İnek Sütü Alerjisi

80 görüntüleme
Sedef C. .

Sedef C. ..

31 Mayıs 2026 22:20
Bebeğim 2 aylık 1.5 aylıkken kan testi verdik inek sütü kanda çıkmadı küçük olduğu için

Kakasında kan ve mukus vardı

Yaklaşık 20 gündür süt ve süt ürünleri tüketmiyorum kan şu anlık yok ama mukus hala devam ediyor neden devam ediyor bilem var mı?

5 aylıkken tekrar kontrol var
Sibel Y.

Sibel Y.

31 Mayıs 2026 22:34
Sütün yanında yumurta alerjisi de olabilir,biz her ikisini de kestik bir ay boyunca düzelme oldu bilginize 🙂bir de kaçak olmasın diyetinizde bilmeden süt ürünü olan içeriğinde bir şey yiyor olabilirsiniz 🙂
Sedef C. .

Sedef C. ..

31 Mayıs 2026 22:36
Aldığım ya da kullandığım herşeyin içeriğine bakıyorum artık

Yumurta da tüketmemeye başladım
Sibel Y.

Sibel Y.

31 Mayıs 2026 22:42
Bazı günler sadece belli besinleri tükettiğim oldu alerjisini tespit etmek için mesela gün içinde sütü yumurtayı kestiniz gene gürültülü kaka mı yapıyor yada ishal gibi mi emin olun gene yediğiniz bir şey ona dokunuyor oluyor 🙂
Y

Yagmur

31 Mayıs 2026 22:45
kan ve mukusun geçmesi biraz zaman alıyor. Paketli hiç bir gıda tüketmemenizi tavsiye ederim. Diyetim başarıyla deva ederken birden kan geri gelmişti. Hafta sonları yediğimiz bir ekmeği fazla yemiştim o dönem,meğer ekmeğin içinde süt varmış.
Z

Zeynep Ö.

31 Mayıs 2026 23:03
Bizimde bir aylıkken süt alerjisiyle başlayan diyetimiz oldu. Bebeğimin hem bagirsak hem cilt tepkimeli. Süt diyeti yapmama rağmen geçmeyince yumurta ekledik daha sonra sütle çapraz reaksiyona girmesi sebebiyle dana eti, yumurta ile çapraz reaksiyondan dolayı tavuk eti ekledik. Bunun dışında kendi gözlemimle kabuklu yemişler ve tahini de kestim. Dördüncü ay ve beşinci ayda deri ve kan testleri yapıldı. İlk deri de sadece Antep fıstığı tepki gösterdi ama ne diğer besinler ne de kan da bir şey çıkmadı. 2 yaşdan önce alerji testleri çok da doğru sonuç vermiyormuş meğerse. Bugün çoğu şeyi tüketmiyorum ama hala cildinde döküntüler ve gürültülü mukuslu kakasi devam ediyor. Alerji öyle bir şey ki ne kadar dikkat edilirse edilsin bir şekilde bu durumlar devam edebiliyor. Doktorumuz en son anne sütünü keselim mama ve ek gıda ile devam edelim dedi ama ben yavaş yavaş alerjisi olan besinleri tüketip bagirsaklari guclendirmeyi deneyeceğim ( birçok doktorun tavsiyesi sonucu)
Z

Zeynep Ö.

31 Mayıs 2026 23:05
Bir de vücudun alerjen besinleri atması iki üç haftayı bulabiliyormuş doktor öyle söylemişti, bu yüzden mukusu devam ediyordur belki ya da farklı besinlere alerjisi vardır
Sedef C. .

Sedef C. ..

1 Haziran 2026 01:15
Kestiremiyorum ki neye alerjisi var ne yiyeceğimi de şaşırdım domates salatalık zeytin ekmek yiyorum sadece
Sedef C. .

Sedef C. ..

1 Haziran 2026 01:16
Ekmekten olduğunu varsayıyorum artık beyaz ekmekte süt olur mu bilemiyorum ama gürültülü kaka devam ediyor

Ne yiyim ne yapayım bilemiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir