İsilik mi Süt Alerjisi mi

175 görüntüleme
Ç

Çağla A.

15 Temmuz 2025 10:55
Nasıl ayırt edebilirim yanakları kolları kabarık pıtır pıtır gürültülü kaka yapıyor hep ıkınıyor uykusunda bile ama kanlı kaka yok kakası pütürlü sıvı emin olamadım
M

Merve Y.

15 Temmuz 2025 10:56
Süt alerjisini anlaman için önce süt diyeti yapman lazım benim kızımda da aynı şeyler var şuan süt diyetindeyim daha bi sonuç alamadık ama kanlı kaka vardı gelmiyor artık
Nisa N. M.

Nisa N. M.

İlk ve Acil Bakım Teknikeri

15 Temmuz 2025 10:58
Eklem yerleriyle isilik olma ihtimali daha yüksek. Eklem yerleri , boyun , ense , koltuk altı gibi yerlerse. Süt alerjisi durumunda daha çok kuruluk vs oluyor diye biliyorum. Bebeğin kilo alımına ve diğer belirtilerine bakılmalı süt alerjisi için. Benim bebeğimde gürültülü kaka yapıyor kilo alımında ve diğer bulgularında bi sorun yoktu o yüzden normal kabul etti doktorum.
Ç

Çağla A.

15 Temmuz 2025 11:02
Doktor bana süt ve süt ürünlerini yasaklamıştı ilk günden beri süt kesinlikle yasak diğerlerinden çok az yiyebiliyorsin demişti ama ben yemiyorum ama dondurma tereyağı falan yiyorum bilemedim benimde varmıştı süt alerjim bebekken özel mama kullanıyormuştu annem bebeğimde de olabilir mi diye şüphelendim
Ç

Çağla A.

15 Temmuz 2025 11:04
Kızımın kolların da be yanakların da kuru pıtır pıtır alerji gibi krem sürdüm zıbınla duruyor 2 günde 1 duş her sabah ıslak pamukla siliyorum bilemedim kilo alımı iyi gibi
M

Merve Y.

15 Temmuz 2025 11:05
onları da kesip denemelisin bence eğer süt alerjisindense pıtırlık ilerleyince kötü oluyo kalınlaşıyor bildiğim kadarıyla yeğenim de vardı
Ç

Çağla A.

15 Temmuz 2025 11:06
Ne yapsam doktora mı gitsem normalde kontrole Ağustos başı gidecektik beklesem mi gitsem mi emin olamadım kanlı kakayı mı beklesem bilemedim
Nisa N. M.

Nisa N. M.

15 Temmuz 2025 11:07
İlk günden beri yasakladı dediğiniz doğduğu ilk günden beri mi ? Nasıl anladı ki alerji olup olamayacağını
M

Merve Y.

15 Temmuz 2025 11:11
doktora gidince çocuk alerjiye yönlendiriyor orayada gidince diyet yapmanı söylüyor bana öyle oldu yani bebeğe bir şey yapmıyorlar zaten kanda fln belli olan bir şey değilmiş doktor öyle söyledi siz şuan süt ürünlerini tamamen kesseniz bile zamanla gösterir var mı yok mu yanakları fln çok kötüyse içiniz rahat etmiyorsa götürün yada süt ürünleri kesip anlattıklarınızı yapmaya devam edip kontrolü bekleyin
M

Merve Y.

15 Temmuz 2025 11:12
en belirgin belirti kanlı kaka diye biliyorum
Ç

Çağla A.

15 Temmuz 2025 11:18
İlk günden bu yana süt ürünleri yasakladı doğuma giren çocuk doktorumuz şu an bebeğim 1 ay 16 günlük oldu doğum yaptığım da ben söylemiştim benim süt alerjim varmıştı çocuğumda da olabilir mi diye o da bulguların olması lazım demişti süt ürünleri yasak ben gaz yapar diye sanıyordum her gittiğimde kontrole söyler diyetine dikkat ediyor musun diye bende hiç yemiyorum tereyağı dondurma yumurta falan yiyorum ya da pasta içinde süt olan bazı şeyleri yiyorum ama süt peynir yoğurt ayran yemiyorum
Ş

Şilan D.

