İsme Bakmana.
116 görüntüleme

Meryem G. ..
9 Nisan 2026 22:02
Bebeğim 9 aylık. Sosyal gülümseme var göz teması var ama ben seslenince asla ismine bakmıyor çoğunlukla oda her zaman değil babası ve dedesi seslenince bakıyor . Bu durumu aşırı kafaya takıyorum . Sizin bebekleriniz tam olarak ne zaman ismine döndü?
A
Ayşe Ş. ..
9 Nisan 2026 22:14
Merhaba Meryem hanım. Eğer dalmış birşeyle oynuyor ise ne kadar seslensende asla bakmaz. Normalde seslenice döner hemen. 9 aylık olmuş bakması lazım. Başkalarına bakıyor anladığım sadece size bakmıyor. Bir sorun yoktur. Korkmayın. Üzerine gitmeyin sürekli seslenmeyin siz biraz sessiz kalıp deneyin.

Meryem G. ..
9 Nisan 2026 22:15
Taktığım için çok sesleniyorum deniyorum elimde olmadan deneyeceğim teşekkür ederim ☺️
A
Aslıhan G.
9 Nisan 2026 22:20
Muhtemelen o an bir şeye odaklandığı için size bakmıyordur, bir de öz bakımları yapan kişilerle daha çok etkileşimde oldukları için diğer bireylere duyarlılıkları bence daha fazla oluyor :) dediğiniz gibi babaya dedeye bakıyor birazda sosyal medyadan etkileniyoruz sanırım anneler olarak hemen bir anlam yüklemeye çalışıyoruz . Moralinizi bozmayın içinizi ferah tutun :)
L
Lale
10 Nisan 2026 09:11
Bazı Dil konuşma terapistleri bebeklerin 12.Aya kadar isimlerine bakmalarını bekliyoruz diyorlar
H
Halime
10 Nisan 2026 17:03
Meryem hanım benim oğlum 12.ayını doldurdu ismine baktı ondan önce evde seslen yok dininde seslen tepki yok. Korkmayın diğer özelliklerinden de endişeniz yoksa korkmayın 13.ayda ismine tepki veren bir bebeğin annesiyim ve şuan her komutu anlıyor. Oğlum mutfaktan arabanı getir derim koşar getirir. Şunu babana ver derim gider verir. Hatta git babanı kaldı gelsin yeter uyuduğun kalk diye seslen derim ağzında mırıldanması bile yeter kalk gibi çıkıyor. 13 ayımı nasıl geçirdim anlatamam şükür bu günlere

Meryem G. ..
10 Nisan 2026 17:05
Meryem hanım benim oğlum 12.ayını doldurdu ismine baktı ondan önce evde seslen yok dininde seslen tepki yok. Korkmayın diğer özelliklerinden de endişeniz yoksa korkmayın 13.ayda ismine tepki veren bir bebeğin annesiyim ve şuan her komutu anlıyor