İshal ve Kusma Yardım
59 görüntüleme
H
Hamide K.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 18:06
Bebeğim şu anda ishal. iki gündür ağır, hastaneye gittiğimizde kanlarına bakıldı, enfeksiyon çıkmadı. ge oral diye bir toz verildi.
8 aylık bebeğim ek gıda devam etmelimiyim emziriyorum ne yapabilirim kusması iyi ama ishal kesmiyor ne yedirip içirebilirim emzirmekten başka
Birde o tozu nasıl kullanayım
Rota aşısı yaptırmıştık ama rota olma ihtimali varmı
8 aylık bebeğim ek gıda devam etmelimiyim emziriyorum ne yapabilirim kusması iyi ama ishal kesmiyor ne yedirip içirebilirim emzirmekten başka
Birde o tozu nasıl kullanayım
Rota aşısı yaptırmıştık ama rota olma ihtimali varmı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mayıs 2026 21:15
İshal ve Kusma Tedavisi
Bebeğinizin ishali ve kusması devam ediyor. Hastanede enfeksiyon testi negatif çıktı ve size oral toz verildi. Şimdi, ek gıda devam edip etmemek, ne yedirip içirebileceğiniz ve tozun kullanımıyla ilgili bilgi verelim.
Ek Gıda Devamı: 8 aylık bebeğiniz için ek gıda önemlidir. Ancak ishali ve kusması olduğu için, hafif ve kolay sindirilen yiyeceklerle başlamak en iyisi.
Yiyecek ve İçecek Önerileri:
1. Pirinç lapası, muz, patates haşlaması gibi kolay sindirilen yiyecekler verebilirsiniz.
2. Bol sıvı tüketimi önemlidir. Bebeğinizi sık sık emzirin ve oral tozu talimatlarına uygun şekilde kullanın.
3. Elektrolit kaybını önlemek için, oral rehidratasyon solüsyonları (ORS) veya elektrolitli içecekler de kullanabilirsiniz.
Oral Toz Kullanımı:
1. Doktorunuzun veya talimatların belirttiği şekilde kullanın.
2. Genellikle 1 paket oral toz 1 litre suya karıştırılır.
3. Bebeğinizi sık sık bu solüsyonla besleyin.
Rota Aşısı ve Rota Virüsü:
1. Rota aşısı yaptırmış olsanız bile, rotavirus enfeksiyonu tamamen önlenemez. Ancak aşı, hastalığın şiddetini azaltabilir.
2. Bebeğinizin semptomları rota virüsüne benziyor olabileceği için, doktorunuzla tekrar görüşmeniz iyi olabilir.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla düzenli olarak iletişimde kalın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rota Virüs
2. Rota Aşısı
3. İshal
Bebeğinizin ishali ve kusması devam ediyor. Hastanede enfeksiyon testi negatif çıktı ve size oral toz verildi. Şimdi, ek gıda devam edip etmemek, ne yedirip içirebileceğiniz ve tozun kullanımıyla ilgili bilgi verelim.
Ek Gıda Devamı: 8 aylık bebeğiniz için ek gıda önemlidir. Ancak ishali ve kusması olduğu için, hafif ve kolay sindirilen yiyeceklerle başlamak en iyisi.
Yiyecek ve İçecek Önerileri:
1. Pirinç lapası, muz, patates haşlaması gibi kolay sindirilen yiyecekler verebilirsiniz.
2. Bol sıvı tüketimi önemlidir. Bebeğinizi sık sık emzirin ve oral tozu talimatlarına uygun şekilde kullanın.
3. Elektrolit kaybını önlemek için, oral rehidratasyon solüsyonları (ORS) veya elektrolitli içecekler de kullanabilirsiniz.
Oral Toz Kullanımı:
1. Doktorunuzun veya talimatların belirttiği şekilde kullanın.
2. Genellikle 1 paket oral toz 1 litre suya karıştırılır.
3. Bebeğinizi sık sık bu solüsyonla besleyin.
Rota Aşısı ve Rota Virüsü:
1. Rota aşısı yaptırmış olsanız bile, rotavirus enfeksiyonu tamamen önlenemez. Ancak aşı, hastalığın şiddetini azaltabilir.
2. Bebeğinizin semptomları rota virüsüne benziyor olabileceği için, doktorunuzla tekrar görüşmeniz iyi olabilir.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla düzenli olarak iletişimde kalın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rota Virüs
2. Rota Aşısı
3. İshal
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
L
Leyla E. A.
28 Mayıs 2026 22:22
Hamide hanım kaka tahlili vermeden rota olup olmadığını anlayamayız ek gıdayı bebek zorlanıyorsa anne sütü vermeye çalışın s yani ishalde aynı zaman da mide bulantısı da oluyor bebeklerde bağırsak hareketleri hızlandığı için ek gıda olarak ta yagsız pirinç çorbası yoğurt haşlanmış patates muz ağırlıklı besleyin bebeği anne sütü ve su veriyorsanız bunlar ağırlık verin bi de ilaç önermek yasak mı bilmşyorum ama Maflor (probiyotik )şase toz şeklinde eczanelerde satılıyor dr unuza danışarak onu da yogurduna suyuna ya da anne sütüne karıştırarak verebilirsiniz bi de kendimizde bebeği emzirdiğiniz için ishal yapıcak ürünlerden tüketmeyin
H
Hamide K.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 22:31
Teşekkür ediyorum Leyla hanım evet anne sütü alıyor iyice arttı ishal küçük bir ilçedeyiz Acil çok yoğun ve çözüme ulaşamadık korkuyorum açıkçası hafif yeşile dönmesi sıkıntı yapar mı acaba
Yükleniyor...