İnfantil Kolik
146 görüntüleme
K
Kübra Ö.
20 Haziran 2025 20:22
Merhabalar, 29 günlük bi bebeğim var. Her akşam sebepsiz ağlama krizlerimiz mevcut. Meme istemez, biberon istemez. Alt temiz gaz yok. Ama uykuya direniyor ne yaparsak yapalım gece en iyi ihtimal 1e 2 ye kadar devam ediyor. Yorulunca uyuyor sadece. Bu döngüyü nasıl kıracağız ve ne yapmamız lazım. İnfaltik kolik tanısını da doktorumuz koydu ama çözüm yok maalesef. Hayattan beziyoruz akşamları. Gece olsun istemiyoruz hiç. Güneş doğana kadar kesin 2. Parti ağlama krizlerimiz de var. Sonra sabah olunca her şey normale dönüyor. İlk bebeğimiz ne yapacağız hiç bilmiyorum. Gaz damlası da kullanıyorum. Anason çayı kimyon tohumu rezene tohumu vs her tuşa basıyoruz. Kısaca help lütfen:)
E
Eda H.
20 Haziran 2025 20:37
Bebeğinizde alerjik bir durum olabilir mi acaba bizde de aynı sorun vardı kolik zannediyorduk sonra süt alerjisi çıktı tabiki her ağlama krizi veya böyle problem alerji denilemez ama eğer kakasında sümüksü yapı varsa poposunda hafif kızarıklık kalayı çok yapıyorsa yani sürekli her emmeden sonra hemen hemen gaz damlaları falan işe yaramıyorsa ayriyeten kimyon çayı falan verin bebeğinize ama anason rezene için çok küçük daha işe yaramıyor da pek
E
Eda H.
20 Haziran 2025 20:38
Bir doktorunuza sorun bakalım kaka tahlilinde çıkıyor bu alerji durumu takip edin süt ve süt ürünleri yediğinizde rahatsız oluyor mu mamanın içinde de laktoz var bu arada benim bebeğim de mamayı itiyordu diliyle çünkü alerjisi varmış almıyordu
E
Eda H.
20 Haziran 2025 20:38
Süt süt ürünlerinin içerisine çikolata abur cubur tarzı şeyler de dahil hepsinin içinde süt var
K
Kübra Ö.
20 Haziran 2025 20:53
Valla süt ürünleri tüketiyorum peynir sütlü pasta vs onlar mı etki ediyor acaba. Yada sütüm mü yaramıyor çocuğa
K
Kübra Ö.
20 Haziran 2025 20:55
Valla popoda var kızarıklık hatta göğüs kısmında da var kızarıklık. Adanada yaşıyoruz sıcaktandır dedim. Kakayı bol yapıyoruz. Anason rezeneyi kimyon çayını ben içiyorum rahatlatır diye ama etki etmiyor gibi
E
Eda H.
20 Haziran 2025 21:23
Sütünüz yaramaz olur mu hiç anne sütü kadar mucizevi bir şey olur mu hiç eğer bu belirtiler varsa kızarıklık demişsiniz sıcaktan da olabilir ama alerjik durum da olabilir yani bu alerji durumları biraz karışık em doğru kararı doktor veriyor ama büyük ihtimalle laktoza karşı bir alerjisi vardır bebeğinizin özellikle de o kızarıklık mama verdiğinizde oluyorsa bence bir doktorunuza en kısa zamanda götürün tahlil yaptırın doktor uygun görürse çünkü çoğu zaman akla gelmiyor süt alerjisi ben de tesadüf öğrenmiştim başka bi anne söylemişti eğer alerjisi varsa diyet veriyor doktor siz süt ve süt ürünleri tüketmiyorsunuz belli süre bebeğin alerjisi geçene kadar ama emmeye devam ediyor çok şükür bebeğim alerjisi var ama kilo alımı da boyu da gayet ideal yerinde o yüzfen kaygı etmeyin bol bol emzirmeye devam edin doktorunuza da en kısa zamanda gidin derim
E
Eda H.
20 Haziran 2025 21:25
Eğer direk bölümüne götürmek isterseniz de devlet hastanelerine çocuk doktorunuz yönlendirirse raporlatırsa gidebiliyorsunuz eğer özelde varsa direk özele götürün ÇOCUK GASTROENTOLOJİSİ bölümü direk ilgileniyor bu süt alerjisiyle
K
Kübra Ö.
20 Haziran 2025 21:29
Tamamdır ben pazartesiye randevu alayım. Özele götürüyorum zaten de yeterki düzelsin şu süreç. Valla tükendim
E
Eda H.
20 Haziran 2025 21:31
İnşallah bir an önce şifa bulursunuz bebeğinizin ağlama nedenini çözersiniz bi nebze rahatlarsınız ihmal etmeyin :)
C
Cansu Ş.
22 Haziran 2025 18:48
Bizde yumurta alerjisi vardı bir de onu deneyin ben yumurtayı kesince düzeldi kızarıklık. Çok küçük olduğu için alerji testinde çıkmaz demişti bide doktorumuz. Uyku rutiniyle belki alışır ya da sling kullanabilirsiniz