15 Temmuz 2025 12:50
benim oğlum süt alerjik 2 3 aylıkken başlıyor genelde süreç yanaklar diz altları koldaki eklem yerleri dirsekler sırt gibi yerlerde oluyor egzama ise dokunduğunuz yer kuru olur zaten kontrolde dr nuz da söyler tek çare alerjen besini kesmek iki üç ay sonra cilt de düzeliyor tamamen beni çok zorbaladılar kimseye öptürmüyorum kucağıma vermiyorum diye egzemadan dolayı sizde dikkatli olun🥰😇
Ş

Şilan D.

15 Temmuz 2025 12:54
eğer rahat değilseniz egzamanız yaraya dönüşecek gibiyse kortizonlu krem verir doktor azar azar kullanırsınız
Ç

Çağla A.

15 Temmuz 2025 13:17
Teşekkür ederim kızımın kulağı yanakları kolların da kabarcık pıtırcık şekilde yanakları kuru gibiydi mustela krem sürdüm şu an iyi geldi biraz kabarcıkları duruyor happy forma görselli paylaştım oradaki herkes isilik demiş bende her bezinde kan var mı diye bakıyorum
Nisa N. M.

Nisa N. M.

15 Temmuz 2025 14:10
Osman bey diye hatırlıyorum ama bir doktorda dinlemiştim süt alerjisi olduğunda da peynir yoğurt yenilebiliyor demişti diye hatırlıyorum. Bence alerji olup olmadığından emin olun böyle çok zor olur size. Zaten annelik zor bi de üstüne süt her şeyde var bi de onun ayrımını yapıp güzel beslenmek psikolojik ve fiziksel olarak sizi çok yorar
Ç

Çağla A.

15 Temmuz 2025 16:31
Kendi doktorum yasakladı yoğurt peynir çok az yiyebilirsin dedi ama ben yemiyorum gaz yapar diye mi süt alerjisi yüzünden mi istemiyor bilmiyorum kontrole gittiğim de soracağım zaten çok gaz sorunu yaşıyoruz birde onlar daha çok gaz yapar baharatı da yasakladı bu arada
Nisa N. M.

Nisa N. M.

15 Temmuz 2025 18:30
Benim çocuğum kan kusmuştu ilk doktoru hemen çocuk gastro görsün demişti ki her ilde dahi olan bir branş değil çok korkmuştuk ne yapacağız diye . Daha sonra şimdiki doktorumuza gittik bebek çok kilo almış o yüzden sağımda sütün beyaz dahi olsa o memede çok vakit geçirdiği için kan da emmiş silikon uç kullan 5 gün geçer dedi ve öyle de oldu. Hekimlikte çok kutsal tabii ama herkesin tarzı farklı olabiliyor .bazen farklı fikirler de almak lazım diye düşünüyorum süreci daha sizi de yormadan yönlendirecek biriyle karşılaşırsınız umarımmm. Çünkü besinleri ne kadar ötelersek hem biz hem çocuk o vitaminleri alamıyor
H

Hatice A.

11 Ağustos 2025 21:25
Benim bebeğimin ilk yanaklarında başlamıştı. Sonrasında sırtında hemn doktora gittim 45 günlüktü. Süt alerji demişlerdi. Tahlilde kesin sonuç çıkmayacağı için test önermedi. Bir sene ye kadar net cıkmaz dedi hatta. Süt diyeti yapmıştım. Güngeçtikçe azaldı. Alerjen mama + meme devam ediyorduk. Suan 7 aylık şükür geçti. Ama hergün ılık duş. Bide doktorunun önereceği merhem. Kıyafetlerinide yıkamadan sonra ekstra durulama öneririm. Ben hep öyle yaptım. Şampuanınada dikkat et . Halk arasında egzama deniyor. ama atopik cilt diye geciyor. Elinden geldiğince terlemesine izin verme.. Daha cok kaşınır . Zor aabır isteyen süreç allah yardımcın olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir