İsme Dönme
247 görüntüleme
E
Ebru ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 09:34
Bebeğim 7 aylık uzaktan seslenince dönüyor yakından adını söyleyince bakmıyor neden olabilir normal mi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Temmuz 2026 09:34
aba,
Bebeklerin gelişim süreci oldukça hızlı ve önemlidir. 7 aylık bir bebek genellikle çevresel uyaranlara ve seslere tepki göstermeye başlar. İsme dönme, bebeklerin işitme ve dikkat gelişiminin bir parçasıdır.
Bebeğinizin uzaktan seslenince dönmesi, ancak yakından adını söyleyince bakmaması birkaç farklı nedene bağlı olabilir:
1. İşitme: Bebeğinizin işitmesiyle ilgili bir sorun olabilir. Uzaktan gelen sesleri daha iyi duyuyor olabilir, ancak yakından gelen sesleri tam olarak algılayamıyor olabilir.
2. Dikkat dağılması: 7 aylık bebekler çevresel uyaranlara karşı oldukça duyarlıdır. Yakınınızda başka ilgi çekici şeyler varsa, bebeğinizin dikkati dağılmış olabilir.
3. Gelişimsel aşama: Her bebek farklı hızlarda gelişir. Bebeğinizin işitme ve dikkat gelişimi henüz tam olarak şekillenmemiş olabilir.
4. Sesin tonu ve şiddeti: Bebeğinizin tepkisi, sesin tonu ve şiddetine bağlı olabilir. Yüksek veya ani seslere daha fazla tepki veriyor olabilir.
Eğer endişe duyuyorsanız, bir pediyatriste danışmanız en iyisi olacaktır. Doktor, bebeğinizin işitme ve genel gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
Bebeklerin gelişim süreci oldukça hızlı ve önemlidir. 7 aylık bir bebek genellikle çevresel uyaranlara ve seslere tepki göstermeye başlar. İsme dönme, bebeklerin işitme ve dikkat gelişiminin bir parçasıdır.
Bebeğinizin uzaktan seslenince dönmesi, ancak yakından adını söyleyince bakmaması birkaç farklı nedene bağlı olabilir:
1. İşitme: Bebeğinizin işitmesiyle ilgili bir sorun olabilir. Uzaktan gelen sesleri daha iyi duyuyor olabilir, ancak yakından gelen sesleri tam olarak algılayamıyor olabilir.
2. Dikkat dağılması: 7 aylık bebekler çevresel uyaranlara karşı oldukça duyarlıdır. Yakınınızda başka ilgi çekici şeyler varsa, bebeğinizin dikkati dağılmış olabilir.
3. Gelişimsel aşama: Her bebek farklı hızlarda gelişir. Bebeğinizin işitme ve dikkat gelişimi henüz tam olarak şekillenmemiş olabilir.
4. Sesin tonu ve şiddeti: Bebeğinizin tepkisi, sesin tonu ve şiddetine bağlı olabilir. Yüksek veya ani seslere daha fazla tepki veriyor olabilir.
Eğer endişe duyuyorsanız, bir pediyatriste danışmanız en iyisi olacaktır. Doktor, bebeğinizin işitme ve genel gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Damla Ç. ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 09:37
oğlum 1 yaşında ismini söyleyince pek bakmıyor ama oyun oynadığımız şarkıları söylediğimiz de bakıyor göz teması kuruyor bir sorunu olabilir mi
E
Ebru ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 09:39
oğlum 1 yaşında ismini söyleyince pek bakmıyor ama oyun oynadığımız şarkıları söylediğimiz de bakıyor göz teması kuruyor bir sorunu olabilir mi
D
Damla Ç. ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 09:40
Bazen bakıyor
D
Duygu A.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 10:34
Benim oglum da 8 aylikken ben seslenince Bana bakmiyordu ama başkası seslendiginde bakiyordu ben onun sifir noktasi gibiydim. Bir de sürekli yapinca cocuk da sıkılıyor haliyle. Simdi çalışmaya basladim ben seslenince de bakıyor birde yakındayken bakmasını gerektirecek bir sey olmuyor. Ya da seslenince baktı ama ektra bisey yapmadınız bir daha bakması icin bir sebep yok. O yüzen bence ikinizin çocuğunda da pek sorun yok ama tabii ki rahat degilseniz doktorla görüşmeniz de fayda var. Bu arada b12 eksikliği de benzer bir durum olusturuyormus. Suan test yaptırmanız gerekli değildir muhtemelen, zaten 9. Ayda yapılacak. Ama belki b12 den zengin besinleri daha cok verebilirsiniz.
D
Damla Ç. ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 10:44
Yapması gereken hepsini yapıyor zaten sadece adına bakmadığı için endişeleniyorum konuşma taklit etme bişey istemesi hepsi var bide o zaman baktırdığımız da b 12 çok yüksek çıkmıştı o yüzden olabilir mi acaba
E
Ebru ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 10:51
Yakından seslenince kafasını kaldırıp bakması gerekmez mi birde eline çok ilgili aç kapa yapıp izliyor 🥹
D
Duygu A.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 11:03
Evet iste elini keşfediyor aynıydı açıkçası ben dert etmemiştim. Sadece bana bakmayınca beni sevmiyor mu gibi anne triplerim olmustu ki o da hemen geciyor zaten şuan dikkat becerisi de yeterli seviyede degil o yuzden de her seferinde dönüp bakmiyor olabilir. B12 fazla oldugunda ne oluyor bilmiyorum ama endise edecek hic birsey yok gibi ikiniz icin de gönlünüzü ferah tutun hanimlar
Y
Yeşim I. E.
29 Temmuz 2026 12:03
Bazı bebeklerde yakından bakmamasının sebebi fazla uyaran geliyormuş yakından yüze bakmak tercih etmeyebilirler içiniz rahat olsun. Bakmasa uzaktanda da bakmaz tepki vermez 🌸
E
Ebru ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 13:31
Bazı bebeklerde yakından bakmamasının sebebi fazla uyaran geliyormuş yakından yüze bakmak tercih etmeyebilirler içiniz rahat olsun. Bakmasa uzaktanda da bakmaz tepki vermez 🌸
Yükleniyor...