İnek Sütüne Alerji

179 görüntüleme
D

Duygu Y.

23 Ocak 2026 17:28
Golden goat mı baby goat mı kullanmalıyım. Bebelac kullanıyorum çok memnunum ama malesef inek sütü var içinde değiştirmem lazım
B

Betül ..

23 Ocak 2026 19:05
Alerjiyi nasıl anladınız acaba? Test mi yaptırdınız yoksa bazı belirtilere göre mi karar verdiniz?
Ç

Çiğdem

23 Ocak 2026 19:30
Biz alerjik mamalardan kullanıyoruz. Bizim de alerji var
B

Betül ..

23 Ocak 2026 19:37

Çiğdem

Biz alerjik mamalardan kullanıyoruz. Bizim de alerji var

Hangisini kullanıyorsunuz acaba? Bi de test mi yaptırdınız yoksa şüphe ile mi bu mamaya geçtiniz?
Ç

Çiğdem

23 Ocak 2026 19:46
Kakasında mukus vardı yüzünde alerjik egzeması vardı. Sonra kendim süt diyeti yaptım mukusu geçti egzaması da. Gaitada gizli kan çıkınca emin olduk. Gaita örneğine göre bazen gizli kan çıkmayabilir . Biz neocate kullanıyoruz. Önce tadını sevmedi alıp kullanacaksanız eğer biberonun kapağını açıp soğutun kokusu çıksın öyle verin.
B

Betül ..

23 Ocak 2026 19:54

Çiğdem

Kakasında mukus vardı yüzünde alerjik egzeması vardı. Sonra kendim süt diyeti yaptım mukusu geçti egzaması da. Gaitada gizli kan çıkınca emin olduk. Gaita örneğine göre bazen gizli kan çıkmayabilir . Biz neocate kullanıyoruz. Önce tadını sevmedi alıp kullanacaksanız eğer biberonun kapağını açıp soğutun kokusu çıksın öyle verin.

Ya ben emin değilim ama benim bebişte de kakada mukus yüzü de kıpkırmızı oluyor aşırı huzursuzluk ve gaz var bunlar hep mama içtiğinde oluyor o yüzden şüpheleniyorum
D

Duygu Y.

23 Ocak 2026 19:55
Doktorumuz söyledi bize
D

Duygu Y.

23 Ocak 2026 19:55
Kakasında mukus yok fakat yüzü berbat halde
Ç

Çiğdem

23 Ocak 2026 19:57
Bazen her belirti olmak zorunda değilmiş biri bile yetiyormuş. Siz süt ve süt ürünlerini kesin diyet yapın yalnız dikkat edin her paketli ürünün içinde süt ürünü var çok az yeseniz bile etki ediyor gaza ve huzursuzluğa. Hiperlaktasyon varsa o da gaz ve huzursuzluk yapar
B

Betül ..

23 Ocak 2026 20:02

Çiğdem

Bazen her belirti olmak zorunda değilmiş biri bile yetiyormuş. Siz süt ve süt ürünlerini kesin diyet yapın yalnız dikkat edin her paketli ürünün içinde süt ürünü var çok az yeseniz bile etki ediyor gaza ve huzursuzluğa. Hiperlaktasyon varsa o da gaz ve huzursuzluk yapar

Peki alerji testi yaptırsam mı yoksa direkt diyet yapıp süreci mi gözlesem? O ara mama olarak direkt alerji maması alsam sıkıntı olur mu ki? Çünkü sütüm yetmiyor ek mama takviyesi lazım
Ç

Çiğdem

23 Ocak 2026 20:06
Ben ilk aşama diyet yaptım gözlemledim ve geçti. Yani geçti ama diyete devam ediyorum.Genelde bu alerji 1 yaşına kadar bitiyormuş. Alerji testlerinde bazen çıkmıyormuş. Bu arada tahin de alerji yapabiliyormuş. Benim tavsiyem 3 hafta diyet yapıp gözlemleyin gazı huzursuzluğu devam ediyor mu duruma göre dr unuzla karar verin. Alerji mamasını alın çünkü diğer mamalar hep inek sütlü ya da keçi bazlı.biraz pahalı diğer mamalara göre ama ne yapalım. Bol su için su sütü arttırıyor.
B

Betül ..

23 Ocak 2026 20:33

Çiğdem

Ben ilk aşama diyet yaptım gözlemledim ve geçti. Yani geçti ama diyete devam ediyorum.Genelde bu alerji 1 yaşına kadar bitiyormuş. Alerji testlerinde bazen çıkmıyormuş. Bu arada tahin de alerji yapabiliyormuş. Benim tavsiyem 3 hafta diyet yapıp gözlemleyin gazı huzursuzluğu devam ediyor mu duruma göre dr unuzla karar verin. Alerji mamasını alın çünkü diğer mamalar hep inek sütlü ya da keçi bazlı.biraz pahalı diğer mamalara göre ama ne yapalım. Bol su için su sütü arttırıyor.

Peki diyelim alerjisi yok ama yine de alerji maması kullansa bir sakıncası olmaz dimi?
B

Betül ..

23 Ocak 2026 20:34
Dediğiniz gibi yapıcam bakalım inşaAllah işe yarar en azından biraz rahat eder yavrum
B

Betül ..

23 Ocak 2026 20:54
Bir de o mamayı nereden temin ediyorsunuz internete baktım da pek yok gibi
Ç

Çiğdem

31 Ocak 2026 21:50
Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Biz eczaneden aldık mamayı.
Aslı Z.

Aslı Z.

1 Şubat 2026 05:31

Çiğdem

Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Biz eczaneden aldık mamayı.

Merhabalar, doktorunuz reçete ederse ücretsiz alabiliyorsunuz eczaneden.Bizimde alerjik mama alerjik olduğu için reçete etti bebeğinizin sigortası var ise sigorta karşılıyor
İ

İbrahim

2 Şubat 2026 01:20
Biz baby goat kullanıyoruz bebeğimiz 9 aylık oldu koklayınca ağır koku var diyolar da niye koklayalım yani bebek gayet iyi içiyor kilosu da yerinde palm yağı yok keçi sütlü yerli o yüzden tercih ettik sorun yaşamadık
D

Duygu Y.

2 Şubat 2026 14:20
Teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir