İlikli Kemik

463 görüntüleme
D

Dilan

13 Ağustos 2026 22:45
ilıkli kemikleri nasıl hazırlıyorsunuz fırında mı yoksa tencerede Az su ile mi ?
Fatma A. .

Fatma A. ..

13 Ağustos 2026 23:02
Ben tencereye kemiklerin üstünü örtecek kadar suyla koyup sabahtan kısık ateşe koyuyorum akşama kadar yavaş yavaş pişiyor. Arada kapağı açıp üstündeki kefi alıp atıyorum veya ilk kaynayınca o suyu döküp yeni suyla tekrar ocağa koyuyorum
O

Ozlem

13 Ağustos 2026 23:09
Bende tencerede yapıyorum üstünü az geçecek şekilde su ekliyorum
A

Aslı K.

18 Ağustos 2026 00:11
Bende tencere de üstünü geçecek kadar su ile 5 saat kadar kısık ateşte kaynattım. Soğuyup süzdükten sonra da burası maalesef ki çok içime sinmedi ama plastik bardaklarla yarımşar şekilde bardaklara bölüp buzluğa attım. 6.5 aylıktan itibaren de çorbalarına katmak için porsiyonladim şifa olsun bebeklerimize ❤️
D

Duygu Ç. ..

20 Ağustos 2026 10:25
Aslı Kaya
Bende tencere de üstünü geçecek kadar su ile 5 saat kadar kısık ateşte kaynattım. Soğuyup süzdükten sonra da burası maalesef ki çok içime sinmedi ama plastik bardaklarla yarımşar şekilde bardaklara bölüp buzluğa attım. 6.5 aylıktan itibaren de çorbalarına katmak için porsiyonladim şifa olsun bebeklerimize ❤️
Bir şey sorucam Dr önerdi mi peki sordunuz mu verebiliyor muyuz diye bizim Dr umuz 18 ayı bekleyin dedi de. Ama 17 aylık şu an vermeye başladık inşallah bir sorun çıkmaz
D

Duygu Ç. ..

20 Ağustos 2026 10:28
Kuzu ilik tercih edin. 1 gece önceden suya koyun sabah suyu boşaltın tekrar suya koyun 2 saat sonra tekrar suyu boşaltın suyun temiz olduğundan emin olun sonra tencereye alın üzerini bayağı geçecek şekilde su koyun içerisine defne yaprağı havuç koyabilirsiniz sonra da en kısık ateşte en az 8 saat pişirin
A

Ayşenur Y.

20 Ağustos 2026 18:20
6 aydan itibaren et yiyebiliyor bebekler diye biliyorum.

Ben kemikleri düdüklüde üstünü geçecek kadar su koyup 1 saat pişiriyorum.

Yedirdim bir sorun da olmadı. 18 ayı ilk defa duyuyorum.
A

Aslı K.

20 Ağustos 2026 18:30
Duygu Çetrefli
Bir şey sorucam Dr önerdi mi peki sordunuz mu verebiliyor muyuz diye bizim Dr umuz 18 ayı bekleyin dedi de. Ama 17 aylık şu an vermeye başladık inşallah bir sorun çıkmaz
Direk doktora sormadım çünkü 6.5 aylıkken kuzu kıymasi ile tanışacak ilik suyunun faydaları aşikar ve o kdr uzun süre beklememek gerekir bnce suyu için
A

Aslı K.

20 Ağustos 2026 18:31
Aslı Kaya
Direk doktora sormadım çünkü 6.5 aylıkken kuzu kıymasi ile tanışacak ilik suyunun faydaları aşikar ve o kdr uzun süre beklememek gerekir bnce suyu için
Tabi bebeğinizin alerji durumu vs varsa belkide o yüzden tedbirli gitmek istemiştir doktor 
C

Ceren K.

22 Ağustos 2026 22:04
Ben kemiklerin üstünü bayağı geçecek kadar su koyup 10-12 saat kaynatıyorum. Soğumasını bekliyorum. Sonrasında anne sütü saklama poşetlerine koyup buzluğa atıyorum ve koyabileceğim tüm yemeklere koyuyorum.
T

Tuğçe D.

27 Ağustos 2026 09:56
Kemıkleri yaklaşık bır gün tuzlu suda bekletiyorum kanını iyice salması için arada suyu degıstırıyorum daha sonra yıkayıp düdüklüye koyuyorum akşama ilk fokurdadıgında uzerınde yeşil yeşil kefler çıkar onları alıyorum içine iki diş sarımsak bir adet soğan koyuyorum piştikten sonran soğumasını bekleyip üzerindeki fazla yağ mıktarını atıyorum kalan suyu süzüp buzluğa koyuyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir