İşe Başlama ve Suçluluk Duygusu
100 görüntüleme
A
Asude
29 Mart 2026 22:02
Kızım 13 aylık oldu ve bu hafta işe başlıyorum. Bu kadar zaman yanında olamayan bir çok anne var farkındayım ama ayrı kalacağım için çok üzülüyor ve kendimi suçlu hissediyorum. Sanki aramızdaki bağa zarar verecekmişim, onu üzecekmişim gibi geliyor. Hele şimdi artık her şeyi farkında acaba daha çok mu etkilenir diye korkuyorum. Tecrübeli annelerden deneyimlerini almak isterim.

Latife K.
29 Mart 2026 23:36
Bence kendinizi üzmeyin. Bu mecburi olan bir durum. Ki akşama kadar zaten sizi özler. Aranızdaki bağa zarar geleceğini düşünmüyorum. Aksine çocuk anneye yapışık olmaz, çevreye de rahat uyum sağlayabilir

Afranur K.
29 Mart 2026 23:39
Asude hanım aslında onlar bize bağımlı değiller biz onlara bağımlıyız, siz elinizden geleni yapıp 1 yıla kadar bakmışsınız, hayat şartları artık ekonomik olarak 2 bireyin çalışması mecburi günümüz şartlarında. Çalışarak da bebeğinize en iyi hayatı sunmaya çalışıyorsunuz aslında.
Bırakın siz de kendinize alan açın ve biraz rahatlayın, bebeğiniz de kendisine yeni sunulan hayatın içinde yaşamaya başlasın. Orayı sevmesi de, oraya adapte olması da sizin onu tedirgin etmeden, burası güvenli alanın dite belirterek vermeniz ile mümkün.
Bırakın siz de kendinize alan açın ve biraz rahatlayın, bebeğiniz de kendisine yeni sunulan hayatın içinde yaşamaya başlasın. Orayı sevmesi de, oraya adapte olması da sizin onu tedirgin etmeden, burası güvenli alanın dite belirterek vermeniz ile mümkün.
Yükleniyor...