İş Hayatına Dönüş/dönemeyiş//bakıcıya Bırakmak

167 görüntüleme
E

Emine Y.

19 Haziran 2025 05:37
Merhabalar bir fakülte hastanesinde çalışıyorum.27 aylık ve 9 aylık bebeğim var. İlk çocuğumun doğumumda eşim ücretsiz izin kullanarak bana destek olmuştu. Şuan ikinci bebeğimi büyüttüğüm süreçteyim. Annemin ve kayınvalidemin başka şehirden yardım için gelememesini gerektiren zaruri sebepleri mevcut. Bakıcı destekli gitmek konusunda (tanıyıp bilemediğim bir kişiye ) çocuklarımı emanet etmek fikri beni endişelendiriyor. Bulunduğum şehirde tanıdığım kimse yok çünkü maalesef.. iş hayatı stresli ve zor geçen birisi olarak çocukları büyütüp dönmek mi yoksa bakıcı fikrine bu kadar uzak kalmamak mı doğru olur bilemiyorum
H

Hazal A. D.

19 Haziran 2025 06:14
Bende benzer bir durumdayım , 8 aylık bir kızım var. Yaşadığımız şehirde ailelerimiz yok. Bu sebeple 2 yıl ücretsiz izin aldım. Kızım 26 olduğunda döneceğim işime , hemşireyim. 24 aylıktan itibaren kreşe başlatıp oryantasyonunu da sağlamış olacağım inşallah. Yaşadığım şehirde aile büyüklerimde olsaydı yinede 1 yaşına kadar ben büyütmek isterdim. Bakıcı konusunda da annem dışında hiç kimsenin gözü gibi bakacağına ilgileneceğine inanmıyorum. Bir başkasının çocuğuma ters bir bakışı ses yükseltmesi bile korkuturken, haberlerde gördüklerimiz vs endişelendiriyor. Bütün annelere kolaylıklar diliyorum 🙏🏻
H

Hatice Ö.

19 Haziran 2025 06:23
Ben hemsireyim benim de 10.5 aylık ikizlerim var yaklaşık 14 15 aylık olduklarında işe dönmeyi düşünüyorum tabi aklıma yatan güvenilir bir bakıcı bulursam eğer bulamazsam 2 yaşa kadar ücretsiz izin alıp kendim büyüteceğim ama eninde sonunda bakıcı bakacak kızlarıma, çalışan annelerin bakıcı fikrine bu kadar uzak kalmaması gerekir neticede 2 yılın sonunda işe dönmek zorundayız en azından devlette çalışanlar için öyle özel sektör olsa istifa edip belli yaşa geldikten sonra tekrar işe girilebilir, ben evimin her yerine kamera taktıracagim işteyken kızları sürekli izlemem lazım bakicinin tavrı yaklaşımı çok çok önemli, TV izleyip izletip izletmemesi, bağırıp bagirmamasi, ilgilenmesi uykuya geçişleri yemek hazırlaması kısaca herşey çok önemli, sana tavsiyem sen de kamera taktir evin her odasına ama bunu bakıcıya söylemek zorundasın, evde kamera var demen yeterli yerlerini söylemek zorunda değilsin, bakıcıya bırakmadan belli bir süre evde seninle beraber baksın bebeğin alıştıktan sonra senin gözetiminde bebeğimle o ilgilensin sanki sen evde yokmuş gibi arada bırak dışarı çık kamera ile izle baktın bütün bunlarda sıkıntı yok aklına yatıyor sorun demektir işe geri donebilirsin
H

Hazal A. D.

20 Haziran 2025 17:59
söylediklerinizde haklısınız , bakıcı konusunda da tavsiyeleriniz gayet yerinde çok teşekkür ederim. Ama ben yinede kreşe verme taraftarıyım, her annenin dinamiği ve bakış açısı farklıdır hepimiz çocuklarımız en iyi şekilde büyüsün isteriz :) Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın hepimizi , sevgiler
G

Gülizar T. ..

21 Haziran 2025 19:20
Merhaba maddi açıdan ihtiyaç yoksa bebeğinize kendinizin bakması fikrindeyim çünkü bu küçüklük zamanları bir daha geri gelmeyecek benim de dört buçuk aylık oğlum var memleketimde çalışıyorum ama ücretsiz izine ayrıldım çünkü bebeğime kimse benim gibi bakamaz ve bir daha bu günler geri gelmez diye düşünüyorum ne kadarlık olursa olsun çocukların annelerine hep ihtiyaçları var eninde sonunda çalışmaya başlayacağız sonuçta imkan varken bu günlerin kıymetini bilmek lazım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir