Isırık mı? Alerji mi?
42 görüntüleme
S
Seher S.
20 Ağustos 2025 18:08
Merhaba yeni katıldım platforma yanlış yere yazıyorsam şimdiden özür dilerim.
Sorum şu ki Bebeğim 3 aylık 2 gündür vücudunda sinek ısırığı gibi kenarları kırmızı ortası beyaz kabarcık şeklinde lezyonlar var bir saat içinde sönüyor. Yüzünde, dirseğinde, kolunda çıktı boyutları farklı farklı. Bu neden olabilir ? Kabarcık çıkmadan bir gün önce kuzeni (5yaş) bizdeydi ve burdan gitti başka yerde isotlu çiğköfte yemiş vücudunda ürtiker görüntülü çok fazla kaşıntılı kabarcık olmuş idrar yolu enfeksiyonu da çıkmış. Şimdi endişeliyim bebeğimdeki kabarcıkların onunla alakası olabilir mi hastaneye götürmeli miyim yoksa evde takip mi etmeliyim lütfen bilen birileri yardımcı olabilir mi? Görsel paylaşılabiliyor mu bilmiyorum
Sorum şu ki Bebeğim 3 aylık 2 gündür vücudunda sinek ısırığı gibi kenarları kırmızı ortası beyaz kabarcık şeklinde lezyonlar var bir saat içinde sönüyor. Yüzünde, dirseğinde, kolunda çıktı boyutları farklı farklı. Bu neden olabilir ? Kabarcık çıkmadan bir gün önce kuzeni (5yaş) bizdeydi ve burdan gitti başka yerde isotlu çiğköfte yemiş vücudunda ürtiker görüntülü çok fazla kaşıntılı kabarcık olmuş idrar yolu enfeksiyonu da çıkmış. Şimdi endişeliyim bebeğimdeki kabarcıkların onunla alakası olabilir mi hastaneye götürmeli miyim yoksa evde takip mi etmeliyim lütfen bilen birileri yardımcı olabilir mi? Görsel paylaşılabiliyor mu bilmiyorum
R
Rahime
20 Ağustos 2025 18:17
Sivilce gbi benim bebegimde de cikmisti sonra isilige donustu hergun dus aldirdim bolca nemlendirdim güvenilir bebek kremleriyle. Ama icim rahat etmemisti cunku alerji mi oldu acaba diyordum doktora goturdugumde sicakliktan olabilcegini soyledi krem yazdi. Bikac günde toparladı. Dus aldirin sizde sicakliktan da olabiliyor bebek cildi cok hassas
S
Seher S.
20 Ağustos 2025 18:24
Rahime hanım yanıtınız için teşekkür ederim ama sivilce gibi değil ısırık gibi sanki boyutları da o şekilde 1 ₺ boyutunda olan bile olmuştu kolundaki
S
Seher S.
21 Ağustos 2025 03:51
Yok mu bilgisi olan acaba