İmmün Yetmezlik

99 görüntüleme
G

Gülcan A. ..

17 Haziran 2025 09:07
Bebeğim 6 aylık immün yetmezlik tanısı aldı. 35 haftalık prematüre doğdu. İvik tedavisi öneriliyor. Henüz başlamadı. Bu şekilde olan hikayesini nasıl bir yol izlediğini paylaşabilir mi
F

Fatma A.

20 Haziran 2025 20:37
Nasıl anlaşıldı bu durum hangi değerlerine baktılar??
S

Sibel T.

25 Haziran 2025 21:38
Kızım 16 aylık İvig tedavisi görüyoruz
S

Sibel T.

25 Haziran 2025 21:48
Kızım bir aylıkken ağIndan ve burnundan fışkırarak kusuyordu ilk başta Reflüden şüphelendik ama bişeyler hissetmiştim karnından o kadar çok sesler geliyordu ki sütüm çoktu ona rağmen kilo alamıyordu hep bi sınırdaydı. (Doğum kilosu 3.5) ikinci ayda kanlı kakalarımız başladı ve alerji sürecine girdik eliminasyon diyeti yaptığım halde kanlı kakalar hiç geçmedi bu sürede alerji ve immünoloji bölümünde çeşitli testler yapıldı daha çok kanlı kakadan dolayı alerji üzerinde durduk ilk başlarda. Kızım evet iki aylıkken bile hasta olmuştu ama hiç hastane yatışımız olmamıştı bn evde serum fizyolojikle buhar vererek süreci atlatıyordum. Testlerde igg değermiz çok düşüktü 126 ama hiç hastane yatışı ve ağır olmadığı için takip edelim dendi bunsürede ek gıda süreci başladı ve ek gıdayla birlikte kanlı kakalar bi anda geçti. Herşey iyi giderke ağustos sonunda kızım domuz gribine yakalandı ve karnında çekilme olunca hastaneye yattık üç gece dört gündüz yattık. Bir ay geçti bu sefer adenovirüs olduk hastane yatışımız olmadı ama çok kolay atlatmadık tam bir ay sürdü horlama ağzı açık uyuma hırıltı bir ay sürdü ama onu da atlattık . İmmünoloji bölümüne durumu anlattık önümüz kış ve değer hiç yükselmediği aksine bir tık daha düştüğü için İvig verilmesine karar verildi. Kasım ayından beri alıyoruz 6 saat sürüyor ve damar yolundan veriliyor . Bu süreçte yine hasta olduk ama ayakta atlattı hatta ben ve eşim çok ağır atlattık ama kızımız daha kolay atlattı
S

Sibel T.

25 Haziran 2025 21:51
Değerimiz şu an 600 lerde sekizyüzlerde sabit kalırsa tedavi bitecek sadece takip edilecek şifa olsun inşallah tüm bebeklere ve geçici bir süreç olsun 🙏
S

Sibel T.

25 Haziran 2025 21:55
Aklıma gelmişken çok hırıltı oluyordu uyurken onu çok rahatsız ederdi immünoloji bölümündeki doktorlarımız bağışıklık zayıf olduğu için vücudu kendini o şekilde savunma mekanizması geliştiriyor demişti be gerçekten üçüncü dozda bizim hırıltmız kayboldu. Hastalık dönemlerinde evet burnu tıkalı olduğu zamanlarda oluyor günlükte yok artık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir