İşe Dönüş - Dertleşme
197 görüntüleme
İ
İrem ..
28 Ocak 2026 23:50
Bebeğim 9 aylık pazartesi işe başlayacağım bakıcıyla 10 gündür beraber bakıyoruz . Ama ben psikolojik olarak bebeğimi bırakmaya hazır değilim 😔 öğle araları da eve geleceğim ama bebeğimle aramdaki bağın azalmasından çok korkuyorum . Bakıcı ablasını sevdi onunla daha da bağı güçlenecek benimle zedelenecek diye korkuyorum 😔 ücretsiz izni uzatmaya sıcak bakmıyordum ama sıcak bakmaya başladım kafam çok karışık 9 aylık olunca büyümüş olur diyordum ama daha çok küçük ve onun bebeklik hallerini kaçıracak gibi hissediyorum
A
Ayten G. H.
29 Ocak 2026 00:07
Endışeleriniz zamanla hafifleyecektır. Bir yerden başlamak lazım.
D
Derya Ö.
29 Ocak 2026 00:09
15 aylıktı kızımı bırakıp işe bağladığımda.Günlerce oda ben ağladık aktif meme emen bir bebekti.Vicdan azabı çok çektim ama çalışmam gerekiyordu.Bağımız asla azalmadı aksine akşamları birlikte geçirdiğimiz birkaç saat daha verimli geçti.Şuan 10 yaşında okulunda be sosyal hayatında çok başarılı bir kız ve bana hala çok bağlı aramızdaki bağ hiç azalmadı artarak çoğaldı.Oğlum şuan 18 aylık çevreme bakıcı olacak kimse yok olsa çalışmak çok istiyorum 😊
İ
İrem ..
29 Ocak 2026 00:12
Şimdiden vicdan azabı çekmeye başladım ve bunu nasıl yeneceğimi bilmiyorum 😔
M
Mine A. ..
29 Ocak 2026 00:26
Bebegim 9 aylık ve ben de ayrılmak istemediğim ,işim farklı ilçede ve 10 12 saat ayrı kalacağım için ve ücretsiz izin uzatmadikları için işten ayrılma kararı aldım. Evet maddi olarak belki zorlanacagiz yada çalışsam daha rahat olacağız ve belki bebeğim büyüdüğünde istediğini alabileceğim ama onun bu zamanları bir daha geri gelmeyecek psikolojik sağlığı geri gelmeyecek ,tabiki bu da ayrı bir konu belki ben de onun psikolojisini çook iyi olusturamayacagim ama büyüdüğünde yanında olacağım diyorum. Çok zor bir duygu biliyorum ama bence en iyi annesi bakabilir bir bebeğe.

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
29 Ocak 2026 00:54
Merhaba her zaman özel gibi gelecek her zaman ayrılmak istemeyeceksiniz annelik sürekli bir vicdan azabıyla dolanmakmis ama alışmak zorundayız . Besbucuk ayda ayrılmaya başladık şuan dokuz aylık oldu ve gittikçe bana duakunlugu arttı şimdi ayrılmak daha da zor. ne kadar uzatirsaniz uzatın uc yaşa kadar bu bir döngü size tavsiyem vedalari kısa tutun net ve tutarlı olun . Gizlice kaçmaya çalışmayın ona hergun anlatın . Zamanla alışıyor insan size iyi gelicek çalışmak siz iyi oldukça bebeğiniz de iyi olacak
M
Melek T.
29 Ocak 2026 14:46
Merhaba beni yanlış anlamayın ama neden çalışmayı düşünüyorsunuz 😢
Bu zaman da belki maddi olarak geçim zor oluyor olabilir herkes için ama bence çalışmak zorunda değilsiniz.
Annelik çok özel bence çocuklarımızın her an bize, bizim de her an onlara ihtiyacımız var.
Bende anaokulu öğretmeniyim ama bebeğim daha çok küçük 6 aylık daha,
okul zamanına gelene kadar onunla birebir ilgilenip her an yanında olmayı düşünüyorum.
Mesleğimde de gözlemleme şansım oldu gerçekten anne ile büyüyen çocuklar çok farklı.
Anneanne-babanne veya bakıcı ile büyüyen çocuklar gerçekten ilgiye çok aç oluyorlar.
Bence anneler olarak her zaman fedakarlık yapıyoruz bu konuda da yapmalıyız diye düşünüyorum 😢
Bu zaman da belki maddi olarak geçim zor oluyor olabilir herkes için ama bence çalışmak zorunda değilsiniz.
Annelik çok özel bence çocuklarımızın her an bize, bizim de her an onlara ihtiyacımız var.
okul zamanına gelene kadar onunla birebir ilgilenip her an yanında olmayı düşünüyorum.
Mesleğimde de gözlemleme şansım oldu gerçekten anne ile büyüyen çocuklar çok farklı.
Anneanne-babanne veya bakıcı ile büyüyen çocuklar gerçekten ilgiye çok aç oluyorlar.
Bence anneler olarak her zaman fedakarlık yapıyoruz bu konuda da yapmalıyız diye düşünüyorum 😢
G
Glbk
30 Ocak 2026 21:52
Merhaba beni yanlış anlamayın ama neden çalışmayı düşünüyorsunuz 😢
Yükleniyor...