İnek Sütü
86 görüntüleme
N
Nejla U. ..
22 Haziran 2025 18:15
Kızım bir buçuk yaşında ben 20 haftalık hamileyim. Mecburen sütten kesmek zorunda kaldım ek gıdayla pek arası yok, çok yiyen bir bebek değil. Ben de gece yatmadan önce bir biberon inek sütü veriyorum. Bazıları hiç önermiyor bende fazla vermememekle beraber günde bir defa veriyorum çevremdekiler iyi değil falan diyorlar muhakkak hepiniz veya bazılarıniz vermiştir bir sıkıntı yaşayan var mı?

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
23 Haziran 2025 12:59
Nejla hanim 1,5 yaş sonrası inek sütü ölçülü verildiğinde genelde sorun olmaz. Ancak fazla tüketildiğinde demir eksikliğine ve iştah azalmasına neden olabilir. Günde bir kez sınırlı vermeniz mantıklı ama ek gıdaya ilgiyi artırmak için süt miktarını biraz daha azaltmak işe yarayabilir🤗
N
Nejla U. ..
23 Haziran 2025 13:03
Teşekkür ederim😊 bende günde bir defa veriyorum uyumasına bir saat yada yarın saat kala onun dışında ek gıda ağırlıkli gitmeye çalışıyoruz.
N
Nejla U. ..
23 Haziran 2025 13:05
Etrafımda o kadar saçma sapan şeyler duydum ki bu konuyla alakalı ne düşüneceğimi bilemez oldum.
N
Nazlı N.
23 Haziran 2025 13:06
Esra hanım inek sütünü emziren bir anne tukettiginde bebeğe yan etkisi olur mu

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
23 Haziran 2025 13:16
Genellikle annelerin sütle aldığı inek sütü proteinleri bebeğe geçer. Ancak bebeğinizin alerjisi veya intoleransi varsa bu küçük miktarlarda bile alınsa gaz, huzursuzluk, döküntü gibi belirtiler olabilir. Bu tür belirtiler yoksa tüketebilirsiniz 🤗