İlk Uçak Yolculuğu

72 görüntüleme
S

Sevim D.

22 Ağustos 2025 19:12
6 aylık bebeğimle ilk defa uçak yolculuğu yapacağım. Yaklaşık 1.5 saatlik. Uçağın iniş ve kalkışlarında beslemek gerekiyormuş kulakta basınç olmaması için ama mama olayını nasıl yapacağız? İnişte uyuyorsa bile uyandırmak gerekir mi mesela beslemek için? Kalkışta hazırlasam inişe kadar bozulur mu tekrar mı hazırlamam gerekir ? Termosla su almaya müsade ediyorlar mı? Veya hostesten isteyebiliyor muyuz? Bebek kemeri takılıyken rahat hareket edilebiliyor mu? Çantamızı üst bagaja değil de yanımıza alabiliyor muyuz? Ay çok tedirginim. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardım olabilirse çok sevinirim. Başka dikkat etmem gereken şeyler varsa vs.
D

Dilek A.

22 Ağustos 2025 19:25
Ben 1 aylık bebeğimle yaptım.kalkarken emzirdjm ama inerken uyuyordu sorun olmadi.kemer çok geniş çocuğu sarmıyor bile hatta özellikle tutmak zorundasınız 2 yasinsaki bebege bile bol geliyor.6 aylık bebek sorun çıkarmaz.2 yaşındaki oğlumda da yapmıştım o izin vermemişti tutmak zor olmuştu sıcak su isteyebilirsiniz bence soğuk su veriyorlar zaten termosunuza da doldurabilirsiniz bazen görevliler suyu dokturuyorlar bazen karışmıyorlar soylemezseniz sorun olmaz bence meyve purelerinden ikram ediyorlar bebeğinize yedirmek için markette satılan kavanozlarda.Istediginiz bagaji çantayı yanına alabilirsiniz 8 kg geçmemek şartıyla valiz bile alan var yanına sonra valiz beklememek için.En sevdiği oyuncağı alın yanına sıkılmasın. Ben büyük oğlumla hep bindim küçük oğlumla ilk kez hepsi de çok rahat geçti.
S

Sevim D.

22 Ağustos 2025 19:29
Peki cam kenarı mı yoksa koridor tarafı mı daha konforlu olur siz nasıl tercih etmiştiniz?
B

Beyza G.

22 Ağustos 2025 19:44
Bugün Yenidoğan bebeğimle seyahat ettim. Biberona sadece mamasını ekledim ve uçağa en son bindim binerken kabin görevlisinden sıcak su istedim benim için çok kolay oldu. Yanlış bilgilendirmek istemem ama bebeğiniz mama istemezse emzikte verebilirsiniz diye biliyorum. Cam kenarı seyahat ettim bundan da memnun kaldım.
S

Sevim D.

22 Ağustos 2025 19:47
Teşekkürler, benim kız biraz fazla hareketli de umarım hazırlarken falan zapt edebilirim 😅
A

Ayşe N. C.

22 Ağustos 2025 20:07
Bebeğin olduğun için seni cam kenarına verirler zaten hostes den sıcak su alabilirsin uyanıksa emzir ağlamaz uyuyorsa elleme hissetmiyor bile emzikde verebilirsin mama da hemen bozulmaz zaten çantayı da yanına alabilirsinkemer de çok rahat kullanırsın tedirgin olma bebeğin usluysa bir şey olmaz zaten kaç saatlik yoll
E

Esma K.

22 Ağustos 2025 22:23
Ben iki aylıkken bebeğimle 2 saatlık uçuş yaptım.Yanıma ılık su hazırlayıp termosa koydum ve anne bebek çantasının içine aldım hostesler bu durumu saygıyla anlayışla karşıladılar iniş ve kalkış esnasında basınç olmaması adına hafif dürtüp mamasını mutlaka içirmeye çalıştım içmek istemediği yerde uykuusna emzikle devam etmesi için emziği verdim gayet güzel bi uçuş geçirdik umarım sizin de öyle olur.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir