İnek Sütü

435 görüntüleme
M

Muhterem N. Y. ..

28 Nisan 2026 19:59
image

6 aylık bebeğim bugünkarın ağrısı ile gelen gaita çıkışı sonrası gaitasinda hafif kırmızılıklar gördüm. İkinci bir gaitada da böyleydi. Diğer iki çocuğum da inek sütü alerjisi ile diyet yaptım fakat onlar da 3 aylıkken çıkmıştı. 6 aylık olması dolayısıyla acaba inek sütü alerjisi midir yoksa farklı bir şey midir diye düşünüyorum. İlk defa oldu gaitada kan bugün. Normalden biraz daha huzursuz ancak başka bir hastalık belirtisi yok. Yalnızca anne sütü alıyor henüz ek gıdaya başlamadı.
R

Rabia

28 Nisan 2026 20:12
Fazla ön süt alımından dolayı da olabilir laktoz intoleransı da düşünülebilir yani. Dışkıda kan süt alerjisi için net sonucu göstermiyor
B

Beril T.

1 Mayıs 2026 00:00
Rabia
Fazla ön süt alımından dolayı da olabilir laktoz intoleransı da düşünülebilir yani. Dışkıda kan süt alerjisi için net sonucu göstermiyor
peki böyle bir durumda ne yapılıyor?
D

Duygu B. B.

Premium Üye
2 Mayıs 2026 20:27
Bence de ilk iki gaitasında azıcık vardı sonra acile gittik eve döndüğümüzde epey kanlı gaitalar gördüm. İyi yani dışkıyla birlikte çıkıyor ama dışkının içeriğinde değil. Yani bir bağırsak kanaması vs değildi. Ultrason ve direk batın grafisi çekildi invajinasyon riskini dışlamak için, filmleri temiz çıktı. Kanda enfeksiyon çıkmadı. Doktor dedi ki deneyelim 1 hafta süt ürünlerini kes, tıbbi amaçlı bir mama başlandı. Birkaç gün içinde kanlı gaita kesildi. Hâlâ biraz ishal ve mukus var ama en azından daha iyi. Gaz sorunu da büyük oranda çözüldü. Sizin de şimdi kan sonuçlarını ya da filmlerini bilmeden süt alerjisidir demek doğru olmaz. Yine de madem ki sadece anne sütü alıyor süt ürünlerini kesip 2 3 gün gözlemleyebilirsiniz.
R

Rabia

3 Mayıs 2026 22:22
Beril Talay
peki böyle bir durumda ne yapılıyor?
Tam bilemiyorum ama doktorumuz onun için bir damla vermişti.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir