İnsanlara Yabancılaşma
81 görüntüleme
M
Melek S.
24 Ekim 2025 16:01
Kızım 6 aylık ne zaman arkadaşlarımla buluşsam ağlıyor kucağımda sakinleşiyor emzik verince filan. Gürültüye de hiç sevmiyor. Kızlar gündüz tv aç izletme ama ses olsun diyorlar. Sinirlerim bozuldu iyice. Bu durum geçiyor mu siz de yaşadınız mı
İ
İ.E.
24 Ekim 2025 17:09
Yabanci korkusu ve ayrilik kaygisi 6.ayla baslar. Benim bebegimde yabanci gorur gormez aglamaya baslardi. Cok uzuluyordum baska cocuklarin sen sakrak herkese guldugunu gorunce. Benimki neden insan sevmiyor diye soylenip durdum. Doktoruna sorduk normal bir gelisim sureci yabanciyi bilmesi anne babayi tanimasi iyi birsey dedi. Yabanci korkusu otizim ihtimalini de ortadan kaldiriyor. Ayrica insan aklina dusurmesin ama gunumuz cevresi tehlikeli yabanciyi bilmesi iyi birsey diye telkin de etmisti. Zamanla azaliyor. Simdilerde yabanci gorunce hemen aglamaz ama temkinli yaklasiyor uzaktan inceliyor. Sonra aciliyor.
M
Melek S.
24 Ekim 2025 21:07
Ben de çok üzülüyorum. Okuduğum şeyler ne kadar gelişim açısından normal dese de insan ağlamadan dursun istiyor buluşmalarda. Zamanla geçer inşallah 🙏🏻