İsmine Dönme

99 görüntüleme
S

Sevgi B. A.

2 Şubat 2026 13:27
Merhaba bebegim 5 ay 8 [günlük.ismine](günlük.ismine) ne zaman döner?

Ben ismini kullanıyordum ama daha çok oğlum,canım hitaplarını kullanıyorum.2 gündür ismini çok söylemeye başladım ama korkuyorum geç mi kaldik [diye.yardımcı](diye.yardımcı) olursaniz sevinirim
T

Tuğba B. ..

2 Şubat 2026 14:17
Sürekli ismini söyleyin geç kalmadınız .birde başka bir şey ilgisini çekerse ismine tepki vermemesi normal
S

Sevgi B. A.

2 Şubat 2026 14:26
Elimden geldiğince göz teması kurarak söylemeye [çalışıyorum.Bi](çalışıyorum.Bi) arkadaşım bizimki dönüyordu geç kalmış diyince ya çocuğun birseyi var da farketmiyorsam diye kaygıya [kapıldım.Sizce](kapıldım.Sizce) ne zaman dönmeye başlar bu arada çok tesekkur ederim
Afranur K.

Afranur K.

2 Şubat 2026 14:26
Henüz erken ismine tepki vermesi için merak etmeyin, 6. Aydan sonra ismin ona ait olduğunu kavramaya başlar yavaş yavaş tepki verir. Ama bu bile başlangıç aşaması gibi düşünün duraklama, arada bir başını çevirme gibi.

7-9 ay arasında o ismin kendine ait olduğuna dair tepki vermesi beklenir.

Yani 9. Aya kadar varktiniz var içiniz rahat olsun
Afranur K.

Afranur K.

2 Şubat 2026 14:28

Sevgi Bektaş Alemdar

Elimden geldiğince göz teması kurarak söylemeye [çalışıyorum.Bi](çalışıyorum.Bi) arkadaşım bizimki dönüyordu geç kalmış diyince ya çocuğun birseyi var da farketmiyorsam diye kaygıya [kapıldım.Sizce](kapıldım.Sizce) ne zaman dönmeye başlar bu arada çok tesekkur ederim

Yahu her çocuk farklı gelişir seninki erken konuştu benim ki geç konuştu diye kıyaslama mı yapılır.

Ayrıca 4 de ismine tepki vermemiştir, o bir sese tepki vermiştir. Doğrudan adım Zehra hadi bakayım deme ihtimali gelişimsel olarak yok.

İçiniz rahat olsun, kulaklarınızı da kendi çocuğu ile sizin çocuğunuz kıyaslayan insanlara tıkayın. Hatta o insanlardan uzak durun.
S

Sevgi B. A.

2 Şubat 2026 14:37

Afranur Keskin

Henüz erken ismine tepki vermesi için merak etmeyin, 6. Aydan sonra ismin ona ait olduğunu kavramaya başlar yavaş yavaş tepki verir. Ama bu bile başlangıç aşaması gibi düşünün duraklama, arada bir başını çevirme gibi.

7-9 ay arasında o ismin kendine ait olduğuna dair tepki vermesi beklenir.

Yani 9. Aya kadar varktiniz var içiniz rahat olsun

Gerçekten o kadar içimi rahatlattınız ki çook teşekkür ederimm❤️
S

Sevgi B. A.

2 Şubat 2026 14:42

Afranur Keskin

Yahu her çocuk farklı gelişir seninki erken konuştu benim ki geç konuştu diye kıyaslama mı yapılır.

Ayrıca 4 de ismine tepki vermemiştir, o bir sese tepki vermiştir. Doğrudan adım Zehra hadi bakayım deme ihtimali gelişimsel olarak yok.

İçiniz rahat olsun, kulaklarınızı da kendi çocuğu ile sizin çocuğunuz kıyaslayan insanlara tıkayın. Hatta o insanlardan uzak durun.

Çok haklısınız ilk çocuğum ve [tecrübesizim.arkadaşım](tecrübesizim.arkadaşım) 2 dkda öyle gelişim basamakları saydı ki moralim [bozuldu.Çocuğumun](bozuldu.Çocuğumun) kafasının arkası düz düzeltmek için elimden geleni yapıyorum hmm düzelmez,çocuğun adı uzun ondan da dönmüyordur geç kalmissın [zaten.bütün](zaten.bütün) modum [düştü.çok](düştü.çok) sağolun gerçekten
Afranur K.

Afranur K.

2 Şubat 2026 15:01
Neden düzelmiyor 😂 bıngıldağı mı kapalı, ya da ismi uzun olsa ne olur kısa olsa ne olur? Buna ben karar verdim, seviyorum o ismi.

Maalesef bi yanınızda olmaya çalışan insanlar olacak bi de sürekli kendi çocuğu ile sizin çocuğunuzu kıyaslayan insanlar olacak.

Şu an 4 aylık bebekte kafasını dönmesini kıyaslayan insan yarın okuldaki ders notlarını, spordaki başarınızı kıyaslar. Bu sefer de siz çocuğunuza yüklenirsiniz neden geridesin diye ki aslında o tam da olması gerektiği yerdeyken.

Lütfen kendinize güvenin ve birilerini dinlemek yerine okuyun sadece.
S

Sevgi B. A.

2 Şubat 2026 15:19

Afranur Keskin

Neden düzelmiyor 😂 bıngıldağı mı kapalı, ya da ismi uzun olsa ne olur kısa olsa ne olur? Buna ben karar verdim, seviyorum o ismi.

Maalesef bi yanınızda olmaya çalışan insanlar olacak bi de sürekli kendi çocuğu ile sizin çocuğunuzu kıyaslayan insanlar olacak.

Şu an 4 aylık bebekte kafasını dönmesini kıyaslayan insan yarın okuldaki ders notlarını, spordaki başarınızı kıyaslar. Bu sefer de siz çocuğunuza yüklenirsiniz neden geridesin diye ki aslında o tam da olması gerektiği yerdeyken.

Lütfen kendinize güvenin ve birilerini dinlemek yerine okuyun sadece.

Bilseniz o kadar okuyan,eğitim alan bi anneyim [ki.ben](ki.ben) ciddi sağlik sorunlarim varken herşeyi göze alıp çocuğumu dünyaya getirdim.o nedenle kaygılı bi anneyim [malesef.Okul](malesef.Okul) başarısı şu bu inanın umrumda değil çünkü ben öğretmenim ve onceliğim ders başarısı değil iyi ve sağlıklı bi evlat [olması.Kaygım](olması.Kaygım) hep sağlığı ile [ilgili.Yoksa](ilgili.Yoksa) gerisi bi şekilde [hallolur.Desteğiniz](hallolur.Desteğiniz) için çok teşekkür ederim.🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir