İnek Sütü Protetin Alerjisi

116 görüntüleme
İ

İrem G. K.

28 Kasım 2025 20:25
4 aylıkken kanlı kaka görülmesi üzerine alerjisi olduğu ortaya çıktı, kan testinde de pozitif çıktı ve diyete başladım.8 aylık artık bem diyeti açtım ancak kendisine verdiğimde, kızarıklık, yüzde şişik, boyun ve kasıkta kırmızılık, kusma, zor nefes:(, en sonda isilik döktü. Kusmayla zaten acile gittik hava verildi, prednol ve alerset ile tekrarlama ihtimali ve anaflaktik şok olarak değerlendirilmesi üzerine adrenalin yapıldı 8 saat hastanede bekledik. Tekrar denemeye korkuyorum ama bebebeğimin kalsiyum almasını da önemsiyorum ne yapmalıyım
B

Buket ..

28 Kasım 2025 20:48
Doktorlar 1 yaşına kadar verilmesini önermiyor. Bende diyet yapıyorum diyetimi açalı 3 gün oldu suana kadar sorun olmadı ama aşamalı gitmek gerekiyor önce anne tamamen süt ürünlerine geçecek emdiginde sıkıntı olmuyorsa 1 yaşında bebeğe de kademeli verilecek kalsiyum ve diğer şeyler içinde mutlaka doktorla ilerleyin çok geçmiş olsun
Aysun T. .

Aysun T. ..

28 Kasım 2025 20:54
Benim kızımda alerjikti bağırsak tepkili bizim kanda çıkmadı ıbende 4 ayında yaptırdım ben diyet yaptım ek gıda da şüphelendiğim besinleri vermedim yani diyeti kendiniz neden açtınız ki bir alerji doktoruyla ilerleseniz daha iyi olur deri testi yapılsın duruma göre açarsınız emzirme varsa siz yerseniz bebekteki tepkiye bakarsınız umarım sizde hemen atlatırsınız herşeyden yer bebeğiniz 🌸
Z

Zeynep K.

28 Kasım 2025 21:32
Benim kızımda 11 aylık ben 1 aydır yiyorum diyeti açtım ama kızımda hiç denemedim korkuyorum çünkü . Bir ay daha sabredicem sonrasında doktor ne derse ona göre hareket edicez bakalım ama kızımın cildine dokunduğumda kızarıyor ama ben yediğimdeki oluşan kızarıklık yok
İ

İrem G. K.

29 Kasım 2025 07:36
Arkadaslar siz hangi doktorlarla ilerliyorsunuz bilmiyorum ancak tabi ki doktorumuz var piramide göre açtım ben 150 derece fırınlanmıs ürünle basladım sorun olmadı. Bebeklere de ara ara denenmesini öneriyorlar uzun süre maruz kalmasını engellemek tolere etmesini sağlamak için bu nedenle ona da denedik ancak ciddi bir tepki verdi
B

Buket ..

29 Kasım 2025 11:30
Doktorların görüşleri de farklı bu konuda. Bana kesinlikle 1 yaşına kadar doğrudan vermemem gerektiğini söylemişti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir