Işığa Odaklanma Sakinleşme
167 görüntüleme
A
Aslıhan T.
16 Aralık 2025 11:39
Merhaba 3 aylık bebeğim çok ağladığında ya da uykuya geçişinde hep ışığa lambaya bakıyor uzun uzun, seslendiğimizde dönşyor fakat ona bakarak uyumak istiyor. Sakinleşince de sonrasında devam ediyor. Işığı kaptıyprum kırmızı ışık moduna alıyorum yine aynı komple kapatınca uykuya zor da olsa geçiş yapıyor.bunların dışında ışığa bakıp gülmesi sesler çıkarması da garibime gitti. Bir oyuncağı var mavi renk üstünde gökkuşağı gibi renkler var eşek.. ona da aynı tepki onu gördüğü an ağlıyor sa sakinleşiyor duruyor bakıyor izliyor gülüyor konuşmaya çalışıyor iyi bir şey mi kötü sinirsel bir şey mi anlayamadım help meeee 🙄🫣 bu arada bize gülüyor özellikle babasına 🫠 konulmaya çalışıyor sesleri taklit edip çığlık atıyor sadece öerak ettim 🌺🌺
A
Aslıhan T.
16 Aralık 2025 11:40
@Mine Duman
A
Aslıhan T.
16 Aralık 2025 11:41
@Fatma Uygur cevaplarsanız çok mutlu olurum ✨

Emel C.
16 Aralık 2025 11:50
Bence normal parlak renkler dikkatini çekiyor olabilir
A
Aslıhan T.
16 Aralık 2025 11:51
Bana da normal geldi ama gülüp konuşmaya çalışması ve ağlayınca bir anda tak diye kesilmesi garibime gitti içgüdüsel olarak araştır diyor içim sormak istedim var mı böyle bebişler
E
Eliff
16 Aralık 2025 11:53
Benımde bebeğim aynı söylendiğiniz gibi biz acaba korkuyor mu diye düşündük ama odaklanıyor uzun uzun
T
Tuğba B. ..
16 Aralık 2025 12:01
Bence ilgisini çekiyor
A
Aslıhan T.
16 Aralık 2025 12:10
Yani normalde geliyoraslınra yeni görüyor ilgi çekici ama yaygara koparırcasına ağlayıp bir anda susması garip geldi ptizm değil de sinirsel bir şey mi diye düşündüm açıkçası bir de kendini çok geriye kasıyor ağladığında ya da kastığında

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
22 Aralık 2025 06:14
Merhabalar, bu ay döneminde, ilgisinin parlak şeylere yönelmesi normal 🌸
A
Aslıhan T.
22 Aralık 2025 06:21
Teşekkür ederim 🌺

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
22 Aralık 2025 09:49
@Aslıhan Tıknas Merhabalar. Anlattıklarınızdan yola çıkarak bunların 3 aylık bir bebek için normal ve sağlıklı bir gelişim sürecini gösterdiğini söyleyebilirim.
Işığa bakması muhtemelen görme yetisi yeni geliştiği için en parlak uyarana odaklanıp kendini sakinleştiriyor. Seslenince dönmesi, babasına gülümsemesi ve sesler çıkarması sosyal ve zihinsel gelişiminin yolunda gittiğini bize gösteriyor😊 Bence endişelenmeyin ve bebeğinizi büyütmenin tadını çıkarın🙏🏼
Işığa bakması muhtemelen görme yetisi yeni geliştiği için en parlak uyarana odaklanıp kendini sakinleştiriyor. Seslenince dönmesi, babasına gülümsemesi ve sesler çıkarması sosyal ve zihinsel gelişiminin yolunda gittiğini bize gösteriyor😊 Bence endişelenmeyin ve bebeğinizi büyütmenin tadını çıkarın🙏🏼