İnleme

154 görüntüleme
B

Buse K. ..

18 Kasım 2025 06:18
Merhaba, kızım 4 ay 25 günlük. Gündüz uykuları çok güzeldi. Ancak 3 gündür uyutmaya çalışırken kendini atıyor eee eee inliyor ayaklarını vuruyor sürekli. Ve 30 dk uyuyup uyuyup uyanıyor. Normalde 1.5-2 saat uyurdu. Diş mi diye düşünüyorum. Uyku aralıklarına dikkat ediyorum. Her şeyi aynı yaparken 3 günde ne değişebilir ki
S

Senanur U. ..

18 Kasım 2025 06:28
Merhaba benim oğlum da 5.5 aylık aynı problem bizde de var korkuyor ben dua okuyorum sarılıyorum kalbimin üstünde kalıyor iyi geliyor
B

Buse K. ..

18 Kasım 2025 06:29
Gece uykusunda bı şey yok ama anlayamıyorum gerçekten
B

Buse K. ..

18 Kasım 2025 06:33
Ben de deneyeyim. Teşekkür ederim 🙏 @Senanur Uludağ
Ebe M.

Ebe M.

18 Kasım 2025 07:08
Atak döneminde olabilir
S

Safiye Ş. ..

18 Kasım 2025 07:29
Atak dır kesin benimde 4. Ay berbat geçmisti
B

Buse K. ..

18 Kasım 2025 08:39
Her şey ataktan sanırım 🥰
Funda G. Ç.

Funda G. Ç.

18 Kasım 2025 09:10
4 ay atak döneminde evet bizde aynı şeyleri yaşadık kimi bebek 1-2 haftada atağı atlatırken kimisi 4 haftayı bulabiliyor. Şuan kendini ve dış dünyayı keşfetmeye başlıyor.
B

Buse K. ..

18 Kasım 2025 09:21
Atak yaşamıştık zaten o zaman çok kötüydü. Sonra düzeldi.2-3 hafta. 3 gündür böyle yine
M

Melike A.

18 Kasım 2025 19:07
Şuan benim bebeğimde öyle 4 ay 29 günlük bir haftadır uykuya geçerken inliyor çok zor uyuyor gerçekten bugün ben sinirimden ağlaya ağlaya uyuttum o derece sabrımı taşırdı pilates topuyla uyutuyorum iki saattir topta zıpla zıpla midem bulandı uyumadı bozuk plak gibi ıııııı ııııı ııııı yapıyor sürekli demek ki bu aylarda herkes aynı şeyleri yaşıyor atak haftasıda bitti oysa bu neyin sancısı anlamadım inşallah çabuk geçer 🥹
B

Buse K. ..

19 Kasım 2025 03:50
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de ağladım sinirden ve yine erkenden uyandı gecede zaten çok kötüydü uyusa bile hemen uyanıyor. İnşallah düzelir yoksa cidden kafayı siyircaz gibi geliyor 😅 dönemsel demek ki
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

19 Kasım 2025 08:29
Merhabalar 🌼 kızınızın 3 gündür uyutmaya çalışırken kendini atması, ayaklarını vurması ve sürekli uyanıp 30 dakikada bir uykuya geri dalması, yüksek ihtimalle 4. Ay Uyku Gerilemesi ile diş çıkarma gibi gelişimsel rahatsızlıkların birleşimi olduğunu gösterir. Uyku Gerilemesi bu yaşta uyku döngülerinin değişmesiyle başlar. Öncelikle, uykuya dalmadan önce diş çıkaran bebeğinizin ağrısını yönetmek için doktorunuza danışarak ağrı kesici veya diş kaşıyıcı jelleri rutininize dahil ediniz. İkincisi, uyku düzeninizi daha tutarlı hale getiriniz. Uyutma sırasında kendini attığında, sıkı sarılma (kundak değil, sarmalama) ve ritmik sallama ile onu sakinleştirmeye çalışınız. En önemlisi, bebeğinizi yatağa uykulu ama hafif uyanıkken koymaya odaklanınız; bu, onun uyku döngüsü bittiğinde desteksiz geri dalmayı öğrenmesinin ilk adımıdır.
B

Buse K. ..

19 Kasım 2025 08:37
Uyku düzenimiz tutarli her gün aynı saatte yatıyor. Gün içinde de aynı şekilde saatlere dikkat ediyorum. Yatağa da hafif uyanık koyuyorum. Gündüz yüzustu yatıyor. Gözetim altında. Zaten koyarken o şekilde mecbur uyanıyor poposuna pat pat ile uyutmaya devam ediyorum . Bu şekilde iyiydi her şey dediğim gibi 3-4 gündür bu şekilde bozuldu. Arada yine 1 saat yapıyor ama genelde geciremiyor şuan için. Teşekkür ederim. 🌸@Fatma Uygur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir