İleri Emzirme Döneminde Süt İncisi
109 görüntüleme
A
Aslı Ö. Ö.
20 Temmuz 2025 06:27
Merhaba, kızım 11 aylık, her zaman güzel ve doğru şekilde emen bir bebek oldu. Ancak ben işe başladım, sütüm makineden sağılınca gelmiyor güçlü çeken bebek alıyor, kademeli olarak iş saatlerini uzattım be dolayısıyla süt birikmedi memeler alıştı.
Yalnız sağ mememin ucunda süt incisi oluştu; işe başladıktan nerdeyse 1 ay sonra hem de! Sıcak kompres yaptım birkaç kere sonra bebeğe emzirttim, işe yaramadı.
Biraz araştırınca cerrahi müdahale gerekebilir gibi bir şey okudum. Çabuk bunu çözelim :)
Yalnız sağ mememin ucunda süt incisi oluştu; işe başladıktan nerdeyse 1 ay sonra hem de! Sıcak kompres yaptım birkaç kere sonra bebeğe emzirttim, işe yaramadı.
Biraz araştırınca cerrahi müdahale gerekebilir gibi bir şey okudum. Çabuk bunu çözelim :)
Ş
Şirin S. ..
20 Temmuz 2025 08:27
Merhaba Çok geçmiş olsun öncelikle. Şimdi yazacağım yöntem çok saçma gelebilir "bende ilk duyduğumda böyle hissettim çünkü"
Beyaz lahana yıkamadan bir yaprak alıp göğsünüze kapatın. Ben yikamadan yapıldığı için iç yaprakları tercih etmiştim. Çok işe yaradı. Çok alakasız biliyorum hala çok saçma geliyor ama işe yaradı bende. Umarım bir an önce rahatlarsınız.
Beyaz lahana yıkamadan bir yaprak alıp göğsünüze kapatın. Ben yikamadan yapıldığı için iç yaprakları tercih etmiştim. Çok işe yaradı. Çok alakasız biliyorum hala çok saçma geliyor ama işe yaradı bende. Umarım bir an önce rahatlarsınız.
C
Cennet T.
20 Temmuz 2025 20:00
Ben de oldu bi kaç kere hem de çok kötü ağrısı önce sıcak havluyla ıslak sardım 15 dk felan sonra 10 dk 5 dk artık ne kadar vaktiniz varsa çok bastırmadan kanallara zarar vermeden masaj sonrasında bebeğinizi emzirin çok ağrılı oluyor ama başka çaresi yok sağmak felan çözüm değil asla gün içinde de iç çamaşırına temas edince de çok ağrıyor onun içinde zeytinyağı sürüp ucuna streçle kapatıyordum meme ucu sürtünmediği ve nemli kaldığı için acıyı minimuma indiriyor bi kaç emzirmeye de düzeliyor inşallah iyi gelir size de

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
21 Temmuz 2025 06:34
Epson tuzu alın, ılık suda çözdürün ve göğüs ucunuzu içinde bekletin. Sabah akşam düzenli yapın. Sonra sıcak duş ve elle sağım - emzirme - elle sağım şeklinde ilerleyin
A
Aslı Ö. Ö.
21 Temmuz 2025 10:27
Epson tuzu ile geçiyor mu? Bu mevsimde lahana bulamam, benimki temasta ölümcül ağrımıyor. Sadece emerken birazcık acıyor.

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
21 Temmuz 2025 11:03
Benimki geçmişti, bir deneyebilirsiniz