İşe Başlama / Mama Reddi

91 görüntüleme
M

M. K.

6 Aralık 2025 10:35
Bebeğim 6ay 8 günlüktü işe başladım. Şuan 6 ay 20 günlük. İlk hafta bir gün gittim bir gün gitmedim. Sorun yoktu. Annem bakıyor anneme de çok alışık be onunlayken çok mutlu. 2. Hafta 2 gün işte 1 gün evdeydim, bebeğim ben evdeyken maması içiyor, tadımalrı yapıyor ama beim evde olmadığım günler 1 damla bile mama içmiyor. Bir kez artık açlıktan bayılacak diye çalıştığım yere getirdiler hemen içti ama her zaman öyle bir şansım olmuyor. Böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Ben yokken annemle aşırı derece mutlu ancak benim yokluğuma tepkisini mama içmeyerek gösteriyor olabilir mi?
M

M. K.

8 Aralık 2025 19:57
@Yaren İlayda Korman @Psikolog Selin Şimşek @Klinik psikolog Gamze Uslu Lütfen yardımcı olur musunuz ?
M

M. K.

9 Aralık 2025 10:56
@Fatma Uygur @Mine Duman
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

9 Aralık 2025 11:43
Merhabalar, evet bebekler annenin yokluğuna mama reddi ile tepki gösterebilirler. Bu normal beklenen tepkilerden biridir. Fakat sıklığı azalmıyor şiddeti artıyorsa çalışma gerekebilir. Sizin mama rutininizi aynen devam ettirmeye çalışsınlar, aynı saatlerde aynı pozisyonda aynı yerde vermeyi deneyebilirler. Sizin tişörtünüz ile deneyebilirler. Uykulu halde ya da yeni uyanmışken beslemek veya yürüyerek ya da pilates topu üzerinde beslemek de denenebilir. Sevgiler
M

M. K.

9 Aralık 2025 11:45
@Yaren İlayda Korman Peki etkisi artarsa ne yapabilirim , danışmanlık alabilir miyim ? Kimle iletişime geçmeliyim ?
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

9 Aralık 2025 20:49
2-3 hafta kadar artarak devam ederse bir emzirme danışmanı size yardımcı olacaktır diye tahmin ediyorum. Tabi öncelikle çocuk doktorunuzla iletişime geçiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir