İşe Başlama
139 görüntüleme
Ö
Özge A.
25 Ocak 2026 13:05
Bebeğim 9 aylık 15 gün sonrq işe başlayacagım bi yandan cok tedirginim cok zorlanırsam diye onu bu duruma nasıl alıstırabilirim ne yapmam lazım en kolay şekilde 9-3 calısıcagım

Emel C.
25 Ocak 2026 13:53
Şimdiden kim bakacaksa ona bırakın birkaç saat ben çalışmıyorum ama anneme bırakıyorum bazen ilk zamanlar hiç durmuyordu zamanla alisiyor sizde alisiyorsunuz tam oyun zamanları zaten oyuncak koyulursa onune durur inşallah kolaylıkla atlatırsınız 🤲
Ö
Özge A.
25 Ocak 2026 14:05
Şimdiden kim bakacaksa ona bırakın birkaç saat ben çalışmıyorum ama anneme bırakıyorum bazen ilk zamanlar hiç durmuyordu zamanla alisiyor sizde alisiyorsunuz tam oyun zamanları zaten oyuncak koyulursa onune durur inşallah kolaylıkla atlatırsınız 🤲

Afranur K.
25 Ocak 2026 14:48
Özge hanım ben de başlamadım henüz ama bunun için bir kaç görüşme yaptığımda aşamalı azaltmanın hem anne hem de bebek için faydalı olacağını söylediler bana
İlk başta bebeği bakacağı kişi ile 2-3 saat yalnız bırakıp başka odada yokmuş gibi beklememi. Mümkünse odadan çıkmamamı.
Daha sonra 3-4 saatliğine evden dışarıya çıkıp, çıkarken gittiğini bebeğine söyleyip ama geri dönecepimi belirtmemi.
İşe giderken de çocuktan sanki ayrılırmış gibi değil de geri döneceğim, buradayım mesajı vererek gitmemi söyledi. Bir de rutin burada da önemli yani akşam geldiğim saatlerin benzer olması bebeğimizi annem gitti ama gelecek rutinine sokuyormuş.
Henüz işe başlayacak gücü ben de kendimde bulamıyorum ama bir gün dönmem gerekecek illaki. Umarım burada size söylediğim şeyleri uygulayabilirim ben de 🤲🏻🙏🏻
İlk başta bebeği bakacağı kişi ile 2-3 saat yalnız bırakıp başka odada yokmuş gibi beklememi. Mümkünse odadan çıkmamamı.
Daha sonra 3-4 saatliğine evden dışarıya çıkıp, çıkarken gittiğini bebeğine söyleyip ama geri dönecepimi belirtmemi.
İşe giderken de çocuktan sanki ayrılırmış gibi değil de geri döneceğim, buradayım mesajı vererek gitmemi söyledi. Bir de rutin burada da önemli yani akşam geldiğim saatlerin benzer olması bebeğimizi annem gitti ama gelecek rutinine sokuyormuş.
Henüz işe başlayacak gücü ben de kendimde bulamıyorum ama bir gün dönmem gerekecek illaki. Umarım burada size söylediğim şeyleri uygulayabilirim ben de 🤲🏻🙏🏻
Ö
Özge A.
25 Ocak 2026 15:01
Bende bunu 15 gün boyunca yapacagım şimdi önce az az sonra bir hafta boyunca komple yapıcam insallah iyi gelir bizede cok tesekkür ederim

Merve N. M. ..
25 Ocak 2026 16:08
Afranur hanım bilgiler için çok teşekkürler ben de yavaş yavaş annemle deneyeceğim bu süreç çok düşündüğüm bi konu. Nisan başı başlayacağım inşallah bebeğim 10 aylık olmuş oluyor🥺 hani büyüdü diyorlar ya annelerin gözünde büyümüyor ki anlamazdım şimdi çok iyi anlıyorum mecburen işime dönmem gerekiyor 🥺 ama bu sürece güzelce adapte olacağız inşallah 🤲🏻
G
Gökçin N.
25 Ocak 2026 17:34
Ben 1 hafta sonra başlayacağım. Bakıcı ile 1 aydır evdeyim. İlk hafta bakıcı ile aynı odada bebeğimle oynadım bakımlarını beraber yaptık. Diğer hafta, bir süre diğer odada oturdum. Bebeğimin yanından her ayrıldığımda bay bay yaptım. Sonra evden 1 saat çıkmaya başladım. Bu sırada spora gittim. En son olarak sadece emzirmeden emzirmeye yanlarına gittim. Bir aydır her sabah babası işe giderken,yakında anne de işe gidecek,akşam olunca baba ile gelecekler diye söylüyorum. Evden her çıktığımda bay bay yapıyorum. İşe giderken de kısa bir vedalaşma (osman hoca ilgili videoda bu şekilde önermişti) yapacağım. Şu an bebeğim bakıcısına çok alıştı. Bu süreçte ben daha çok stres yaşadım sanırım 😁 umarım süreç hepimiz için iyi seyreder.
Ö
Özge A.
25 Ocak 2026 18:03
Deneywcegım hepsinş cok tesekkürler