İnek Sütü Verilmesi

259 görüntüleme
N

Nesibe İ. ..

6 Mayıs 2026 08:44
1 yaşında kız bebeğim var. İşe başladığım için sıvı alımına yeteri kadar dikkat edemedim. Emzirme de eskisi kadar olmayınca sütüm çok azaldı. Bebeğim hiçbir zaman mama içemedi, farklı markaların mamasını denedik ama içmiyor. Sütüm de azaldığı için inek sütü versem zararı olur mu?
D

D ..

6 Mayıs 2026 09:01
E

Emine K.

6 Mayıs 2026 09:28
İnek sütünün bir faydası olmadığını söylüyor Instagramda hastalanmayan çocuk sayfasını takip ederseniz Melike hanım sıvı alımını farklı içeceklerle karşılayabilirsiniz
N

Nesibe İ. ..

6 Mayıs 2026 09:37
Emine Kb
İnek sütünün bir faydası olmadığını söylüyor Instagramda hastalanmayan çocuk sayfasını takip ederseniz Melike hanım sıvı alımını farklı içeceklerle karşılayabilirsiniz
Teşekkür ederim yanıtladiginiz için.

Farklı içecekten kastettiğiniz nedir?
E

Emine K.

6 Mayıs 2026 09:39
11 aylık benim de bebeğim karadut özü sulandırıp veriyorum kefir veriyorum normal ayran veriyorum sütü fermente olarak veriyorum yani
S

Sultan ..

6 Mayıs 2026 11:36
Ben inek sütünün yararlı olmadığına inanmıyorum prof dr Ferhat çekmez i dinleyin instagramdan lütfen, yıllardır mucizevi besin olarak bildiğimiz sut nasil bir anda kotulenmeye başlar? Kuranda dahi geciyor süt. 1 yaşından sonra verilebilir ben bebegime vereceğim 1 yaşından sonra, ama tabi doğal inek sütü olmasına özen gösterin marketteki paket sutlerin çoğu süt tozu
G

Gizem

Premium Üye
6 Mayıs 2026 11:48
Osman Bey in bu konuda detaylı bir videosu vardı linkini bırakıyorum.

https://youtu.be/cFRMD_WQtCw?si=g4k_2y9PcZZ7YvDV

Genel olarak yayınlarında da 18 ay itibariyle başlanabileceğini söylüyordu diye hatırlıyorum.
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 12:21
Süt faydasız denmiyor ki 😅 doktorlar sadece bebeğin beslenmesinde anne sütü ya da formül mamanın yerini tutmayacağını belirtiyor. Ak ile karayı karıştırmaya gerek yok gerçekten bu anlamda.

Çocuğunıza tatması için verebileceğiniz ancak ana besin öğesi olarak kullanamayacağınız bir besin. Bu şuna benziyor çocuğum anne sütü ya da formül mama almıyor onun yerine bebeğime yumurta vereyim her gün aynı şey mi böyle yazınca mesela?

Süt tüketebilir bebeğiniz, 1 yaşına kadar yasak olan tek besin bal. Ama lütfen sütten ne beklediğinize karar verin
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 12:25
Bu arada şunu da belirtmek isterim, İslamiyet üzerinden belirti verildiği için Müslümanlıkta süt anne kavramı vardır, anne bebeğini emzirmek zorunda değildir der çünkü. Ama bebeğinize hayvan sütü verin demez, ona yine insandan bir anne süt versin der 😅 yani bilgiyi bilmek ile o bilgiyi işlemek arasında da fark var.
E

Elif A.

7 Mayıs 2026 09:50
Ama eskinin sütü yok ki yemler hep ilaçlı hayvanın sütü artsın diye ilaçlı yem yiyor ki eskiden sütü içilen inekler bu kadar iyi olmazmış annemler öyle diyor
E

Elif A.

7 Mayıs 2026 09:54
Elif Aydın
Ama eskinin sütü yok ki yemler hep ilaçlı hayvanın sütü artsın diye ilaçlı yem yiyor ki eskiden sütü içilen inekler bu kadar iyi olmazmış annemler öyle diyor
Kara sığırlar varmış ufak hayvanlar onların sütüde az ama yağlı olurmuş sonra yurtdışından 500 kiloluk hayvanlar gelmiş bizde onların sütünü içiyoruz işte
S

Sultan ..

7 Mayıs 2026 21:17
Afranur Keskin
Bu arada şunu da belirtmek isterim, İslamiyet üzerinden belirti verildiği için Müslümanlıkta süt anne kavramı vardır, anne bebeğini emzirmek zorunda değildir der çünkü. Ama bebeğinize hayvan sütü verin demez, ona yine insandan bir anne süt versin der 😅 yani bilgiyi bilmek ile o bilgiyi işlemek arasında da fark var.
Sütün yararlı olmadığı yukarıda yazılmış ona istinaden oyle cevapladım okursanız görürsünüz, emzirme konusunu da süt anneyi de biliyorum , nahl suresi [66.ayete](66.ayete) bakarsanız hayvan sütünden söz ediyor, nitekim Kuranda geçen tek besin süt de değil ama adı geçen besinlerin ne kadar sifa oldugunu biliyoruz, yani bilgiyi hem biliyor hem işliyorum üslubunuz hoş olmamış kusura bakmayın
S

Sultan ..

7 Mayıs 2026 21:20
Ayrica bebegim 1 yasindayken ona günde 1 litre süt içirmeyi düşünüyorum falan demedim dikkat ederseniz, ölçülü sekilde vermeyi düşünüyorum zaten
A

Alya

7 Mayıs 2026 23:01
Bizde 1 yaş kontrolüne gittik dün emmesinin azaldığını söyledim emebildiği kadar emsin dedi ama bittiğini düşünüyorsan devam sütü kullan dedi bu mamaların yanında oluyor devam sütleri bi onlara bak istersen canım mamayı içmemiş ama belki onu içer
N

Nesibe İ. ..

7 Mayıs 2026 23:03
Alya
Bizde 1 yaş kontrolüne gittik dün emmesinin azaldığını söyledim emebildiği kadar emsin dedi ama bittiğini düşünüyorsan devam sütü kullan dedi bu mamaların yanında oluyor devam sütleri bi onlara bak istersen canım mamayı içmemiş ama belki onu içer
Teşekkür ederim 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir