeyin. Bebekler yeni birşey öğrendiklerinde eski bildiklerini alt belleğe atarlar. Günü geldiğinde kullanmak için. Mesela babababa dededede diyordur. Yürümeyi öğrendiğinde bunları söylemeyi bırakabilir. Ama bir süre sonra daha düzgün daha fazla kelimeyle bu bilgileri geri gelir. Sosyal medya etkisiyle çocuklarımızda problem var mı diye tadını çıkarmayı unutuyoruz. Bebeğiniz bir daha hiç bu kadar küçük olmayacak. Tadını çıkarın 🌻
N
Nazlıcan T.
21 Ağustos 2026 08:48
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız çok haklısınız ama insan ister istemez etkileniyor aklına olur olmadık şeyler de gelebiliyor malesef
C
Cennet ..
21 Ağustos 2026 08:50
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız çok haklısınız ama insan ister istemez etkileniyor aklına olur olmadık şeyler de gelebiliyor malesef
N
Nazlıcan T.
21 Ağustos 2026 08:53
Benim iki tane bebeğim var. Kızım 4 yaşında oğlum 9 aylık. Kızımdayken sosyal medya kullanıyordum. Ve bir süre sonra baktım ki beni negatif etkiliyor kapattım. Şimdi kafam rahat 🤣
S
Sevtap N.
21 Ağustos 2026 10:28
Benim de bebeğim 14 aylık, 1 haftadır ismine dönmesi çok azaldı ama onun dışında göz teması, ortak dikkat , bizimle iletişim konusunda sıkıntı yok , ama ismine tepkisinin azalması beni çok korkutuyor
C
Cennet ..
21 Ağustos 2026 10:34
Benim de bebeğim 14 aylık, 1 haftadır ismine dönmesi çok azaldı ama onun dışında göz teması, ortak dikkat , bizimle iletişim konusunda sıkıntı yok , ama ismine tepkisinin azalması beni çok korkutuyor
S
Sevtap N.
21 Ağustos 2026 10:42
Var olan birşey azaldıysa endişelenmeyin lütfen. Benim büyük kızım var ya ondan biliyorum. Hemde çocuk hemşiresiyim. Çocuklar yeni beceriler geliştirirken ona yoğunlaşıp eskisini arka plana atar. Evet otizm ya da hiperaktivite bozukluğu günümüzde arttı. Çok belirgin vakalarda zaten birden fazla şüpheli hareketi olur. Onun dışındaki daha hafif olgularda tanı koymak uzun zaman alır. Özetle bildiğini unuttuysa endişelenmeyin. Yaşıtlarından geride olduğunu düşünüyorsanız doktora danışın.
İçimi rahattınız teşekkür ederim.
L
Lale T.
27 Ağustos 2026 09:04
Benim oğlumda 12 aylık daha önceden o da adına çok tepki verirdi ama bu aralar o da fazla tepki vermiyor galiba bizden de kaynaklanıyor canım oğlum canım diye diye gel oğlum diyorum hemen oyun parkından tutunarak kalkıyor ellerini uzatıyor al diye ama ismini sesleniyorum bazen hiç umursayıp bakmıyor önemli 1 şey olduğunu zannetmiyorum içiniz rahat etsin
Yükleniyor...