İşe Başlama ve Beslenme Problemi Hk.
95 görüntüleme
N
Nimet
25 Kasım 2025 08:55
Bebeğim 4 aylık olduğunda işe başlayacağım yarım gün 13 de evde olmuş oluyorum. Sabah 07 de servise biniyorum. Sadece anne sütüyle besleniyor. İşyerinde sağım yapma imkânım yok maalesef. Sütüm azalır mı beslenme düzenini nasıl yapmalıyım endişelerim var. Aynı durumu yaşayan ve çözüm onerebilecek var mı
İ
İrem
25 Kasım 2025 10:05
Merhabalar nimet hanımcığım ben de yasal iznim bitince işe başladım fakat 21 gün dayanabildik hiperlaktasyon oldu sağım yapınca beraberinde sorunlar oldu bende ve çözüm bulamadım bugün ücretsiz izne ayrıldım. Umarım sizin daha güzel geçer bu süreciniz ❤️🙏🏻
N
Nimet
25 Kasım 2025 11:17
Çok sağolun İrem hanım. Sizin işiniz kaçta bitiyordu, nasıl bir çözüm yolu bulmaya çalışmıştınız acaba
İ
İrem
25 Kasım 2025 19:06
Ben işyerime götürüyordum bakıcımız ile birlikte bebeğimi, 9.30-13 arası çalışıyordum ama iş ortamı pis gibi geldi bir de bebeğimi rahatsız ediyormuşum gibi geldi her sabah giydir et götür getir. Memeden başka beslenme şekli de oluşturamadık. Şimdi biraz kendim büyüteyim daha sonra evde bırakabilecek duruma gelince işe döneyim dedim nimet hanımcığım
İ
İrem
25 Kasım 2025 19:07
Bu arada aileniz varsa güvendiğiniz birileri varsa yapabilirsiniz hiç olmayacak bir şey değil ben onu sağlayamadım aklım hep bebeğimdeydi yan odamda olmalarına rağmen
N
Nimet
25 Kasım 2025 19:21
Teşekkür ederim İrem hanım yanitlariniz için. Benim annem bakicak inşallah büyüyene kadar, o yönden şanslıyım çok şükür ama beslenme konusunda çok endişelerim var . Aç kalırsa sütüm biterse diye. Ek gıda dönemine girince daha rahat olurum sanırım.
İ
İrem
26 Kasım 2025 05:03
Biberon da alıyorsa birçok anne öyle yapıyor nimet hanım içinizi ferah tutun :)
İ
İ.E.
26 Kasım 2025 05:38
Isteyken de duzenli sagim yaparsaniz sutunuz azalmaz. Duzenli sagim sutu arttiriyor. Ama is yeriniz yasal olarak size sagim yapabileceginiz bir mekan sunmak zorunda. Insan kaynaklariyla konusun mutlaka. Ben 7 4 calisiyordum sut izni ile3.5,4 gibi cikmama izin verdiler. Sabah cikmadan bir besliyordum memede. Isteyken en az 2 kez sagim yapip dolaba koyuyordum. Sabah 10 da bir de 13,14 gibi yemekten sonra. Evde gun icinde sagdiklarimla ve gerekirse mamayla besleniyordu. Eve gelince de meme veriyordum.
N
Nimet
26 Kasım 2025 06:23
Bilgilendirme için sağolun 🙏🏻