İshal Su Gibi

134 görüntüleme
F

Funda Y.

4 Mayıs 2026 21:33
Bebeğim 8 aylık normalde 2 günde bir önce katı sonra normal cıvıklıkta kaka yapıyordu( bu açıklık için kusura bakmayın ;( ) 2 gündür ishal bugün 2 kez kaka yaptı ilkinde üstüm başım battı, ikincisinde de üstüm battı ama bu sefer sanki işer gibi su fışkırttı poposundan. Ekstra sıvı almasına çalışıyorum lifli gıdalar yedirdim ek gıdada dün kayısı tattırmıştım heralde o bozdu. Ne yapmam gerekir doktora gitmeli miyim sizce
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Mayıs 2026 21:55
Bebeğinizin ishali gerçekten endişe verici. Öncelikle, sıvı kaybını önlemek için ekstra sıvı almasını sağlamak çok önemli. Şimdiye kadar sıvı alması konusunda başarılı olsanız da, ishale yakalandığından beri daha fazla sıvı kaybetmeye devam ediyor olabilir.

İshalde doktora gitmek genellikle aşağıdaki durumlar için önerilir:
1. Bebeğin yaşına ve durumuna bağlı olarak, özellikle 2 aydan küçük bebeklerde ishale yakalandıklarında.
2. İshal 2-3 günden fazla sürerse.
3. Sıvı kaybı belirtileri görülürse (az veya koyu idrar, ağız kuruluğu, gözlerin çökmesi, vb.).
4. Kanın veya mukusun ishalle birlikte geldiği durumlarda.
5. Bebeğin ateşi, huzursuzluğu veya uyuşukluğu artarsa.

Sizin durumunuzda, bebeğiniz 8 aylık ve ishali 2 gündür. Ekstra sıvı ve lifli gıdalar vermeye çalışıyorsunuz. Ancak, dün tattırdığınız kayısı ishali tetiklemiş olabilir.

Önlemler ve öneriler:
- Bebeğinizi hidrate etmeye devam edin. Sadece anne sütü veya mama ile besleniyorsa, sütünüzü sık sık verin. Eğer ek gıda alıyor ve katı gıdaya alışık ise, elektrolitli içecekler (doktorunuzun önerisi ile) verebilirsiniz.
- Probiyotik takviyesi düşünebilirsiniz, ancak daima doktorunuza danışın.
- Doktora gitmeniz gerekebilir, özellikle ishale başka belirtiler de eşlik ediyorsa veya 1-2 gün içinde düzelme göstermiyorsa.

Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal. Doktorunuzu arayarak durumu anlatabilir ve gerekli tavsiyeleri alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İshal
2. İshal
3. Bebekte İshal
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir