İshal ve Pişik
200 görüntüleme
H
Hatice Ş. ..
8 Ağustos 2026 19:46
Merhabalar 1 yaşındaki kızımda ishal mevcut. Dün geceden olduğu için ishal durumu devam ediyor ve pişik de oldu. Sık sık bez değişimi yapıyorum fakat krem sürdüğüm zaman acısından müsade etmiyor ve çok ağlıyor. Devamlı suya sokup yıkıyorum ondan sonra sudokrem mustela ve dalinin likit pudrasını kullanmama rağmen piştikte bir hafifleme olmadı. İshali geçmesi için muz yedirdim. Onun haricinde iştahsızlık var ama altını açmadığım sürece huzursuzluk ağrı veya ateş gibi rahatsızlıkları yok. İshal ve pişik durumu için önerebileceğiniz başka neler var? Toz pudra alın dökün diyen oldu ama ne yapmalıyım acaba
R
Rabia K. ..
8 Ağustos 2026 19:57
Doktora götürdünüz mü acaba ishal su kaybettirdiği için önemli olabilir
H
Hatice Ş. ..
8 Ağustos 2026 20:04
Doktora götürdünüz mü acaba ishal su kaybettirdiği için önemli olabilir
R
Rabia K. ..
8 Ağustos 2026 20:12
Hayır götürmedim dün gece oldu zaten. su içiyor süt içiyor kefir içiyor oyun oynamasında keyfinde herhangi bir problem yok ağrı ateş de olmadığı için doktora götürmedim. Şuan sadece en büyük sorunumuz ishalden kaynaklı pişik olması bez değişiminde canı çok acıyor.
H
Hatice Ş. ..
8 Ağustos 2026 20:14
Çok geçmiş olsun bizimde popoyu kaplayan pişik olduğunda kalın tabaka pişik kremi sürdüm (Bepanthol baby) yani bezle teması kesmek en etkili yöntem olmuştu hatta bazen krem + üzerine pudra döktüğüm oldu o şekilde canları yanmıyor
R
Rabia K. ..
8 Ağustos 2026 20:20
toz pudra mı kullandınız acaba marka öğrenebilir miyim bende krem şeklinde var ama pek işe yaramadı
H
Hatice Ş. ..
8 Ağustos 2026 20:21
Toz Pudra evet eczaneden eşim almıştı bittiği için markasını hatırlayamıyorum ama maalesef son çare kullanmıştım 2 gün içinde geriledi pişik o şekilde ılık suyla sildim hep ıslak mendil hiç kullanmayın bu süreçte
H
Hatice Ö. ..
8 Ağustos 2026 20:28
Aynı durum bizde de oldu doktorumuz hametan krem ve enterogermina kids ve reflor probiyotik verdi. Ayrıca meyveyi de kesti. Yoğurt ve muz yedirdim sürekli. 5 gün içinde geçti çok şükür
Yükleniyor...