İsilik
153 görüntüleme
Ş
Şeyma K.
31 Temmuz 2025 10:08
Bebekte isilik nasıl geçer gün geçtikçe artıyor evde ne yapabilirim lütfen yardım :(

Hanife A. ..
31 Temmuz 2025 10:22
Ilık suyla yıkayın günde bir kaç kez(her alt degisiminde yapabilirsiniz mesela) kurularken de Bastırıp hafif suyunu alın. Gul suyu varsa doğal ondan sürebilirsiniz. Bide ben kollu bir şey giydirmedim isilik olan yerleri açıkta bıraktım sürtünme olmasın diye. Sıcaktan da koruyun mümkün olduğunca.

Esra Ş. T.
Ebe
31 Temmuz 2025 10:37
Bol bol yıkayın, mümkün olduğunca bulunduğu ortamı serinletin havalar çok sıcak, bebe yağı gibi ağır ürünleri yada nemlendiricileri o bölgelere sürmeyin gözenekleri daha fazla tıkıyor, pamuklu kıyafetler tercih edin sorunlu bölgeleri örtmeyecek şekilde hava almasını sağlayın
Ş
Şeyma K.
31 Temmuz 2025 15:11
Bez bölgesinde yok kollarında , göğsünde , sırtında var.
S
Songül Ö.
31 Temmuz 2025 19:38
Aynı durum malesef kızımda da var ilk başta böcek ısırdı sandık ama giderek artınca alerji olduğunu düşündük doktor isilek dedi sürekli olarak azalıp tekrar çıkmaya başlıyor kremde fayda etmiyor ne yapacağımızı bilemiyoruz
Ş
Şeyma K.
1 Ağustos 2025 10:24
Her gün düzenli duş yapıyor ve hiç bir şey fayda etmiyor :(
G
Gamze ..
1 Ağustos 2025 10:44
Doktorum günlük normal duş onun dışında bir kaç kez şampuan vs olmaksızın sadece suyla bebeği günlük yıkamami önerdi bana krem vs kullanmak çok işe yaramaz dedi
Ş
Şeyma K.
1 Ağustos 2025 13:35
Bende sordum doktora sadece nemlendirin dedi anlamadım ya herkes çok farklı şeyler diyor
N
Nur P. İ.
1 Ağustos 2025 20:57
Benım bebeğimde çok isilik döktü sanıyorum yani birileri alerji dedi doktora götürmedim bikaç gündür calpol verdim diş agrısından be yapacagımı bılemıyorum kollar gögüsün alt bölgesi bacaklar hep isilik gibi döküntülü duşta aldırop nemlendirdim kac gundur nezaman geçer alerjimi acaba farklı bseyde yedırmedımm calpol yaparmı
B
Betül B. ..
3 Ağustos 2025 08:02
Yapacağınız şeyleri düzenli yapıp gözlem yaparsanız isilik sorununu neyin ortadan kaldırdığını da bulursunuz bu sıcak havalarda çocuklar için gerçekten zor. Doğal yolları da tercih edebilirsiniz
Ş
Şeyma K.
3 Ağustos 2025 12:13
Alerjiler bildiğim kadarıyla göğüs bölgesinde yoğunlaşır ve bebek çok rahatsız olur
G
Gamze K.
3 Ağustos 2025 12:34
Merhaba Şeyma hanım geçen yıl benim oğlumda da çok isilik vardı ve sürekli tekrarlıyordu. Otacı marka gül suyunu dolaba koyuyordum pamuğa döküp siliyordum sürekli bu şekilde yaptım çok şükür geçti. Günlük duş aldırın mutlaka.Benim oğlumda etkili olmuştu. Terlemekten ve sıcaktan oluyor açık bırakın o bölgeleri hava alsın geçmiş olsun.
A
Aysu K. ..
4 Ağustos 2025 04:39
Benim oğlumda da var tam isilik mi bilmiyorum kırmızı benek benek döküntü oldu doktira götürdüm güneşten dedi krem ve şurup verdi ama göğüs bölgesinde yoktu orda da başladı şimdi ne yapacağım bilememedim
Ş
Şeyma K.
6 Ağustos 2025 21:27
Herkese teşekkür ederim. Bir çok öneri aldım ilk olarak evi serin tutmakla başladım sonrasında her gün ılık duş aldırdım duştan sonra bebek yağı kullandım. Daha sonra gün içinde sudocrem pişik kremini kullandım isilik olan yerlerine daha sonrada mustela markasının atomik kremini aldım 2,3 gün boyunca her gün bir kez sürdüm şuan çok iyi hepsi geçti diyebilirim :))
Ş
Şeyma K.
6 Ağustos 2025 21:28
İnşallah bebeklerimiz bu sıcak günleri bilgili anneler birbirini destekleyen yan yana olan anneler tarafından atlacağını umuyorum..:)