Işıklı Sesli Oyuncak

118 görüntüleme
H

Hülya A. ..

7 Kasım 2025 05:30
Arkadaşlar bu ışıklı sesli oyuncaklar ekran maruziyeti sayılır mı ? Uzun süredir kafamı kurcalıyor açıp koyuyoruz ona odaklaniyorlar . Sürekli yanıp sönen ışıklar ve ses e onunla da iletişim yok... TV den farkı kalıyor mu ?
Ayşegül A.

Ayşegül A.

7 Kasım 2025 05:45
Merhaba.eğer kendiniz şarkılara eşlik ederseniz sıkıntı olmaz.kendi başına çalmasına izin verip bırakırsanız o zaman etkisi olur diyolar.Bizde fisher price köpekcik var.hep beraber söylüyorum açtığımda şarkıları.Onun dışında biz yemek yerken durmadığı zamanlarda sadece 2 kere açıyorum.malesef sıfır maruziyet yapamıyoruz başka çaremiz olmuyor.ekrandan daha fazla zarar vermez diye düşünüyorum.başka türlü en azından yemek yerken nasıl oyalabilirim.kitap veriyorum yada oyuncak eline ama sürekli yere düşürüyor.Bu kadar çok kasmayalım bence çnkü bizim de bi hayatımız var.yemek yememiz gerekiyor mesela.mecbur kalmasak yapmayız zaten.Ben bu kadar katı olunması taraftarı değilim.sürekli olmadığı sürece sıkıntı yok.benim için daha doğrusu başkalarını bilemem.buna da vicdan yaparsam nasıl devam edebilirim hayatıma? Biz iyi olursak onlar da iyi olur diye düşünüyorum.
Hatice C.

Hatice C.

7 Kasım 2025 05:46
Mantıklı katılıyorum ama bilgisine sahip değiliz belki konu uzmanı yorumlar ama nice sorular yanıtsız kalıyor hepsine yetişemezler elbette ama çoğu soruda havada kalıyor 😟
Ayşegül A.

Ayşegül A.

7 Kasım 2025 05:49
Söylediğim gibi cevap verirler zaten dinlemiştim bir kaç psikolog 😅sürekli olmadığı sürece sıkıntı olmaz bence.Öneri sunayım eğer işiniz varsa mesela benim gbi yemek bile yedirtmiyorsa😂 eline poşet verin.benim oğlan çok seviyo.balon gbi hafif şişirebilirsiniz.yada normal güzel ses çıkaranlardan verin.baya oyalıyor.hem duyusal olarak da faydası var😊
H

Hülya A. ..

7 Kasım 2025 05:52
Evet Ayşegül hanım ben de sizin gibi düşünüyorum. Çünkü sıfır ekran büyütüyorum diyenlerin bir çogu bebeğin etrafını bu oyuncaklarla çevirip bırakıyor evet ben de yapıyorum ama inanın TV açsam daha az dikkatini çekiyor oyuncağa resmen hipnoz olur gibi bakiyor e bu durum da haliyle rahatsiz ediyor. Ekrandan bir farkı yok ki hatta daha çok ışık ve ses geçişi var.
H

Hülya A. ..

7 Kasım 2025 05:53
Hatice hanım umarım konuyla ilgili uzman arkadaşlar görür ve cevaplar çünkü bu konuda da vicdan azabı çekiyorum ve ne yapacağımı da bilemiyorum acikcasi
H

Hülya A. ..

7 Kasım 2025 05:55
Ben yemek yerken yanıma alıyorum şuan 6 buçuk aylık mama sandalyesinde o da bizimle oturuyor ama gün içerisinde artık oyuncaklarından da sikilabiliyor lavaboya giderken falan koyuyorum önüne ışıklı oyuncakları.Ha şunu da söyleyeyim sıfır ekran çocuk büyüten biri de değilim. TV açarım ama dönüp bakmaz ilgilenmez şarkı açarım söylerim oynarım o kadar.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

7 Kasım 2025 06:07
Haklısınız hülya hanım.ama sıfır ekran büyütüyoruz diye çocuğu bu kadar sesli,ışıklı oyuncağa boğmak çok doğru olmaz.arada olur günde 1 mesela ama sürekli olursa çocuk zaten dönenime göre yapmasını gerekenlere gecikir.mesela dönmeye başladıysa yerde oynaması gerekir.bir sürü seçenek var aslında.ben yemek yerken ana kucağına koyuyorum orda kitap oyuncak poşet veriyorum.işe yaramazsa o oyuncağı koyuyorum.yemek yapmam gerekiyosa mutfağa götürüyorum konuşa konuşa işimi yapıyorum.o beni hem dinliyor hem izliyor.ne yaptığımı da anlatıyorum.temel ihtiyaçlarımız artık benim için lüks oldu.evlat demek kendimizden ödün vermek demekmiş ama arada bizim de nefes almaya ihtiyacımız var.eğer kitapları sevdiribilirseniz önüne koyduğunuzda onunla ilgilenir biraz vaktiniz olur.yırtılmayan kitaplar var.hışırtılı bez kitapları da seviyolar renkli.İnstagramda bir çok sayfa var önerilerde bulunan bi araştırın isterseniz.ama üzmeyin kendinizi bi yolunu bulursunuz merak etmeyin 😊hep böyle devam etmeyecek bunu da unutmayın.geçicek bu günler😊
Ayşegül A.

Ayşegül A.

7 Kasım 2025 06:12
Temel ihtiyacımız olan wc gitmek bile bu kadar zor😔 sürekli yapmıyorsunuz işte mecbur kaldığınızda.ben de öyle.kendinizi yormayın bu kadar.Bunları düşündükçe daha çok üzülür enerjiniz düşer.dört dörtlük bi ebeveyn olmaya çalışmak kendimizi tamamen unutmak demek.o an onları yaptık ama telafisi de var.sonra yanında gidip onunla oynamak,şarkı söylemek bunlar onlar için daha kıymetli.azıcık bişeyden bu kadar etkilenmezler bence.
H

Hülya A. ..

7 Kasım 2025 06:16
Ben de zaten evdeki işlerimi yaparken anakucagina koyuyorum beni izliyor şarkı söylüyorum konuşuyorum. Kolik bir bebekti geçti çok şükür ama kolik bebeklerin genel sorunu olan huysuzluk bizde de kaldi . Gündüz uykuları maksimum 30 dk. Artık oyalayacak biseyler yaparken de bu oyuncaklar aklımı karıştırdı anne olmak çok zor her şeye takıyoruz.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

7 Kasım 2025 07:55
Aynen öyle hülya hanım.benim oğlanın da uykuları 30 dakka.40 dk bazen nadir de olsa 1 saat uyurdu.ama artık uyumuyor.uyku düzeni vardı bozuldu.gelişim zamanları düzen olmuyor zaten.keyfleri yerinde olsun yeterki.dişten sanıyordum doktor değil dedi.gelişimine bağlıyorum artık.annelik = endişe 😊 bu geçmicek sanırım😊 sağlık olsun ne diyelim.
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

8 Kasım 2025 20:00
Hülya hanım merhaba. Özellikle 0-2 yaş grubunda, ekran maruziyetinin hiç olmaması gereken dönemlerde çocukların melodi, ritim, iletişim, dil ve konuşma gelişimini desteklemek adına sesli oyuncakları zaman zaman öneririz. Fakat bunları kullanırken çocuğu oyuncağın karşısında bırakıp gitmeyi değil, onunla birlikte orada durarak oyuncakla oynamayı, oyuncakla ilgili çocuğa bir şeyler söylemeyi, onunla sohbet etmeyi öneriyorum ve kendi 4 aylık yeğenimde de bu yolu izliyorum. Işıklı ve görsel algısını karıştırabilecek oyuncaklar kullanmıyoruz fakat sesli oyuncakları bahsettiğim şekilde kullandığınız sürece ekran maruziyeti olup gelişime olumsuz etki yaratmayacaktır. Tabii ki öncelikli tercihimiz çocukla bol sohbet etmek, basit oyuncaklarla hayal gücünü destekleyerek oyunlar oynamak, ve en en önemlisi de bol bol kitap okumak. ✨

https://www.instagram.com/dktmervekilic?igsh=MXJrcjRiZzJsczA3bA%3D%3D&utm_source=qr
H

Hülya A. ..

9 Kasım 2025 10:24
Tabiki Merve hanım bu söylediklerinizi zaten yapıyoruz ama bazen tek başına bırakmak zorunda kalıyoruz . Bu durumda da o oyuncaklara basvuruyorum açıkçasi. Teşekkür ederim yorumunuz için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir