İşe Başlama ve Emzirme Süreci
63 görüntüleme
K
Kübra ..
21 Temmuz 2025 18:49
Bebeğim 4 aylık, prematüre 36+4 doğdu. Başından beri emziriyorum ama gelecek ay işe başlayacağım. 08,30-13.30 arası işte oluyorum acaba emzirmede nasıl bir yol izlemeliyim? Biberon aldım ama korkuyorum meme reddi yapar mı bu süreci nasıl yönetmeliyim ? Kaşık biberonla beslediğimizde ilk ay meme reddi olmuştu. Zaten şuan 4. Ayla gelen meme reddi var. Nasıl bir yol izlemeliyim
D
Damla B.
22 Temmuz 2025 04:53
Ben de benzer bir durumdayim. Kasik biberon denemeyi dusunuyorduk. Siz Kasik biberonla da mi meme reddi yasadiniz?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
22 Temmuz 2025 05:57
Akışı oldukça yavaş olan mümkünse en küçük başlıkla biberon kullanabilirsiniz. Her ne olursa olsun kullandığınız şey sizin memenizden daha hızlı ve kolay süt sunuyorsa meme reddi yapabilir. Ama tabiki bu meme reddi kesin yaşanacak anlamına da gelmiyor her bebekte durum değişiyor. O yüzden tercih ettiğiniz yöntemle bakacak kişi yavaş besleme yapmalı, örneğin biberona karar verdiyseniz dar bir biberon ucu olsa bile biberonu tam dik tutmadan (eğimle akış hızını biraz yavaşlatarak) aralarsan kısa molalarla devam ettirmeli. Memeniz biberondan daha cazip kalmalı yani. Evden emzirip çıksanız geldiğinizde hemen emzirseniz siz yokken bir kere beslenmesi yeterli olur zaten. İş yerinde sağım yapmayı ihmal etmeyin sizin söylediğiniz saatler için 10:30 gibi sağım yapmanız ideal, evde bebeğinizde o civarda beslenirse geldiğinizde acıkmış olacağı için memeye ilgisi yoğun olur.