İsme Tepki Vermiyor
80 görüntüleme
A
Aslı
6 Mart 2026 20:22
bebeğim 6 aylık ismine dönmüyor yakın zamanda da dönecek gibi durmuyor.. isim dışında konuştuğumuzda da çoğu zaman bakmıyor farklı sesler çıkardığımızda dönüp bakıyor duyuyor yani. normalde göz teması gülümsemesi var onunla konuşurken gülüyor ama ismine bakmaması beni korkutuyor
C
Cemre Y.
6 Mart 2026 20:23
6 aylıkken normal değil mi ismine dönüp bakmaması?
A
Aslı
6 Mart 2026 20:24
bilemiyorum niye bakmıyor falan diyorlar bir de daha küçükken bakan bebeklerin olduğunu görünce endişeleyorum
G
Gülcan Ş.
6 Mart 2026 20:25
Bence kendinizi yıpratmayın benım kızım 9 aylık olacak neredeyse 1 buçuk aydır ismine tepki veriyor her çocuk farklı
A
Aslı
6 Mart 2026 20:27
çok teşekkür ederim inanın olumsuz konuşan çevre ve sosyal medya kadar zarar veren bir şey yok
E
Esra A. ..
6 Mart 2026 20:37
Şu an bakmayabilir her çocuğun gelişim basamağı farklıdır … 10. Aya kadar bakmaması normal .. mesela sizin çocuğunuz isme bakmaz şu an ama oturuyordur belki yada mesela ellerini kullanmaya başlamıştır ama bir başkasının çocuğu da bunları yapamaz ..Endişe etmeyin bu yüzden 🙏
Ö
Özge A.
6 Mart 2026 20:49
gülümsemesi dönmesi vs varsa sorun ermeyin bi de sürekli seslenince cocuklar bakmayı keserlermii cunku bi tepki almadıkları için
Ş
Şeyda A.
6 Mart 2026 20:53
Esra hanıma katılıyorum benim bebeğim de ismine döner ama daha oturamıyo her bebeğin gelişimi farklı
Ş
Şaziye Ö.
7 Mart 2026 01:21
İlk bebeğim 2 yaşına girdi ismine hiç bakmaz dönmez. Önceden bakıyordu şimdi bizi tınlamıyor erkek çocuk. Önceden bir kaç kelimesi vardı şimdi canı isterse söylüyor canı istemezse söylemiyor. Bir şey istediği zaman bizi oraya götürüyor değişik ses çıkarıyor orda. Komutların hepsini alır. Gel git yemek zamanı uyku vakti vs kendi kendine oyun oynamayı sever bizimle de oynar. Bir şey başardığında bizden alkış bekler kendisini de alkışlar 😅Arkadaş geldiği zaman yemek yemeyen bir arkadaşsa ona bir şeyler yedirmeye çalışır. Bizimki yemeğe dayanamaz. Her çocuk farklı özellikte. Gelişimde bireysel farklılıklar vardır. Ama konuşmaz konuşmuyor yani şu an. Her şeye okeyiz ama yok daha anne dedirtemedim.