İnek Sütü Proteini Alerjisi
361 görüntüleme
S
Sabiha
7 Temmuz 2026 08:50
Bebeğin de bu alerji şüphesi olan var mı henüz çok küçük olduğu için bize test yapılmadı fakat ben süt ürünleri diyeti yapıyorum diyeti yapan var mı ne zamana kadar devam ediyor acaba alıştıılabiliyor mu

Ebru G. ..
7 Temmuz 2026 09:12
Hocam 6. aya kadar yapılıyor sonra yavaş yavaş doktor eşliğinde actiriliyor
C
Cansu I.
7 Temmuz 2026 09:14
bebeğim 3 ay 21 günlük şuan, biz 25 günlükken kakada kan ile farkettik o günden beri bende süt ürünleri diyeti yapıyorum kan hiç olmadı ama kakası hep sümüksü ve kilo alımı çok çok yavaş o yüzden artık yumurta dana eti tahin kuruyemişleri de diyet listeme ekledik. Çok küçük bebeklerde test doğru sonuç vermiyomuş ama doktorumuz 4. Ayda bi deneyebiliriz testi dedi onu bekliyoruz bizde daha hiç diyet açma yapmadık
M
Melike A.
7 Temmuz 2026 13:10
Biz yaptık 4 buçuk aylıkken süt alerjisi çıktı 6aylik olucaz hala mukuslu kaka devam ediyor mama desteğiyle kilo alımına destek oluyoruz
T
Tuğçe Ü.
7 Temmuz 2026 13:24
3 ay 19 günlük bebeğim. Kakada kan ve mukus vardı bizde de sadece süt ve ürünleri diyeti yapıyorum . Alerji testi yapıldı negatif çıktı. Kilo alımı bizde de yavaş olduğu için alerjik mama takviyesi veriyorum hoş içmiyor genelde

Ebru G. ..
8 Temmuz 2026 20:06
3 ay 19 günlük bebeğim. Kakada kan ve mukus vardı bizde de sadece süt ve ürünleri diyeti yapıyorum . Alerji testi yapıldı negatif çıktı. Kilo alımı bizde de yavaş olduğu için alerjik mama takviyesi veriyorum hoş içmiyor genelde
T
Tuğçe Ü.
8 Temmuz 2026 22:24
2 aydan 3. Aya kadar 410 gram almıştı sadece
G
Gizem
8 Temmuz 2026 22:26
Bizde süt ve süt ürünleri diyeti yaptık aptamil mamaya geçtik alerjik olan fakat işler daha kötüye gitti mukus arttı bebek daha hızursuz oldu kesinlikle diyete çok dikkat ediyordum sorunun mama da olduğunu anlamadım mamayı bıraktıktan sonra normal mamaya geçince herşey yoluna girdi çok şükür bir sorunumuz kalmadı
E
Esma H. E.
8 Temmuz 2026 22:27
Benim bebeğim de 3 aylık sadece mukuslu kaka şikayetimiz var doktor en az 15 gün diyet deneyelim dedi başlangıç olarak ama hiç bir fark olmadı onun dışında bir problem yok ama her kaka da mukus devam ediyor
M
Melike A.
9 Temmuz 2026 13:15
Bizde süt ve süt ürünleri diyeti yaptık aptamil mamaya geçtik alerjik olan fakat işler daha kötüye gitti mukus arttı bebek daha hızursuz oldu kesinlikle diyete çok dikkat ediyordum sorunun mama da olduğunu anlamadım mamayı bıraktıktan sonra normal mamaya geçince herşey yoluna girdi çok şükür bir sorunumuz kalmadı
S
Sabiha
10 Temmuz 2026 11:56
Osman hocanın bununla ilgili videosu var süt alerjisi olan bebeklerde keçi sütlü mamalar da alerjik mamalarda da süt proteini var sanırım o yüzden hidrolize mama yazılıyormuş raporlanırsa ücretsiz alınıyormuş.
B
Berfin ..
11 Temmuz 2026 17:05
Benim bebeğimde 4 aylık 3. Ayında huzursuzluk ve mukuslu kaka nedeniyle diyete başlamıştım diyette hiç kaçak olmamasına rağmen son hafta köpüklü mukuslu kaka ve gaita testinde gizli kan bulundu muhtemelen başka birşeyler eklenmiş olabilir dedi doktorumuz şuan alerji testleri yapıldı sonuç bekliyoruz ama kaka durumu aynı sütümde azalmaya başladı sağımla besliyorum mama eklemek durumundayım ama reflüsüde olduğu için ne mama verirler bilmiyorum. Diyeti bu hafta açtılar ama allerji doktoru kekin içindeki süt ürünü gibi yoğurt peynir tüketebilirsin direkt süt içme dedi o şekilde yapıyorum ama çoğu kişi yavaş yavaş başlamış bana bu şekilde hassasiyet belirtmediler
Ayrıca allerji doktorumuz diyetin çok uzun sürmüş normalde 2 hafta diyet sonra açıyoruz dedi daha uzun sürenler varmış anlamadım hangisi doğru
Ayrıca allerji doktorumuz diyetin çok uzun sürmüş normalde 2 hafta diyet sonra açıyoruz dedi daha uzun sürenler varmış anlamadım hangisi doğru
M
Merve
14 Temmuz 2026 16:20
Benim bebeğimde 4 aylık 3. Ayında huzursuzluk ve mukuslu kaka nedeniyle diyete başlamıştım diyette hiç kaçak olmamasına rağmen son hafta köpüklü mukuslu kaka ve gaita testinde gizli kan bulundu muhtemelen başka birşeyler eklenmiş olabilir dedi doktorumuz şuan alerji testleri yapıldı sonuç bekliyoruz ama kaka durumu aynı sütümde azalmaya başladı sağımla besliyorum mama eklemek durumundayım ama reflüsüde olduğu için ne mama verirler bilmiyorum. Diyeti bu hafta açtılar ama allerji doktoru kekin içindeki süt ürünü gibi yoğurt peynir tüketebilirsin direkt süt içme dedi o şekilde yapıyorum ama çoğu kişi yavaş yavaş başlamış bana bu şekilde hassasiyet belirtmediler
B
Berfin ..
14 Temmuz 2026 16:59
merhaba. benm bebegm de 4 aylik. kakasi uzun zamsndir mukuslu. hzursuzluk sizde genel mi? gunduzleri iyi aksam aglama krizleri devam edykr. ben de alerjiden supheleniyorm ama hcbi doktor ilgilenmyor devlette
S
Selin U.
14 Temmuz 2026 17:42
uyku öncesi aşırı bir huysuzluk vardı diyet ile rahatladı ama bugün alerji testi sonucumuz çıktı hiçbir ürüne allerjisi yok yani bu bir gecişte olabilir mi acaba. İnstagramda bir annede 3-4 aylık iken mukuslu kakaya bir doktor bu aylarda sindirim değiştiği için normal demiş mesela hangi şehirdesiniz ben İzmir 9 Eylül üniversite hastanesi Allerji bölümüne götürdüm gayet ilgililer hocalarına danışıp o şekilde yorumladılar
B
Berfin ..
14 Temmuz 2026 17:44
Bebeğimin alerjisi 25 günlükken fark edildi. Kesin var eminim uzun zamandır diyet yapıyorum 5,5 aylık bebeğim. 4 aylıkken kan ve deri testi yaptırdım her şey negatif testte çıkmadı. Küçük oldukları için yanılma payı oluyor. Testte çıkmadı diye yok diyemiyoruz maalesef deneyip gözlemlemek gerekiyor
S
Selin U.
14 Temmuz 2026 18:06
Evet mesela diyeti bıraktığımdan beri kaka yapmadı anlamıyorum başka birşeyden dolayıda olabilir anne sütüyle besliyorum ama sütüm azaldı bu durumda mamaya geçmekte çok zor ek olarak zaten reflüsü var bizde de durumlar çok berrak değil açıkcası allerji doktorumuzla sonuçları görüşmedik henüz
Yükleniyor...