İşaretle Göstermeme

51 görüntüleme
S

Selime ö.

18 Ağustos 2025 11:36
Merhabalar oğlum 15 aylık işaretle göstermiyor. Mesela kitaptan hayvanlara bakıyoruz bu kedi bu köpek diyorum köpek nerde dediğimde ya sayfa çeviriyor yada gidiyor. Ama dışarıda köpek görünce havlamaya başlıyor. Su nerde diyorum suluğuna bakıyor ama göstermiyor. Ne yapmam gerekir böyle olan var mı? Bir de anne baba dede mama nerde bitti gitti su havhav kelimelerini söyleyebiliyor. Yeterli midir acaba ayına göre?
N

Nazlı E. ..

18 Ağustos 2025 11:47
Benim 16 aylık işine geldiği gibi davranmayı sever bebekler bence gayet normal
S

Selime ö.

18 Ağustos 2025 11:50
Evet bende işine gelmediğini düşünüyorum ama bilip göstermemesini kafaya takmış durumdayım
Fadile B.

Fadile B.

18 Ağustos 2025 12:05
Az önce sizin için araştırdım Hatta Kadınlar Kulübü diye bir sayfa var Orada da bayağı bir yazmışlar Orayı da okudum bebeğinizi işaretle göstermek için teşvik etmeniz gerekiyormuş Çünkü bebekler görerek öğreniyor ama bunu yaparken de bir bebek gibi yapmanız lazım Mesela hızlı hızlı geçişler değil bir işaret yapın ve gösterin söyleyin alışacaktır inşallah işaretle de göstermenin en iyi yanı konuşmanın altyapısıymış
S

Selime ö.

18 Ağustos 2025 12:09
Yaa çok teşekkür ederim çok incesiniz. Ama inanın ki bende eşimde her şeyi işaret ederek gösteriyoruz. Su içeceği zaman suyun nerde diyorum ( hatta nerde demeyi de böyle öğrendi) arıyoruz beraber sonra onun göreceği şekilde masanın üzerini işaret ederek burdaa diyorum bunun gibi bir çok örnek var. Nerde dediğim şeyleri ya gidip kendi alıyor yada görüyor ama görmezden geliyor.
Fadile B.

Fadile B.

18 Ağustos 2025 12:15
Eğer çocuğunuz tek büyüyen bir çocuksa onu parka falan götürebilirsiniz akranlarının yaptığını görünce belki kenti de yapmak isteyecek
S

Selime ö.

18 Ağustos 2025 12:19
Evet tek büyüyen bir çocuk parka götürüyorum ama çocukların arasına karışmıyor onlardan farklı yerlerde oynamayı tercih ediyor
Ş

Şule G.

18 Ağustos 2025 12:31
Benim bebeğimde bazen gösterir bazen göstermez. Geçen gün babasıyla bak böyle işaret edilir hadi sende göster falan diye anlattık o zmn göstermeye başladı. Ama yinede bazen nerede dersen bakar, yanına gider eline alır ama her zman göstermek istemeyebiliyor
S

Selime ö.

18 Ağustos 2025 12:42
Sıkmadan ara ara biraz daha deneme yapayım çok teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir