İnfluenza mı ?
117 görüntüleme
K
Kübra G.
26 Eylül 2025 17:19
Oğlum 13 aylık bugün sağlık ocağına şiddetli burun akıntısı öksürük ve ara ara gelen ateş ( 37.8 civarı alnında ve ellerinin içinde )ile gittik ve influenza teşhisi konuldu dr. Grip için bir şurup bir de antibiyotik başladı eve geldiğimizde bacaklarındaki döküntüleri fark ettik influenza da döküntü olur mu bebeğim nasıl iyileşecek ekstra ne yapmalıyım ?
T
Tuğba B. ..
26 Eylül 2025 17:55
Test yapılmadan nasılsınınfluenza teşhisikonuluyor Sağlıkocağında.bildiğim onun kendi ilacı var bence başka dr da götürün.el ayak hastalığınaolabilir döküntüler
T
Tuğba B. ..
26 Eylül 2025 17:55
Klavyem de sorun varkusura bakmayın
K
Kübra G.
26 Eylül 2025 18:19
Önemli değil anladım ne demek istediğinizi ☺️Ben de emin olamadım test yapılmadan direkt influenza zaten salgın var dedi ilaç yazıp yolladı döküntüler de bacak kısmında bi kaç yerinde var @Tuğba Beyazgül
T
Tuğba B. ..
26 Eylül 2025 18:42
Ona bakarsanız covit salgını da var .test yapılmadan teşhis konması yanlış bence bunlar antibiyotikle de iyileşmi yor bildiğim.geçmiş olsun
F
Fatma S. ..
26 Eylül 2025 19:17
Güncel_anne çocuk doktoru kendisi 2 gün önce birşey paylaştı oradan belirtilere bakın isterseniz. Çocuğum grip mi? covid mi? rsv mi?falan diye.

Uzm. H. F. T. ..
26 Eylül 2025 19:35
Merhaba bebeğinizim burun akıntısı olması nedeniyle influenza düşünmüş olabilir doktorunuz antibiyotik viral enfeksiyonlarda kullanılmaz ancak viral enfeksiyonlar beraberinde akciğerde bakteriyel enfeksiyonlarin da görülmesine neden olur bebeğinizin sırtını dinlemisse ona istinaden antibiyotik yazmış olabilir çünkü öksürük de var demişsiniz sanırım. Viral enfeksiyon sonrası vücutta döküntüler olabilir ancak genelde enfeksiyon sonrası görülür antibiyotik ya da diğerilac alerji yapmışda olabilir o açıdan iyi gozlemenizi öneririm. El ayak ağızda ayak altlarıve avuçici döküntu görülür bacaklar için öncelik olarako düşünülmez. İnfluenza veya başka viral enfeksiyonlar önemli olan burnunu açmak enfeksiyonun ciğerlere inmesini önlemek beslemek ve ateş takibi kendiliğinden bir haftaya toparlayacak tır üzülmeyin. Ateşle ilgili bilgiler için sayfama bakabilirsiniz https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
K
Kübra G.
26 Eylül 2025 20:19
Sırtını dinlemedi ilaçları daha kullanmadan döküntüler oluştu ilaçlardan değil ama virüs kaynaklı olduğunu düşünüyorum cevabınız için teşekkür ederim @Uzm. Hemşire Fatma Tanrıöver 🙏🏻🌸
K
Kübra G.
26 Eylül 2025 20:20
@Fatma Süre ben de takip ediyorum kendisini covid ve rsv arasında kaldım açıkcası belirtilerden tam olarak şu da diyemedim teşekkürler 🙏🏻🌸