İshal

132 görüntüleme
N

Nursevim Ç.

9 Haziran 2026 23:12
2buçuk yaşındaki kızımda 2 gün önce kusma [başladı.doktora](başladı.doktora) götürdüm bağırsak enfeksiyonu dedi serum [takıldı.kusması](takıldı.kusması) azaldı ama ateş ve ishal başladı.şuan kusması tamamen durdu ishal devam [ediyor.ateşide](ediyor.ateşide) düştü ama hiçbirşey yemiyor ve çok halsiz [bitkin.ilaçlarıda](bitkin.ilaçlarıda) [içiremiyorum.bugün](içiremiyorum.bugün) sadece 2 defa formül mama ve bol bol su [içti.sadece](içti.sadece) [yatıyor.sürekli](yatıyor.sürekli) uyku hali var.2 defa serum takıldı serum takılınca biraz toparlıyo bişeyler yiyo sonra tekrar başlıyor [halsizliği.yarında](halsizliği.yarında) böyle devam ederse bidaha doktora götürmelimiyim?
Sibel Y.

Sibel Y.

9 Haziran 2026 23:15
İshal ciddi bir durum sıvı kaybı yaşamamasına dikkat edin bir an önce çocuk doktoruna götürün gaita bakılsın gerekli tedavi yapılsın
N

Nursevim Ç.

9 Haziran 2026 23:17
Sibel Yılmazer
İshal ciddi bir durum sıvı kaybı yaşamamasına dikkat edin bir an önce çocuk doktoruna götürün gaita bakılsın gerekli tedavi yapılsın
Bol bol su içmesi sıvı kaybını önlemezmi yani?
Sibel Y.

Sibel Y.

9 Haziran 2026 23:21
Önler ama kilo kaybıda yaşar ishal devam ederse🥺
Sibel Y.

Sibel Y.

9 Haziran 2026 23:22
Nursevim Çelik
Bol bol su içmesi sıvı kaybını önlemezmi yani?
Antibiyotik verildi mi bu arada size
N

Nursevim Ç.

9 Haziran 2026 23:24
Sibel Yılmazer
Antibiyotik verildi mi bu arada size
Serumla verildi ağızdan [verilmedi.bağırsakları](verilmedi.bağırsakları) daha fazla yormayalım dedi.
Sibel Y.

Sibel Y.

9 Haziran 2026 23:27
Size önerim çocuk çok halsizleşir ve ishal süreci uzarsa acile başvurmanız çok iyi gözlemleyiniz su içirmeye özen gösterin ishal vücudu sıvısız bırakan bir illet🥺çok geçmiş olsun🙏
Afranur K.

Afranur K.

10 Haziran 2026 00:03
Eğer ciddi seviyede ishal varsa ve su kaybı olduğunu düşünüyorsanız vücudumuz bu ciddi kayıptan tek başına su içerek tolere edemez. Serum takılma sebebi ve serımdan sonra hızlı iyileşme sebebi de bu. Hemen dokulara sıvı geçişi oluyor.

Eskilerin pirinç lapası vs. Yedirme sebebi aslında tıbben mantıklı bir açıklaması vardır mesela, sudan yararlanımı arttırır. Maalesef saf suyu vücut bu dönemlerde nitelikli kullanamaz.

Yetişkinlerde ishal olduğunda ors diye adlandırılan elektrolitler ile saf suyun dengesi vücudun daha iti yararlanacağı forma getirilir.

Bebeklerde de mamayı ya da emzirmeyi arttrmak önerilir. Mama ile aldığı sudan vücudu daha çok faydalanır. Bundan dolayı mama miktarını arttırın.

Aynı zamanda ishal durumlarında kullanılan probiyotikler vardır, bundan dolayı doktorunuzla yeniden görüşmenizi öneririm.

Bir de anam babam usulü var biliyorsunuz, patates, muz gibi nişasta oranı yüksek besinler yedirirseniz ishalde azalma olacaktır.
N

Nursevim Ç.

10 Haziran 2026 00:17
Afranur Keskin
Eğer ciddi seviyede ishal varsa ve su kaybı olduğunu düşünüyorsanız vücudumuz bu ciddi kayıptan tek başına su içerek tolere edemez. Serum takılma sebebi ve serımdan sonra hızlı iyileşme sebebi de bu. Hemen dokulara sıvı geçişi oluyor.

Eskilerin pirinç lapası vs. Yedirme sebebi aslında tıbben mantıklı bir açıklaması vardır mesela, sudan yararlanımı arttırır. Maalesef saf suyu vücut bu dönemlerde nitelikli kullanamaz.

Yetişkinlerde ishal olduğunda ors diye adlandırılan elektrolitler ile saf suyun dengesi vücudun daha iti yararlanacağı forma getirilir.

Bebeklerde de mamayı ya da emzirmeyi arttrmak önerilir. Mama ile aldığı sudan vücudu daha çok faydalanır. Bundan dolayı mama miktarını arttırın.

Aynı zamanda ishal durumlarında kullanılan probiyotikler vardır, bundan dolayı doktorunuzla yeniden görüşmenizi öneririm.

Bir de anam babam usulü var biliyorsunuz, patates, muz gibi nişasta oranı yüksek besinler yedirirseniz ishalde azalma olacaktır.
Evet doktor probiyotik verdi ama sadece 1 doz verebildim mümkünü yok yemiyor agzına su ve mamadan başka birşey almıyor.mamayı soğuk hazırlayıp tozu mamaya karıştırdım anladı ve [içmedi.ateşi](içmedi.ateşi) ve kusması [durdu.sürekli](durdu.sürekli) kakada [yapmıyor.ama](yapmıyor.ama) genel durumu çok [kötü.bu](kötü.bu) beni çok [endişelendiriyor.yarın](endişelendiriyor.yarın) ilk işim tekrar hastaneye gitmek olucak.
S

Sevgi K.

10 Haziran 2026 01:55
Entonagermina kids var günde 1 şase zaten tat falan yok onda su gibi bir dene istersen
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir