İnmemiş Testis

155 görüntüleme
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 22:54
Bebeğim altı aylık olacak her iki yumurtada aşağı inmedi altıncı aydan sonra inen var mı bir yaşa kadar beklememiz söylendi ameliyat olacak merak ediyorum konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim
E

Esra

16 Nisan 2026 23:22
Benim bebeğimde vardı, bir yaşında düzelmişti
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 23:23
Esra
Benim bebeğimde vardı, bir yaşında düzelmişti
Her ikisi de mi inmemişti yumurtaların Esra hanım bizim ki kasıkta
Y

Y. E. .. K.

16 Nisan 2026 23:42
19 aylık bebeğimizde 9 aylıkken tespit edildi bizimkisi korkak yumurta olarak adlandırıldı

Geçen ay kontrole gittim kendiliğinden iner denildi ( biz yanlış olarak sünnetini etrafımızdaki insanlardan dolayı iner iner merak etmeyin diyerek yaptırdık ) keşke yaptırmayıp bekleseydik

Doktorun son yorumu 6 ay sonra görüşelim oldu bekliyoruz şuan ergenlik yaşına kadar da beklenebiliyor muş ama yumurtalıkta ta ciddi zararlar vere biliyormuş kontrolleri aksatmayın
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 23:50
Y. Emre Kılınçer
19 aylık bebeğimizde 9 aylıkken tespit edildi bizimkisi korkak yumurta olarak adlandırıldı

Geçen ay kontrole gittim kendiliğinden iner denildi ( biz yanlış olarak sünnetini etrafımızdaki insanlardan dolayı iner iner merak etmeyin diyerek yaptırdık ) keşke yaptırmayıp bekleseydik

Doktorun son yorumu 6 ay sonra görüşelim oldu bekliyoruz şuan ergenlik yaşına kadar da beklenebiliyor muş ama yumurtalıkta ta ciddi zararlar vere biliyormuş kontrolleri aksatmayın
Evet biz sünnet ettirmedik kasık fıtığı olma riskide varmış bir yaşına kadar inmezse hepsi bir arada olur ameliyatı dedi doktor düzenli takibini yaptırıyoruz bir umut bir yaşına kadar iner belki diye bekliyoruz sizde de sürekli yumurta inip yukarı çıkıyorsa ameliyat kaçınılmaz kesinlikle ileriki yaşa kadar beklemeyin kanser riski ve yumurtanın gelişmeme durumu söz konusu
E

Esra

17 Nisan 2026 00:01
Sibel Yılmazer
Her ikisi de mi inmemişti yumurtaların Esra hanım bizim ki kasıkta
Bizim tekinde vardı, doktorlar bir yaşına kadar sünnet önermiyor bu süreçte aklınızda bulunsun. Ben çok stres yapmıştım ancak 1 yaşından sonra düzelmişti. İlerleyen süreçte doktor zaten şurada vs diye size gösterir eğer inecekse
Sibel Y.

Sibel Y.

17 Nisan 2026 00:03
Esra
Bizim tekinde vardı, doktorlar bir yaşına kadar sünnet önermiyor bu süreçte aklınızda bulunsun. Ben çok stres yapmıştım ancak 1 yaşından sonra düzelmişti. İlerleyen süreçte doktor zaten şurada vs diye size gösterir eğer inecekse
Beş aylıkken ultrason yapıldı ikisi de kasıkta biri göbekten aşağı indi öteki beş aydır kasıkta takibini yapıyoruz sağolun🙏
İlsu O. K.

İlsu O. K.

19 Mayıs 2026 19:55
Merhaba; 30 haftalık erken doğdu oğlum. [3.ayında](3.ayında) yenidoğan doktoruna göründük o bizi çocuk cerrahisine yönlendirdi ultrason ve muayene sonrası teşhis koyuldu. Sol taraf inmemiş, sağ taraf utangaç(çekinik). Yine su fıtığıda vardı. 3-6-9.aylarda kontrolü oldu. 1 yaşa kadar takip verildi sünnetide bekledi. 9-12 aya kadar inmesi bekleniyor.. İnme ihtimali, inmeme ihtimali ile aynı orantıda. 1 yaş itibariyle hala inmemişse en kısa sürede ameliyat planlanıyor. Testisin bulunduğu yere görede müdahale oluyor. Bebeğin durumuna göre bir gün yatış olabiliyor. 24 Nisanda çocuk cerrahı tarafından sünnet ve ameliyatı oldu oğlumun, genel anestezi ile yapılıyor.. Uyanma süreci ve o gün biraz zor geçti. Ameliyatla ilgili bir sıkıntı olmadı şükür dikiş yeri,sonrası ağrı ya da başka bir durum oluşması. Sünnet biraz zorladı iki gün çiş yaparken çok canı yandı. [3.gün](3.gün) çok daha iyi hareketlenmeye başladı. [4.gün](4.gün) emekliyor ve zıpluyordu zor oyaladık :)

İyileşme süreci zorlayıcı değil sadece tam yeni ayaklanan, dur kelimesini anlamayan bebekler için biraz zor çünkü hareket etmek istiyor ama ilk 7 gün biraz dikkat etmek gerekiyor dikişlerden dolayı.

Sonrası ise 10-15.gün kontrol (ultrason istiyorlar) 2 ay sonra tekrar kontrol istiyorlar.

Ameliyat sonrası ergenliğe kadar takip ediliyor.

Geri yukarı çıkma durumu olabiliyormuş ufak bir ihtimal de olsa. Ben çok endişelenmiştim ama çok hızlı toparladı çok şükür.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir