İnmeyen 38 Derece Ateş ve Diş

99 görüntüleme
B

Buse F.

20 Eylül 2025 14:36
5.5 aylık erkek bebek 2 aydır sürekli salya akıtıyor. dünden beri ateşi ortalama 38 derecelerde calpol versemde anlık ateşi inip tekrar çıkıyor. kan tahlili ve akciğer filmi çekildik hepsi temiz çıktı enfeksiyon yok. damakları da çok kabardı. hırıltı vb de yok. bu dişten dolayı mıdır çok çaresiz hissediyorum kendimi antibiyotik verdi bir de doktor neden verdiğini anlayamadım. ama beni ateşinin inmemesi korkutuyor nedir bu nolur açıklayın
E

Emine

20 Eylül 2025 14:50
Benimde 5.5 aylık dün gece ateşi inip inip çıktı boğaz enfeksiyonu dedi doktor antibiyotik kullanıyoruz
B

Buse F.

20 Eylül 2025 14:51
bizim boğaz ve kulakta temizde çıktı anlayamadım ya
D

Dilek ..

22 Eylül 2025 19:36
Osman hoca diş videoları var YouTube da. İzlerseniz. Diş ateş yapmazmis.osman hoca böyle der. Bağırsak enfeksiyonu olabilir mi bakıldı mi. Çok zor . Geçmiş olsun.inip çıkan ateş varsa bence enfeksiyon kapmistir.
F

Fatma K.

24 Eylül 2025 17:42
Diş yüksek ateş yapmaz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Eylül 2025 17:49
38 i geçiyorsa ateş diş kaynaklı değildir. Bu dönemlerde atladığımız bir şey var enfeksiyon olmayabilir belki ve virüs nedenli ? Covid tekrar yakalamaya başladı bebeklerimizi ama sizin tabloda başka bir veri yok. 38 i de geçmiyor sanırım. Ateş düşürücüyü 4 saatte 1 takip ederek verin fazla yükselirse haberleşelim geçmiş olsun
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

24 Eylül 2025 17:58
Buse hanım diş 37.5-38 bandında hafif ve lokal ateş yapar. Eğer dirençli ateş varsa viral enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz ve antibiyotik eğer ikincil bir enfeksiyondan şüphe edilmiyorsa yersiz olabilir.
Benzer tabloyu çok yeni yaşadım ve bebeğim covid pozitif çıktı. İsterseniz bir sürüntü testi yaptırıp emin olun 🙏🏼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir