İlk Kez Süt Sağacağım Yardımcı Olur Musunuz

127 görüntüleme
S

Sinem ..

8 Aralık 2025 19:50
Merhabalar bebeğim 37 günlük saat başı emmek istiyor sütümün yetmediğine dair şüpheye düştüm o yüzden uzun uykuya geçmişken sütümü sağmak istiyorum ama hiçbir bilgim yok
Sağıp buzdolabına koyduktan sonra bebeğe vermeden önce sıcak suyla mı ısıtacağım kendi kendine mi ısınmasını bekleyeceğim
Buzdolabında kaç saat saklayabilirim
37 günlük bebeğin doyması için kaç ml vermeliyim
Bir kere biberonla süt versem hemen memeyi reddeder mi diye korkuyorum
Bilmem gereken başka önemli bir şey varsa yardımcı olursanız çok sevinirim:)
Afranur K.

Afranur K.

8 Aralık 2025 20:03
Sütü, süt sağma poşetleri ile ya da saklama biberonları ile buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Buzlukta da 6 aya kadar durabiliyor. Dolaptan çıkarttığınızda da 3-4 saat içinde tüketilmesi gerekir eğer bitmezse o sütü artık içiremezsiniz. Biberon kullanımı meme reddine sebep olabiliyor biz yaşamaya başlamıştık, erken dönemde biberonu bırakıp, enjektörler fingerfood yaptık. İsterseniz araştırıp bakın uygulayabilirseniz bence biberonun risklerini almadan beneğinizi doyurabilirsiniz.

Bebeğinizin doyduğunu da ml e göre ayarlamak yerine çıkarttığı çişli beze göre ayarlamalısınız. Tam bir 24 saatte 5-6 tane çişli bez çıkartması önemli.

Sütü benmari usulü, sıcak su ile ısıtmanız gerekiyor bu arada. Buzluktan sütü, buzdolabına indirerek çözdürmeniz gerekir. Buzdolabından çıkarttığınız sütü de bebeğin içeceği kadarını benmari usülü ılıtıp veriyoruz.
Merve .

Merve ..

8 Aralık 2025 20:07
Merhabalar lansinoh biberon kullanın ben öyle yapmıştım sütü sağıp dolaba koyduktan sonra o gün vermeseniz bile 3 gün içinde vermemiz gerekiyor sütü vermeniz gerekiyor , sütü dolaptan aldıktan sonra kaseye sıcağa yakın bir su hazırlayın biberınu içine koyun ısısını siz kontrol edin ve verin oda ısısında ki sütü 4 saatte verin diyorlar ama çok 4 saate bırakmayın bence 3 saatte vermeye çalışın odak sıcaklığı derecesi falan farklı olabilir riske iatmayın yine de
H

Hira N.

8 Aralık 2025 20:09
Merhaba, süt poşetleri var sağıp üzerine tarih yazarsanız daha iyi olur sizin için. Sütü buzlukta 3 ay saklayabilirsiniz. Buzdolabında 3 gün, dışarda 3 saat diye biliyorum. Buzluktan cikardiginiz sütü sıcak Su içine süt poşeti ile koyarsaniz açılacaktır zamanla sonra da biberona koyarsınız. Bazı bebekler biberon+ meme gitse bile memeyi reddetmezken bazı bebekler ise biberonu kesfedince hemen reddebilir. Bu bebekten bebeğe değişebilir o yüzden net bir şey diyemiyorum. Ama reddin sebebi memeden süt alırken zorlanması biberonda akışın hızlı olması ve bebeğe daha kolay gelmesi. Bu yüzden yavaş akışlı biberon başlığı tercih etmelisiniz. Philips aventin biberon basliklarinda numaralar var ordan yavaş akisliyi alırsanız red kısmını biraz olsun aşabilisiniz. Bebeğin doymasi için ne kadar vermem gerekiyor sorusuna gelecek olursak, bence deneye deneye gidin mesela ilk 60 verin sonra içmek istiyorsa 90 verin sonraki seferde bu şekilde kaç içtiğini cozebilirsiniz. Ama bence en önemlisi sütünüzü artırmaya çalışmak booo su içmeyi unutmayın yada süt artırıcı çayları deneyebilirsiniz ben günlük 1 fincan rezene çayı içtim
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

8 Aralık 2025 20:16
@Sinem Turgut hanım bebeğinizin kilo alımı güzelse emzirme sonrası huzurlu mutlu ise günlük çişli bez sayısı 4-5 bez üzeri ise bebeğiniz yeterince doyuyor demektir endişe etmenize gerek yok sağım yapmanıza ve ekstra vermenize gerek yok. Ekstra vermek gerekiyorsa buna doktor ya da emzirme danışmanının karar vermesi gerekir. Ayrıntılı bilgi ve destek almak isterseniz 05060389958 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
S

Sinem ..

8 Aralık 2025 20:53
Herkese çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir