İsme Bakmana.

526 görüntüleme
Meryem G. .

Meryem G. ..

9 Nisan 2026 22:02
Bebeğim 9 aylık. Sosyal gülümseme var göz teması var ama ben seslenince asla ismine bakmıyor çoğunlukla oda her zaman değil babası ve dedesi seslenince bakıyor . Bu durumu aşırı kafaya takıyorum . Sizin bebekleriniz tam olarak ne zaman ismine döndü?
A

Ayşe Ş. ..

9 Nisan 2026 22:14
Merhaba Meryem hanım. Eğer dalmış birşeyle oynuyor ise ne kadar seslensende asla bakmaz. Normalde seslenice döner hemen. 9 aylık olmuş bakması lazım. Başkalarına bakıyor anladığım sadece size bakmıyor. Bir sorun yoktur. Korkmayın. Üzerine gitmeyin sürekli seslenmeyin siz biraz sessiz kalıp deneyin.
Meryem G. .

Meryem G. ..

9 Nisan 2026 22:15
Taktığım için çok sesleniyorum deniyorum elimde olmadan deneyeceğim teşekkür ederim ☺️
A

Aslıhan G.

9 Nisan 2026 22:20
Muhtemelen o an bir şeye odaklandığı için size bakmıyordur, bir de öz bakımları yapan kişilerle daha çok etkileşimde oldukları için diğer bireylere duyarlılıkları bence daha fazla oluyor :) dediğiniz gibi babaya dedeye bakıyor birazda sosyal medyadan etkileniyoruz sanırım anneler olarak hemen bir anlam yüklemeye çalışıyoruz . Moralinizi bozmayın içinizi ferah tutun :)
L

Lale

Premium Üye
10 Nisan 2026 09:11
Bazı Dil konuşma terapistleri bebeklerin 12.Aya kadar isimlerine bakmalarını bekliyoruz diyorlar
H

Halime

10 Nisan 2026 17:03
Meryem hanım benim oğlum 12.ayını doldurdu ismine baktı ondan önce evde seslen yok dininde seslen tepki yok. Korkmayın diğer özelliklerinden de endişeniz yoksa korkmayın 13.ayda ismine tepki veren bir bebeğin annesiyim ve şuan her komutu anlıyor. Oğlum mutfaktan arabanı getir derim koşar getirir. Şunu babana ver derim gider verir. Hatta git babanı kaldı gelsin yeter uyuduğun kalk diye seslen derim ağzında mırıldanması bile yeter kalk gibi çıkıyor. 13 ayımı nasıl geçirdim anlatamam şükür bu günlere
Meryem G. .

Meryem G. ..

10 Nisan 2026 17:05
Halime
Meryem hanım benim oğlum 12.ayını doldurdu ismine baktı ondan önce evde seslen yok dininde seslen tepki yok. Korkmayın diğer özelliklerinden de endişeniz yoksa korkmayın 13.ayda ismine tepki veren bir bebeğin annesiyim ve şuan her komutu anlıyor
Çok teşekkür ederim hepinize içime su serptiniz..
Ö

Özlem W.

15 Ağustos 2026 17:41
Düzeldi mi acaba bende çok sesleniyorum bebeğime suan bakıyor mu ismine ?
Meryem G. .

Meryem G. ..

15 Ağustos 2026 17:42
Özlem Wskşci
Düzeldi mi acaba bende çok sesleniyorum bebeğime suan bakıyor mu ismine ?
Merhaba hayır yani büyük çoğunluk bakmıyor Gökalp bak Gökalp gel Gökalp al diyince bakıyor ama. Doktorumuz çok fazla deneme yaptığım için duyarsızlaşmış olabilir dedi ve ben ekran veriyorum ekranında payı olduğunu söyledi
Ö

Özlem W.

15 Ağustos 2026 17:44
Meryem Güneş
Merhaba hayır yani büyük çoğunluk bakmıyor Gökalp bak Gökalp gel Gökalp al diyince bakıyor ama. Doktorumuz çok fazla deneme yaptığım için duyarsızlaşmış olabilir dedi ve ben ekran veriyorum ekranında payı olduğunu söyledi
Babaya başkalarına bakıyor mu peki gecem gündüzüm karıştı sosyal medya mahvetti beni :(
Meryem G. .

Meryem G. ..

15 Ağustos 2026 17:46
Özlem Wskşci
Babaya başkalarına bakıyor mu peki gecem gündüzüm karıştı sosyal medya mahvetti beni :(
Emin olun bende öyleyim o Otizm videoları izledikçe geliyor çocukda her gün bir şey arar oldum ama zaten varsa da 2 yaşından önce belli etmeyecek kendini anı yaşamak zorundayız. Ben düşünmekten uyuyamıyorum kendi kendime kuruyorum uyuyamıyorum çocuğunuz da başka bir durum var mı. Benim oğlum bir şeye çok dalan bi çocuk oyuncak olsun yada başka bir şey o yüzden dalınca kimseye bakmıyor
Ö

Özlem W.

15 Ağustos 2026 18:56
Meryem Güneş
Emin olun bende öyleyim o Otizm videoları izledikçe geliyor çocukda her gün bir şey arar oldum ama zaten varsa da 2 yaşından önce belli etmeyecek kendini anı yaşamak zorundayız. Ben düşünmekten uyuyamıyorum kendi kendime kuruyorum uyuyamıyorum çocuğunuz da başka bir durum var mı. Benim oğlum bir şeye çok dalan bi çocuk oyuncak olsun yada başka bir şey o yüzden dalınca kimseye bakmıyor
Bizde bir hastalık atlattık bronşit oldu kızıM dalmaya başladı çok basen bana bakarken bile dalıyor egg çekildi sonuç bekliyorum onun dışında sosyal bir bebek ablalarına güler kahkahada atar babasının kucağına gider babası ablaları seslenince bakıyor ben çok test ediyorum taktım çünkü ama bu dalmaları beni çok üzüyor :( dalma için nörolojşye gittiniz mi suan ka aylık bebeğiniz
Meryem G. .

Meryem G. ..

15 Ağustos 2026 19:00
Benim bebeğimde dalma yok dalmıyor aktif bi çocuk sadece oyuna falan dikkatini çok veriyor göz damlası ise bahsettiğiniz öyle bi durum yok
Ö

Özlem W.

15 Ağustos 2026 19:03
Meryem Güneş
Benim bebeğimde dalma yok dalmıyor aktif bi çocuk sadece oyuna falan dikkatini çok veriyor göz damlası ise bahsettiğiniz öyle bi durum yok
Anladım bizde göz dalması var :(
Meryem G. .

Meryem G. ..

15 Ağustos 2026 21:36
Özlem Wskşci
Anladım bizde göz dalması var :(
Çevremde gördüğüm çoğu bebek dalıyor aslında herşeyde bişey aramak en güzel anlarımızı kaçırmamıza sebep oluyor. İnsta momları Allaha havale ediyorum cidden hepimizi takıntı sahibi yaptılar.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir