İlk Olarak Ne ile Başladınız Ek Gıda 5 Buçuk Aylık

241 görüntüleme
S

Sibel A.

12 Aralık 2025 20:13
Merhabalar benim oğlum 5 buçuk aylık ek gıdaya başlayacağım dr 5 aylıkken başla dedi ama ben bekledim ilk olarak yoğurt vermeyi düşünüyordum ama şimdi Hipp markasının pirinçli bir ek gıdası var anne sütü ile onu verip 3 gün sonra sebzelere başlasam sonra yoğurt versem yoğurt alerjen oranı yüksek sanki olur Mu sizce hocalarım 😌 Hipp tahıl bazlı ek gıda diye geçiyor pirinçli normalde 4 aylıkken başlatılan bir gıda alıştırmak amaçlı versem ilk etapta olur mu
B

Buket ..

12 Aralık 2025 20:20
Genelde haslanmis sebzelerle başlatıyorlar dediğiniz öğünlere tadımlardan sonra başlarsınız
Ayşegül A.

Ayşegül A.

12 Aralık 2025 20:27
Geleneksel yöntem yoğurt ama ben haşlanmış havuçla(azıcık zeytinyağı karıştırıp başladım 3 gün kuralına uygun olarak zaten tadım yaptıracaksın 1. Gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3. Gün yemek kaşığı olacak şekilde vermiştim. Havuçtan sonra tatlı patates sonra kabak verdim. Sonra sırasıyla haşlanmış elma, armut, tatlı kabak ve muz verdim. Son olarak yoğurt verdim şimdi 6,5 aylık bahsettiğin hipp’in mamasını yeni yeni kullanıyorum yani onun için acele etme bağırsakları henüz yeterince olgunlaşmamış durumdadır kabızlık yaşayabilirsin
S

Sibel A.

12 Aralık 2025 20:28
Hmm tamam ozaman çok teşekkür ederim
T

Tuğba B. ..

12 Aralık 2025 21:35
İlk kabak,havuç,tatlı patates,avokadosonra meyveler verdim.sonra yoğurt,yumurta,ceviz,tahin
Ö

Özge T.

13 Aralık 2025 10:57
Yeşil kabak,havuç, yoğurt, tatlı patates, bal kabağı, pirinç, elma,armut, brokoli, ayva şeklinde gittim ben. 6 aylığız. 5.5 da başladık. Şu an brokoli ve tatlı patatesi karıştırıp veriyorum.haftaya cennet hurması deneyeceğim.ilk defa verdiğim besinlerde 3 gün kuralı uyguluyorum bazen 2 gün veriyorum çok alerjik bir besin değilse.
G

Gözde K.

15 Aralık 2025 10:05
3 gün kuralı artık uygulanmıyor diyo bi çok litaratür ve hekimler.. ben yoğurtta uyguladım sadece yarın sebzelere geçeceğim uygulamalı mıyım yani?
T

Tuğbanur S.

22 Aralık 2025 18:10
5 aylık bebeğime önce 3 gün kuralı ile havuç ardından tatlı patates ve bal kabağı verdim hepsine az zeytin yağ koydum 2 gün sonra meyve vereceğim biraz sebze biraz meyve şeklinde düşünüyorum
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

23 Aralık 2025 14:43
Merhaba; @Nazlı Güleç Baca ile konuya dair bir video çekmiştik, yönlendirici olacaktır🌺

https://www.instagram.com/reel/DQXHlljiB5f/?igsh=MXhqNTh6ZnVuNXAzdg==

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir