İlk Gebelik ve 10 Dakika da Normal Doğum Hikayem :)
360 görüntüleme
S
Sena K.
1 Temmuz 2025 11:19
Merhabalar, 37. Haftama girdiğim gün doktor kontrolüm vardı. Doktorum alttan muayene ettiğinde 1-2 cm açıklığım olduğunu ve normal doğum için çatılarımın çok uygun olduğunu söylemişti. 3 gün sonra nişanım geldi hemen doktorumla iletişime geçtim ve sancılarım başlamadığı suyum gelmediği sürece bekleyeceğimizi söyledi. 38. Haftama girdiğim gün tekrar doktor kontrolüne gittim. Doktorum tekrardan alttan muayene etti ve biraz açtırmak için uğraştı. Açıklığımın 3 cm e ulaştığını ve eve gidip duş alıp yürüyüş yapmam gerektiğini ve bir kaç gün içerisinde doğumumun olacağını söyledi. Ben tabi o gün doğumumun gerçekleşeceğini hissettim. ☺️ Eşimle eve geri döndük fakat düzensiz bir şekilde sancılarım başlamıştı. İlk gebeliğim olduğu için sancının ne olduğunu ve nasıl takip etmem gerektiğini bilmiyordum. Doktorumla iletişime geçtiğimde 6 dk ya düştüğünde hastaneye gel yatışını yapalım demişti. Sancılarım düzensiz olduğundan ve hastaneye uzaklığımız 1 saat olduğundan eşime hastaneye gidip yakınlarında olalım dedim. Hastaneye gittik ebe kontrol etti 4 cm açıklığım olduğunu ve nst de düzensiz sancılarımın olduğunu söyledi. Doktorumu aradı, doktorum da ben ona suni sancı vermek istemiyorum eve gitsin demişti. Bunun için ona binlerce kez şükür ediyorum 🙏🏻. Tekrar eve geri geldiğimizde aradan 1-2 saat geçtikten sonra sancılarımın artık gerçek sancı olduğunu ve düzenli bir şekilde geldiğini hissettim. Sıcak suyun altında durdum, pilates topunda hareketler yaptım bunlar beni biraz sakinleştirmişti ama yinede dayanılamayacak gibi değildi. ☺️ 5 dk ya düştüğünde hastaneye gitmek için evden çıktık araba da sancılarım 3 dk ya düştü. Hastaneye vardığımız da benim tüm işlemlerim ve odam hazırdı çünkü ebeler bu gece beni beklediklerini söylediler 🥲 odamda yatışım yapıldıktan sonra tekrar nst bağlandı ve alttan muayene yapıldığında 8 cm açıklığım olduğu söylendi. Epidural istiyor musun diye sordular fakat ben çok kararsız kalmıştım, ebe de belki sana yetişmeyebilir kan sonucun çıkana kadar 2 saat geçecek demişti ve takılmadı. (İyi ki takılmamış diyorum). 10 cm açıklığa belki yarım saat sonra belki de 2 saat sonra ulaşacaksın dediler. Ama sancılarım artık çok şiddetlenmişti içimden dua ediyordum bir an önce açılsın da doğum gerçekleşsin diye. 🥹 Ebe doğumun gerçekleşmesi için suyumu patlattı ve yarım saat sonra doğumhaneye alındım. Doktorum gecenin bir yarısı apar topar yetişti. Tam 3 ıkınmada çok kolay bir şekilde doğumum oldu. Ben normal doğumdan çok korkan biriydim. Sezeryanın ne kadar ağır olduğunu da biliyordum ama sezeryan olsun diye de diretmedim. Çünkü biliyordum ki bebekler doğumunu kendileri seçerler😍 benim kızım da normal yolla gelmeyi istedi ama şimdi tekrar hamile kalsam normal doğurmak isterim. Doğumdan hemen sonra ayağa kalkmak çok güzel bir şey🙏🏻 dilerim ki benim gibi korkusu olan gebelere de güzel bir hikaye olsun. Umarım istediğiniz şekilde doğumunuz güzelce gerçekleşir ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız ❤️
H
Hazal A.
9 Temmuz 2025 07:01
Harika moral veren bir doğum hikayesi 😍 epidural alabilmek için kan sonucunu mu beklemek gerekiyor bunu bilmiyordum doğumumu yaparken mutlaka soracağım
S
Sena K.
9 Temmuz 2025 07:18
Çok teşekkürler 🥰 Umarım sizinde çok kolay bir doğumunuz olur 🙏🏻😇 evet 2 saat süresi varmış. Mesela bana zaten uygun değilmiş kan değerlerimde sıkıntı çıkmıştı iyi ki de takılmamış
Ö
Özgül Ö. K.
18 Temmuz 2025 10:55
Sena Hanım güzel bir doğum yaptığınıza çok sevindim. Size ve bebeğinize güzel ömürler diliyorum. Vajinal doğum için ekstra dikkat ettiğiniz bir şey oldu mu? Pilates, yoga tarzı. Ben de sizin gibi düşünüyorum bebeğim nasıl gelmek istiyorsa o şekilde gelsin diye. Tavsiye edebileceğiniz şeyler varsa söyler misiniz lütfen?