İnfluenza B Pozitif
164 görüntüleme
B
Büşra D.
Premium Üye
14 Mart 2026 01:33
Bebeğim 4 buçuk aylık hafif öksürük şikayetimiz vardı gün için de 2-3 defa olacak şekilde testte influenza B pozitif çıktı boğazı kızarmış dedi doktor buhar ve antibiyotik kullanımı başladık antibiyotik kullanmalı mıyım emin olamadım çünkü bebeğimin genel durumu iyi sadece biraz huzursuzluğu var
M
Mehtap Ö.
14 Mart 2026 01:46
Osman hoca bu virüs kaynaklı hastalıklarda antiniyotiğin faydası olmadığını söylüyor ama bilemedim geçmiş olsun çok içiniz rahat değilse başka bir doktora daha götürün
A
Arzu.G
Premium Üye
14 Mart 2026 01:48
Virüs testi pozitif çıkmış sonuçta ama antibiyotik yazdığına göre boğaz enfeksiyonu görmüştür diye düşünüyorum. Rutindeki doktorunuzsa kullanın tabii ki ama ilkkez gittiğim doktor yazdıysa ya da acil doktoru ben kullanmıyorum çoğu zaman gereksiz yazıyorlar çünkü
B
Büşra D.
Premium Üye
14 Mart 2026 01:51
Çok teşekkür ederim zaditen damla calpol ve buhar da reçete edilmişti onları kullanıyorum ama küçük bedenine antibiyotik yüklemesi yapmak istemiyorum huzursuz oluyorum kullanmazsam da ona kötülük etmiş olur muyum daha çok ilerlemesine mi sebep olurum onun endişesi ve düşüncesi içerisindeyim
A
Arzu.G
Premium Üye
14 Mart 2026 01:52
Oğlum 18 aylık şimdiye kadar 4-5 kez hastalık geçirdi doğduğundan beri 2si influenza .en az 3kez antibiyotik yazmışlardır hiçbirini de kullanmadım çok şükür 3-4 günde geçti hepsi de .bakteriyel bir enfeksiyon olmasa da doğru dürüst bakmadan yazıp geçiyorlar bazen .guvenemediyseniz farklı bir doktora da gösterin ama genel durumu iyiyse çok gerek yok gibi
B
Büşra D.
Premium Üye
14 Mart 2026 01:53
Rutinde ki doktorumuz kendisinden de memnunuz gayet ilgili aslında ama işte ilk bebek ve kafamda bir sürü sorular
A
Arzu.G
Premium Üye
14 Mart 2026 01:54
Çok teşekkür ederim zaditen damla calpol ve buhar da reçete edilmişti onları kullanıyorum ama küçük bedenine antibiyotik yüklemesi yapmak istemiyorum huzursuz oluyorum kullanmazsam da ona kötülük etmiş olur muyum daha çok ilerlemesine mi sebep olurum onun endişesi ve düşüncesi içerisindeyim
M
Mehtap Ö.
14 Mart 2026 01:54
Çünkü bu konuyla alaklı bir
Kaç tane video çekmişti
B
Büşra D.
Premium Üye
14 Mart 2026 01:59
evet serum suyu1.5 cc+ flixotide 1cc karıştırıp kullanmamızı söyledi
M
Mehtap Ö.
14 Mart 2026 02:04
evet serum suyu1.5 cc+ flixotide 1cc karıştırıp kullanmamızı söyledi
B
Büşra D.
Premium Üye
14 Mart 2026 02:08
Ben videoları izleyeyim sadece serum suyuyla buhar vereyim durumuna göre de başka bir doktora tekrar görünelim teşekkür ederim 🙏🏻
M
Mehtap Ö.
14 Mart 2026 02:12
Ben videoları izleyeyim sadece serum suyuyla buhar vereyim durumuna göre de başka bir doktora tekrar görünelim teşekkür ederim 🙏🏻
B
Büşra D.
Premium Üye
14 Mart 2026 02:20
Evet sarımsak kürünü görmüştüm ara da bir yapıyordum kendime sütten bebeğime de geçsin diye hatırlattığınız iyi oldu bu ara ihtiyacımız var tekrar çok teşekkür ederim
Ö
Özlem Y. ..
14 Mart 2026 22:24
Bence ateş çok önemli bende antibiyotik kullanmayı reddeden bir anneyim ama 3 gündür geçmeyen ateş normal kontrole götürdüm ve cigerlere iltihap inmişti ve alerjimi olduğu için iki gün yatarak tedavi gördük
Yanı şöyle söyleyim çocuğunuz anlarsınız ve eğer antibiyotik bir hastalıksa gerçekten ateş geçmiyor yani dolven bir doz veriyorsunuz 4 5 saat sonra tekrar ateş çıkıyor
Ama virüs kaynaklıysa bir doz vermeniz neredeyse 10 saat yetiyor
Benim kendi çocuğumda gözlemlediğim bu
Alternatif başka doktora götürün polikinlik doktoruna ve sağlık ocağında sürekli ciğer dinletin ona göre hareket edin
Çünkü sonra çok üzülüyorsunuz
Yanı şöyle söyleyim çocuğunuz anlarsınız ve eğer antibiyotik bir hastalıksa gerçekten ateş geçmiyor yani dolven bir doz veriyorsunuz 4 5 saat sonra tekrar ateş çıkıyor
Ama virüs kaynaklıysa bir doz vermeniz neredeyse 10 saat yetiyor
Benim kendi çocuğumda gözlemlediğim bu
Alternatif başka doktora götürün polikinlik doktoruna ve sağlık ocağında sürekli ciğer dinletin ona göre hareket edin
Çünkü sonra çok üzülüyorsunuz
A
Arzu.G
Premium Üye
14 Mart 2026 22:25
Rica ederim çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin korkmayın ğzmeyin kendinizide bebeğim 2 aylıkken rsv geçirdik daha sonra influenza filan geçirdik siz kendinizi ihmal etmeyin sadece büyük ihtimal size de geçer yada geçmiştir hastalanmayançocuk sayfasına bakın kendinize sarımsak kürü yapın sütünüzle bebeğinize de geçer kendinizi ihmal etmeyin lütfen
B
Begüm A. T.
19 Mart 2026 10:14
Ciğerde tutulum olmasın diye vermiştir. Doktorun dediğini yapın. Enfluvir verdi mi?
Yükleniyor...